Κώστας Μπάρκας: «στη Βουλή Η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας »

Την Παρασκευή 12/7 στις 10.00 πμ συζητείται η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, προς τον υπουργό Υγείας. Αφορμή της επαναφοράς για ακόμη μία φορά της υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του μεγαλύτερου τμήματος του Νομού, που καλύπτεται από τα Κέντρα Υγείας, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου στα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας και οι απαράδεκτες δηλώσεις του.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι δηλώσεις από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλου, στην πρόσφατη προεκλογική επίσκεψή του στο νομό Πρέβεζας και η κυνικότητα που αντιμετώπισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επιφέρει η κυβέρνησή του την υγεία των πολιτών του δήμου Πάργας, άφησε πικρία και έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες του νομού Πρέβεζας. Παρότι με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), έχει καταγγείλει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας της Πάργας να λειτουργεί μόνο με πρωινό ωράριο έως τις 15:00. Αντί να δεσμευτεί να βοηθήσει ένα κέντρο υγείας που καλείται εν μέσω καλοκαιριού να εξυπηρετήσει χιλιάδες τουρίστες εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, ο κ. Βαρτζόπουλος είχε πρότεινε να κάνουν 28 χλμ. στο Καναλάκι όπου η εφημερία είναι συνεχής, καθώς “η απόσταση της Πάργας είναι μικρότερη της απόστασης ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο”.

Όσο για τις δυσκολίες και τις ελλείψεις προσωπικού που του είχαν μεταφερθεί, είχε απαντήσει με σοκαριστικό κυνισμό ότι «τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο της Πρεβέζης δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα προβλήματα που έχει κάθε Νομαρχιακό Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα.» Εφόσον λοιπόν για τον κ.Βαρτζόπουλο δεν λειτουργεί κανονικά κανένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν κατάλαβε γιατί να έχουμε την απαίτηση να λειτουργεί της Πρέβεζας!