Σημαντικές επαφές του Δημάρχου Αρταίων με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα

Αίτημα για το Στρατόπεδο  «Παπακώστα»

Ζητήθηκε από Ν. Δένδια και η ενίσχυση του στρατοπέδου Βέρση

Ενεργοποίηση ρύθμισης οφειλών 100 δόσεων για τους δημότες από Β. Σπανάκη

Συνάντηση με Π. Βαρελίδη για τη διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου

Σημαντικό ήταν το ταξίδι του Δημάρχου Χριστόφορου Σιαφάκα, αφού συναντήθηκε με κυβερνητικά στελέχη όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες και είναι πάγια αιτήματα των Δημοτικών Αρχών του Δήμου Αρταίων.
Ο Δήμαρχος Αρταίων συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, τον υφυπουργό Εσωτερικών, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρο Βαρελίδη.
Κατατέθηκε αίτημα από τον Χριστόφορο Σιαφάκα προς τον Νίκο Δένδια για παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου Παπακώστα για κατασκευή χώρων αναψυχής, ενώ στη συζήτηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη ζητήθηκε ενεργοποίηση 100 δόσεων για οφειλές δημοτών. Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρο Βαρελίδη, κυριάρχησε τα έργα στο ποτάμι ώστε να γίνουν βήματα μπροστά για τη διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου.

Με Δένδια
Πιο αναλυτικά, σειρά σημαντικών συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, εστιάζοντας σε κρίσιμα έργα και θέματα που αφορούν στην Άρτα. Οι επαφές αυτές είχαν ως στόχο την προώθηση των τοπικών συμφερόντων και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή. Στις συναντήσεις τον συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Χρήστος Παπανικολάου.

Στη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, συζητήθηκε η αξιοποίηση του στρατοπέδου Παπακώστα και η ενίσχυση του στρατοπέδου Βέρση. Από τον κ. Σιαφάκα προτάθηκε η παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου Παπακώστα ούτως ώστε ο Δήμος Αρταίων να προχωρήσει σε κατασκευή πολιτιστικού, αθλητικού και ψυχαγωγικού χώρου. Ο κ. Σιαφάκας τόνισε συγκεκριμένα: «Προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, σκοπεύουμε να υποβάλουμε επίσημο αίτημα για την παραχώρηση αυτών των στρεμμάτων. Με την παραχώρηση αυτή, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Αρτινών και θα προσφέρει ευκαιρίες για πολιτιστική, αθλητική και ψυχαγωγική ανάπτυξη».

Όπως σημειώνεται από την πλευρά του Δημάρχου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα, με τον υπουργό να επιδεικνύει ενδιαφέρον για τα ζητήματα που τέθηκαν. Εξετάστηκαν επίσης γενικότερα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ανάπτυξη της Άρτας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής αρχής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Με Σπανάκη
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη, ο οποίος έχει αρμοδιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Σιαφάκας ευχήθηκε στον κ. Σπανάκη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και εξέφρασε την προσδοκία για μια αποτελεσματική και αμοιβαία συνεργασία. Στη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν επί τάπητος θέματα στελέχωσης του προσωπικό του Δήμου, οι ανάγκες των Δημοτικών Δομών και οι δυνατότητες περαιτέρω χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων και βελτιώσεων στην πόλη. Επίσης, ζητήθηκε η ενεργοποίηση ρύθμισης οφειλών 100 δόσεων για να βοηθηθούν οι δημότες στην εξόφληση, στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που βιώνουν.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα της συνεχούς και στενής συνεργασίας μεταξύ των τοπικών αρχών και της κεντρικής κυβέρνησης. Ο κ. Σιαφάκας υπογράμμισε την ανάγκη για άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα για την προώθηση των συμφερόντων της πόλης και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών.

Με Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος 
Επίσης με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρο Βαρελίδη, είχε συνάντηση ο δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας. Κύριο σημείο της συζήτησης ήταν η προώθηση της διευθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου, ένα έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η μελετήτρια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ξανθοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων Χρήστος Παπανικολάου.

Όπως τονίζεται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, σε κλίμα φιλικό ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις και από τις δύο πλευρές και αποφασίστηκε η άμεση προώθηση και συνέχιση των απαραίτητων ενεργειών. Η λύση που προτείνεται περιλαμβάνει την κατασκευή διπλής υπόγειας σήραγγας, η οποία θα ξεκινά από την περιοχή του στρατοπέδου Παπακώστα, θα διαπερνά το λόφο Περάνθης και θα καταλήγει στον Άραχθο. Η θετική εισήγηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κατασκευή αυτής της διπλής σήραγγας αποτελεί σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτής της επιλογής. Πλέον, για το έργο έχει δρομολογηθεί η εξέλιξη των απαραίτητων περιβαλλοντικών μελετών, ώστε να φτάσει στην υλοποίησή του.
Ο κ. Σιαφάκας ανέφερε: «Ο κ. Βαρελίδης είναι γνώστης του αντικειμένου και υπήρξε άνεση και ανταπόκριση κατά τη συζήτησή μας. Η οριοθέτηση και διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου είναι έργο μείζονος σημασίας για την Άρτα, καθώς θα συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας και στην αναβάθμιση και αξιοποίηση όλης της περιοχής».

Μέσα από σειρά σημαντικών συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης και Οργανι-σμών η Δημοτική Αρχή καταβάλλει αδιάκοπες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και την προώθηση των έργων που ενισχύουν την ασφάλεια και την καλυτέρευση του τρόπου ζωής των πολιτών.