ΠΟΠΥΣΥΠ: «Ζητούν επίλυση τα χρόνια εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα»

Με θέμα «Ζητούν επίλυση τα χρόνια εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Συναδέλφους», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβ/χων Πυροσβεστών απέστειλε επιστολή προς το γραφείο Πρωθυπουργού στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Κύριοι της πολιτικής μας ηγεσίας,
Η ανάλγητη και αδιάλλακτη στάση σας, σε ότι αφορά την επίλυση των χρόνιων εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους Συναδέλφους, μας ωθεί να βγούμε στο δρόμο για ακόμα μία φορά, στις 18 Ιουλίου 2024.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν περατώθηκε κανένα από τα ακόλουθα αιτήματά μας:
A. ΕΠΟΧΙΚΟΙ – ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
1. Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα όλων των Εποχικών – Συμβασιούχων Πυροσβεστών, με προσωποπαγείς θέσεις ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
Β. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ (Π.Π.Υ.)
1. Άμεση μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που προσλήφθηκαν το 2019 και έχουν τα κριτήρια της Νομοθεσίας (Ν.3938/2011), όπως συνέβη και με τους Συναδέλφους το 2020, το 2022 και όχι με την προσβλητική παράτασή τους.
2. Επειδή είναι αδύνατον οι Συνάδελφοι να ενταχθούν στις ευεργετικές προϋποθέσεις της πλασματικής πενταετίας του Ν.4997/2022, που ψηφίστηκε πρόσφατα, εξαιτίας της μακρόχρονης εργασιακής ομηρίας που προέκυψε από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κατά τα έτη 1998 – 2012, ως προς το θέμα αυτό η θέση της Ομοσπονδίας είναι η εξής: Οι Συνάδελφοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης και έχουν
συμπληρώσει 7.500 ένσημα στο Δημόσιο, δηλαδή είκοσι πέντε (25) έτη εργασίας είναι ελάχιστοι και γι’ αυτό χρειάζεται να γίνει τροπολογία του Ν.4997/2022, ούτως ώστε οι Συνάδελφοι που είναι στο όριο της συνταξιοδότησης και έχουν συμπληρώσει 6.000 ένσημα, δηλαδή είκοσι (20) έτη εργασίας στο Δημόσιο, να δικαιούνται μάχιμη τετραετία και αυτοί που έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα, δηλαδή δεκαπέντε (15) έτη
εργασίας στο Δημόσιο να δικαιούνται μάχιμη τριετία.