«Πάρτι» εκατομμυρίων με απευθείας αναθέσεις στη δυτική Ελλάδα καταγγέλλει ο Πολάκης

Για όργιο αναθέσεων και διαπλοκής ανάμεσα σε εταιρείες, περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιμελητήριο Αχαΐας και υπουργείο Αθλητισμού επί Αυγενάκη κάνει λόγο ο Παύλος Πολάκης.

«Όλα έρχονται στην επιφάνεια! Να πω πως περιμένω να ενδιαφερθεί κάποιος εισαγγελέας Αν χαλάσουν όλοι οι φούρνοι στη Δυτική Ελλάδα και γίνει κάτι τέτοιο να δηλώσω πως ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή του» σημειώνει ο τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας πάρτι εκατομμυρίων μετά από σχετικό email που έλαβε ο τομέας του κόμματος.

Μιλά για πάρτι πάνω από 1.000.000 ευρώ στις διάφορες επιχειρήσεις συμφερόντων του Γ. Καραγεωργόπουλου, με απευθείας αναθέσεις από τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, την Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, την Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Ποδηλασίας.

Η καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο topontiki.gr μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Δεξιό πάρτι αναθέσεων πάνω από 1.000.000 ευρώ στις διάφορες επιχειρήσεις συμφερόντων του Γ. Καραγεωργόπουλου – Διαπλοκή με Περιφέρεια, Επιμελητήριο και Στελέχη της ΝΔ…
Οι διάφορες εταιρείες Καραγεωργόπουλου είναι πρωταθλήτριες στις απευθείας αναθέσεις από:
α) τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και υπηρεσίες της γαλάζιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Φαρμάκη είναι ο Ιωάννης Μάκκας, στέλεχος και αν. Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ.
β) τον κολλητό του Άδωνι Γεωργιάδη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλ. Μαρλαφέκα, που μοιράζει αναθέσεις, ο οποίος είναι παράλληλα μέλος και συνδετικός κρίκος με
γ) την Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Ο.Ε.Δ.Μ.Α.), όπου μετέχει ο Μαρλαφέκας και η οποία έχει άμεση σχέση και με
δ) την Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Ποδηλασίας Cycling Greece (Ο.Ε.Δ.Π.). Τις δύο αυτές επιτροπές ίδρυσε το 2020 ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και έχει τοποθετήσει και στις δύο ως εκτελεστικό διευθυντή τον κ. Νίκο Κερερέ (Διοικητικός επιστήμονας, ειδικός σύμβουλος σε θέματα management και επικοινωνίας και ο πιο πιστός συνεργάτης του Υφυπουργού). Σε αυτές τις δύο επιτροπές γίνεται ένα ευρύτερο αδιαφανές πάρτι ολκής που θα πρέπει να ελεγχθεί ξεχωριστά αλλά εδώ θα μας απασχολήσουν μόνο οι αναθέσεις στον Καραγεωργόπουλο.

-Οι αναθέσεις που γίνονται σε εταιρείες Καραγεωργόπουλου περνάνε μέσα από διάφορα ΚΟΛΠΑ ώστε να «προτιμώνται». Έχουν εξόφθαλμη προνομιακή μεταχείριση και αφορούν από την ενοικίαση κιγκλιδωμάτων μέχρι τη διοργάνωση στημένων εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών εκθέσεων και… ημερίδων, ακόμα και αν είναι άσχετες με το αντικείμενο. Πολλές φορές οι ανταγωνιστικές «προσφορές» είναι όλες δικών του εταιρειών, ενώ το τελευταίο κόλπο αφορά ΑΜΚΕ και ΚΟΙΝΣΕΠ (δικές του πάλι) που δήθεν «διοργανώνουν» και «προτείνουν» εκδηλώσεις, τις οποίες σπεύδει στη συνέχεια να συνδιοργανώσει η Περιφέρεια ή το Επιμελητήριο κ.λπ. και μετά αναθέτει την υλοποίηση σε άλλη εταιρεία συμφερόντων του. Το χρήμα κάνει κύκλο και όταν οι εταιρείες δεν επαρκούν, ιδρύονται νέες (!). Αρκεί να κυκλοφορεί τριγωνικά και πάντα μεταξύ των ίδιων ανθρώπων. Με τι αντάλλαγμα άραγε;

– Οι αναθέσεις που βρήκαμε (ίσως να υπάρχουν κι άλλες) φθάνουν για τα έτη 2019-2023 τα 1.236.669 ευρώ συνολικά ενώ όσες από αυτές βασίζονται ή σχετίζονται με την προαναφερθείσα σχέση διαπλοκής προσεγγίζουν το 1,1 εκατομμύριο ευρώ (!), χωρίς να έχουμε υπολογίσει καθόλου σε αυτά συνήθεις αναθέσεις και πληρωμές στα ΜΜΕ που ελέγχει ο Καραγεωργόπουλος για συνδρομές τευχών, δημοσιεύσεις διακηρύξεων, διαφημίσεις, τυπικές καταχωρήσεις φορέων, κ.λπ..