Τέσσερα ερωτήματα Κασσελάκη για τις υποκλοπές

«Έχετε κυβέρνηση ή υπουργικό συμβούλιο κατασκόπων;»

Τέσσερις ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απευθύνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι ο νομικός κόσμος χαρακτηρίζει «κατάπτυστη» την απόφαση του Αρείου Πάγου, που βάζει την υπόθεση στο αρχείο, διατυπώνοντας ορισμένα ερωτήματα, ζητώντας απαντήσεις.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά να μάθει ποιος χρησιμοποιεί το Predator σε βάρος του πολιτικού, δημοσιογραφικού και οικονομικού κόσμου της χώρας. «Είναι ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα όπου κάποιοι παρακολουθούν όλους και η ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί;» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Έχετε κυβέρνηση ή υπουργικό συμβούλιο κατασκόπων;» αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα μισά στελέχη της κυβέρνησης παρακολουθούνταν νόμιμα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
«Ο στόχος 5046c Κωστής Χατζηδάκης είναι… εθνικά επικίνδυνος;» προσθέτει ο κ. Κασσελάκης, ενώ κάνει αναφορά και στην παρακολούθηση του πρώην αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνου Φλώρου.

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης ρωτά τον πρωθυπουργό «ποιος παρακολουθεί αυτόν τον τόπο;», τονίζοντας ότι «το σκάνδαλο είναι τόσο βαθύ και η κυβέρνηση τόσο συνδεδεμένη με αυτό, που κάθε απόπειρα ξεπλύματος απλώνει ακόμη περισσότερο τον λεκέ της ευθύνης».
«Αυτή η δυστοπία δεν είναι κανονικότητα. Είναι μία σκοτεινή παρένθεση. Με την προσπάθεια όλων των δημοκρατικών πολιτών, η Δικαιοσύνη θα νικήσει» συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.