Αθρόα προσέλευση του κοινού στην διάλεξη του κ.Θεοδόση Π. Τάσιου

Τι και εάν είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, τι και εάν οι παραλίες του Ιονίου μας καλούν στα γαλαζοπράσινα νερά τους, τι και εάν είμαστε εν μέσω καύσωνα, οι συμπολίτες μας και όχι μόνο, διότι ήρθαν πολλοί από τους όμορους νόμους, κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Άρτας. Ο Θεοδόσης Π. Τάσιος συνέβαλε στα μέγιστα για ανάπτυξη της περιοχής μας , διότι κατασκεύασε την νέα γέφυρα της Άρτας, αλλά και επέβλεψε και πραγματοποίησε την διάσωση του Ιστορικού γεφυριού της Άρτας, όταν διαπιστώθηκε πρόβλημα στα βάθρα του.

Η προχθεσινή του διάλεξη για τις Γέφυρες των Αρχαίων Ελλήνων ήταν εξαιρετική και με τον δικό του μοναδικό τρόπο γοήτευσε το κοινό, ξεδιπλώνοντας μπροστά μας τα κατορθώματα των προγόνων μας μαεστρικά.
Την βραδιά επένδυσε μουσικά το Δημοτικό Ωδείο Άρτας, που οι υπέροχοι μουσικοί του εκτέλεσαν εξαιρετικά, μουσικά κομμάτια από τον Μάνο Χατζιδάκι. Στο τέλος της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στον έναστρο ουρανό της πόλης μας, πλανήτες και αστερισμούς με τηλεσκόπια του συλλόγου μας και μικρά και μεγάλα παιδιά μαγεύτηκαν από το μοναδικό θέαμα.

«Δεν σας κρύβουμε ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα μας , αλλά και διότι ο εξέχων αυτός επιστήμονας είναι πλέον συμπολίτης μας, ένας από εμάς, ένας Αρτινός , μετά την ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη Αρταίων και είναι ιδιαίτερα τιμή για την πόλη μας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση για το σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος που υπογράφει ο κ. Κατσώτης Βασίλης και που τονίζονται τα εξής: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Αρταίων για την αγαστή συνεργασία μας ,την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την φιλοξενία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας και την άψογη συνεργασία για άλλη μια φορά, το Δημοτικό Ωδείο Άρτας για την συμμετοχή του,τον ART TV για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης και το Επιμελητήριο Άρτας για την συμπαράσταση του.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι προσωπικότητες σαν αυτές του κ. Θεοδόση Τάσιου, που έχουν τέτοια εμβέλεια και αποδοχή, οι παραστάσεις του από την φιλοξενία του , οι εντυπώσεις του από την ξενάγηση στα μνημεία της πόλης μας ,που σας διαβεβαιώ τα γνωρίζει άριστα και η συγκινητική προσέλευση του κοινού στην διάλεξη του στην πόλη μας, θα αποτελέσουν ζωντανή διαφήμιση για τον τόπο μας , διότι ο ίδιος θα γίνει κοινωνός όλων όσων αποτύπωσε από την επίσκεψη του.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια είστε συνεπιβάτες στο ταξίδι μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε προς σε αυτή την κατεύθυνση με αμείωτο ζήλο, συμβάλλοντας και εμείς στα πολιτιστικά πεπραγμένα της πόλης μας!».