12ο Camping Πορείας στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας

Η Πορεία, η οργάνωση νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ οργανώνει τη φετινή της κατασκήνωση στο Camping Δρέπανο, στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας από τις 27/7 ως τις 4/8.

Στην ανακοίνωση της η η οργάνωση νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ αναφέρει:
«Η νεολαία βιώνει μια μαύρη πραγματικότητα. Πτυχία δίχως αξία, μισθοί που δεν βγάζουν τον μήνα, μετανάστευση, δουλεία στις γαλέρες της σεζόν και ούτε μια μερα διακοπές γιατί η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα.
Οι κυβερνήσεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου από τη μια μας φέρνουν αυτήν την κατάσταση και από την άλλη μας μαθαίνουν στον ατομικό δρόμο, στο κοίτα τον εαυτό σου, στη χυδαία υποκουλτούρα.

Η Πορεία και στις διακοπές προσπαθεί να προβάλλει έναν αντίθετο δρόμο. Για 12η συνεχόμενη χρονιά, συνδυάζει τον συλλογικό τρόπο διακοπών, την πολιτική συζήτηση, τα προοδευτικά πολιτιστικά πρότυπα, με την διασκέδαση, την ξεκούραση, την ανάγκη για φθηνές διακοπές προσιτές στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, στους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Καλούμε τη νέα γενιά της περιοχής να πάρει μέρος στο κάμπινγκ μας, να γνωριστούμε, να πάρουμε τις αναγκαίες ανάσες για να δώσουμε με καλύτερους όρους τις μάχες της επόμενης περιόδου.

-Το Σάββατο 27 Ιούλη – Άφιξη

-Κυριακή 28 Ιούλη- 20:00 Εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Παλαιστίνη: Η αντίσταση θα φέρει τη λευτεριά!», με κεντρική εισηγητική τοποθέτηση από τον Αχμάντ Χασάν, εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα.

-Δευτέρα 29 Ιούλη
09:00πμ Θα μεταβούμε στα Γιάννενα για να πραγματοποιήσουμε Πολιτική εκδήλωση τιμής στους εκτελεσμένους κομμουνιστές του Σταυρακίου, στο Μνημείο της Υπόθεσης Πρίντζου.

Θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία εκ μέρους της Πορειας και στη συνέχεια σύντομη τοποθέτηση από μέλος της νεολαιας μας, απόγονο του εκτελεσμένου κομμουνιστή Κώστα Πρέντζα. Η εκδήλωση θα κλείσει με προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνου.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στις μαρτυρικές Λιγκιάδες (καταστράφηκαν από τους Ναζί κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο) με την εντυπωσιακή πανοραμική θέα πάνω από τη λίμνη Παμβώτιδα, και, τέλος, στον Αχέροντα ποταμό, όπου μπορούμε να απολαύσουμε μια διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλλους, κατά μήκος του ποταμού.

21:00 Το βράδυ της Δευτέρας θα προβληθεί το μονόωρο ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι»,

-Τρίτη 30 Ιούλη
20:00 Πολιτική εκδήλωση: «100 χρόνια από το θάνατο του Λένιν: Η επαναστατική θεωρία και πράξη, αναγκαίος οδηγός των λαϊκών αγώνων για εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό».

-Τετάρτη 31 Ιουλίου
22:00 Παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι!

Προετοιμαζόμαστε για πολύ χορό, ενώ στις μουσικές των χωριών και των πανηγυριών της Ηπείρου θα μας ταξιδεύουν οι:
Κώστας Κωσταγιώργος – βιολί/τραγούδι
Νίκος Κεραμάς – κλαρίνο/τραγούδι
Φάνης Μάνθος – κρουστά
Σπύρος Τζέρμπος – κιθάρα
Θεόφιλος Ευθυμιάδης – κιθάρα»

-Πέμπτη 1 Αυγούστου
20:00, στον εξωτερικό χώρο του Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα, θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση με τίτλο: Οι σκοτεινές αποχρώσεις του «πράσινου» , με θέμα το περιβάλλον και τις ολέθριες σε βάρος του πολιτικές. Συζητάμε πώς, με «πράσινη» ή «καθαρή» ενέργεια, η «ανάπτυξή» τους καταστρέφει και το περιβάλλον και τις ζωές μας
Η βραδιά θα κλείσει με beach party στο χώρο του κάμπινγκ, στις 23:00

-Παρασκευή 2 Αυγούστου
08:00 ξεκινάμε από το καμπινγκ για την Ιδιαίτερου φυσιολατρικού ενδιαφέροντος δεύτερη εκδρομή μας, με προορισμό μας τον κρυστάλλινο ποταμό Βοϊδομάτη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πεζοπορία στις όχθες του, με αφετηρία τη Γέφυρα Κλειδωνιάς και επιλογή διαδρομής μέχρι το Γεφύρι της Αρίστης.

21:00,στο χώρο του κάμπινγκ, θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα με κορυφαίο εξ αυτών την παρουσίαση μονολόγων παιδιών από τη Γάζα.

22:30 Μικρό αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι! Από Το μουσικό σχήμα της Πορείας, Το πρόγραμμα θα περιλαμβανει τραγούδια που εμπνεύστηκαν και συνέθεσαν σπουδαίοι μουσικοσυνθέτες όπως ο Θεοδωράκης, ο Ξαρχάκος, ο Λοΐζος, ο Μικρούτσικος αλλά και οι Τσιτσάνης, Καλδάρας και άλλοι.
-Σάββατο 3 Αυγούστου

22:00 Το φετινο κάμπινγκ θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα από τη λαϊκοδημοτική ορχήστρα που αποτελούν οι μουσικοί:
Μιχάλης Μιχόπουλος: Φωνή
Αντώνης Κακούρης: Κλαρίνο
Γιώργος Χαλιλόπουλος: Πλήκτρα
Σοφία Κάκκου: Κρουστά