Και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ ζητά μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της Εστίασης

Τα καταστήματα οδηγούνται σε οικονομική εξάντληση

Έχουμε γίνει αποδέκτες πλήθους διαμαρτυριών από τα μέλη μας

Με επιστολή προς Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, Βουλευτές Άρτας Γεώργιο Στύλιο και Γεροβασίλη Όλγα, Πρόεδρο ΚΕΕΕ κ. Ιωάννη Μασούτη, Επιμελητήρια της Χώρας, το Επιμελητήριο Άρτας καταθέτει αίτημα για μείωση ΦΠΑ στον κλάδο της Εστίασης.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος, αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Μετά τη γνωστοποίηση της υπ.΄ αριθ.: Ε2047/28-06-2024 εγκυκλίου της ΑΑΔΕ, η οποία αφορά στην αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 24% στην επιτόπια κατανάλωση (σερβιριζόμενα) κάθε είδους καφέδων, και ροφημάτων στις επιχειρήσεις εστίασης, έχουμε γίνει αποδέκτες πλήθους διαμαρτυριών από τα μέλη μας – επιχειρήσεις εστίασης.

Η νέα διευκρινιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, θέτει ένα ακόμα εμπόδιο στον κλάδο της εστίασης. Οι επιχειρήσεις του χώρου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αγωνίζονται να παραμείνουν βιώσιμες και να ανταπεξέλθουν σε όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η εν λόγω επαναφορά του ΦΠΑ, είναι αδύνατον να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα αντιμέτωπες με σειρά ανατιμήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες.

Η πρόσφατη ανακοίνωση οδηγεί σε οικονομική εξάντληση τα καταστήματα εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί αυξήσεις τιμών που επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή.
Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για τη μείωση του ΦΠΑ, ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Γκολομάζος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας»