Η έκθεση για Πετρώματα του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου στην Αρίστη

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου και το Ίδρυμα Ιωάννου Σαραλή με χαρά σας προσκαλούν στην έκθεση «Τα Πετρώματα του Παγκοσμίου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου στο Μικροσκόπιο: Πτυχές του εσωτερικού τους κόσμου», που εκτίθεται από τις 8 Ιουλίου 2024 μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2024 στην έδρα του Ιδρύματος Σαραλή στην Αρίστη Ζαγορίου (τοποθεσία: https://maps.app.goo.gl/MVkXj3skEq16e3ft7).

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης του Γεωπάρκου από την #UNESCO οπότε και η επιτροπή επισκέφθηκε την Αρίστη και το κτήριο του Ιδρύματος Σαραλή και συζήτησε με εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων του οικισμού.

Πρόκειται για μια πρωτοπόρα φωτογραφική έκθεση που αναδεικνύει την κληρονομιά του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου μέσα από διαφορετικές κλίμακες. Παρουσιάζονται μοναδικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τα πετρώματα του Γεωπάρκου μέσα από το μικροσκόπιο σε συνδυασμό με εικόνες μαγευτικών τοπίων της περιοχής. Δείγματα από τα διαφορετικά πετρώματα θα βρίσκονται στην διάθεση των επισκεπτών για να τα αγγίξουν και να αισθανθούν την υφή της γεωλογικής κληρονομιάς της περιοχής.

Η έκθεση λειτουργεί χάρη στην εθελοντική προσφορά και είναι ανοικτά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή 10:00 το πρωί με 14:00 το μεσημέρι και 17:00 με 19:30 το απόγευμα. Το Σάββατο 03 Αυγούστου θα γίνουν δύο οργανωμένες ξεναγήσεις (18:30 και 19:30 αντίστοιχα). Η είσοδος είναι δωρεάν.