ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ…

Γράφει :  
ο Δημήτρης Λαμπράκης

Ας πάψουμε να ασχολούμαστε με την πισίνα του κ. Κασσελάκη, και δεν είναι από αυτά, που αφορούν, τώρα, τον Ελληνα και ας ασχοληθούμε με κάτι λίγο πιό δύσκολο.
Εάν και στον όμορφο νομό μας κ.κ Βουλευτές και κ. Εισαγγελέα δεν είχαμε ακόμη κρούσμα ελέω των σωστών ελέγχων από την κτηνιατρική υπηρεσία [και μακάρι να μην έχουμε] ΔΕΝ θα ήταν διόλου άσχημη η ιδέα, να ζητήσετε, ως οφείλετε, την έρευνα του ζητήματος της ζωονόσου της πανώλης των αιγοπροβάτων και εξηγούμαι:

Η ζωονόσος αυτή “φαίνεται” να μας απασχολεί από το 2ο δεκαήμερο μηνός Ιουλίου 2024 με τα κρούσματα καθημερινά να εμφανίζονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Οι κτηνοτρόφοι και οι κτηνίατροι γνωρίζουν “καλώς” ότι την ζωονόσο στη Χώρα “ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ” αλλά -εάν δεν εκκολάπτονταν ανέλεγκτη στα Ελληνικά μαντριά- την εισήγαγαν -ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ- άγνωστοι σε εμένα επιτήδειοι ζωέμποροι χωρίς -μάλλον- να υποστούν τον απαραίτητο κτηνιατρικό έλεγχο και αυτό είναι εύκολο να βρεθεί μέσω της ιχνηλάτησης και του πίνακα ελέγχων σε κάθε κτηνοτροφική μονάδα.

Προφανώς και η αιτία είναι το παράνομο κέρδος αφού απέξω αγοράζουν ένα μεγαλύτερο ζώο έως 50 ευρώ αντί των 150 ευρώ που έχει στην Χώρα μας, το ενσωματώνουν στο μαντρί με τα άλλα ζώα και το βαφτίζουν Ελληνικό. Εαν τώρα στο εισαγώμενο αυτό ζώο έγινε ή όχι ο έλεγχος εκεί είναι και το πρόβλημα. Εκ του αποτελέσματος, σε άλλους νόμους, μάλλον δεν έγινε ο έλεγχος σωστά.
Απ’ εκεί και πέρα οφείλουν ΑΜΕΣΑ να πάνε κατηγορούμενοι οι επιτήδειοι έμποροι αλλά και -εάν υπάρχουν- όσοι όφειλαν για να κάμουν έλεγχο και δεν έκαναν ή έκαμαν πλημμελή έλεγχο.
Και κάτι τελευταίο:

Παρά το γεγονός ότι, την τελευταία 20ετία, σε ποσοστό άνω του 50% έχει μειωθεί η κτηνοτροφική απασχόληση από Ελληνίδες και Ελληνες και η δυνατότητα εισαγωγής επιτείνει το πρόβλημα τους…
Εαν δεν κάνω λάθος σήμερα επιτρέπεται η εισαγωγή σφαχτών από τα καθαρά αμνοερίφια άλλων χωρών αλλά δεν επιτρέπεται η κατανάλωση από τα καθαρά αμνοερίφια της χώρας μας. Δεν είναι κρίμα; όχι μόνον για τον Ελληνα καταναλωτή αφού οι τιμές σε γάλα, τυρί, κρέας θα αυξηθούν αλλά και για τους πολλούς σοβαρούς Ελληνες κτηνοτρόφους που δεν αντιμετωπίζουν -στο ποιμνιό τους- κανένα πρόβλημα αφού ποτέ δεν έχουν μετέλθει τέτοιες πρακτικές;