Νέα παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων "Σόδες και Ασπιρίνες"

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ. Φρόντζου

Την πρεμιέρα της νέας παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων “Σόδες και Ασπιρίνες”, η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, 21:15, στο Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ. Φρόντζου, έκανε γνωστή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Καψάλης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με συντελεστές της εν λόγω παράστασης.

Ο κ. Καψάλης τόνισε πως η παράσταση αυτή αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για γέλιο, αλλά και για προβληματισμό, παρουσιάζοντας καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινότητας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, εκτός και επί σκηνής, αναφέροντας επίσης πως μετά το πέρας της πρεμιέρας, θα ακολουθήσει περιοδεία τόσο στο Δήμο Ιωαννιτών όσο και ευρύτερα στην Ήπειρο. Τέλος, προσκάλεσε όλους και όλες να παρακολουθήσουν την παράσταση αυτή.

Μετά τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, τον λόγο πήρε η κα. Μαργαρίτα Γκογκάκη, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., η οποία αναφέρθηκε στην επί πολλών ετών στήριξη της Περιφέρειας προς το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων. Η ίδια ανέφερε πως η παράσταση “Σόδες και Ασπιρίνες” αποτελεί μία εξαιρετική δουλειά των συντελεστών που θα μπορέσει να απολαύσει το κοινό το βράδυ της Δευτέρας και κάλεσε όλους να την παρακολουθήσουν.

Στη συνέχεια, μίλησε η σκηνοθέτις της παράστασης, κα. Όλγα Ζήση, η οποία δήλωσε την ευτυχία να επιλεγεί το προτεινόμενο έργο της για την καλοκαιρινή φετινή περιοδεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, καθώς και την τύχη να σκηνοθετεί την εν λόγω παράσταση με μία πλειάδα εξαιρετικών επαγγελματιών Ηπειρωτών ηθοποιών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια. Η κα. Ζήση χαρακτήρισε ως γενναία την κίνηση των συντελεστών για την πραγματοποίηση της θεατρικής αυτής παράστασης, αφού αποτελεί ένα όχι τόσο γνωστό έργο, που αποτελεί πραγματεύεται γεγονότα της πραγματικότητας με τραγελαφικό τρόπο. Επίσης, η κα. Ζήση ευχαρίστησε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την στήριξη της εν λόγω παράστασης που αποτελεί ένα νέο σχετικά έργο και δίνει την ευκαιρία να ακουστούν και αυτές οι καλλιτεχνικές φωνές.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο μουσικός επιμελητής της παράστασης, κ. Δημήτρης Σιώρος, ο οποίος έχει συνεργαστεί ξανά και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και με την Όλγα Ζήση και ευχαρίστησε για την δυνατότητα να “ντύσει” ακόμη μία παράσταση, η οποία θα μας κάνει να κλάψουμε και να γελάσουμε, όπως ο ίδιος ανέφερε. Κλείνοντας, ο ίδιος ευχαρίστησε τους συντελεστές και ευχήθηκε να υπάρξει και μία νεότερη συνεργασία.

Τέλος, συντελεστές της παράστασης, συγκεκριμένα ο Νίκος Σφαιρόπουλος, η Μαρία Κατσουλίδη, ο Φάνης Κοσμάς, ο Λεωνίδας Μικρόπουλος καθώς και η Χαριτίνη Κούκου, εξέφρασαν το δικό τους κάλεσμα προς το κοινό των Ιωαννίνων για να παρακολουθήσει την παράσταση στην πρεμιέρα της, τη Δευτέρα 21:15, στο Θέατρο Ε.Η.Μ. Φρόντζου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων αναφέρθηκε και στην επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή, η οποία έχει πραγματοποιηθεί με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο λόγω διαδικαστικών, αναμένεται από το Υπουργείο Πολιτισμού η τυπική έγκριση για την ανακοίνωσή του.