Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α των Δήμων Ν. Πρέβεζας

Πρωτοφανής επίθεση απο αντιδήμαρχο εναντίον των υπαλλήλων του Δήμου Ζηρού

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού Ν. Πρέβεζας, με ανακοίνωση του καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα, την εντελώς αναίτια, απρόκλητη, πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος κοινωφελών δομών και ποιότητας ζωής του Δήμου Ζηρού, εναντίον υπαλλήλων του Δήμου Ζηρού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (21-08) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν για το Δ.Σ. του Συλλόγου ο Πρόεδρος Μισηρλής Γεώργιος και ο Γραμματέας Νίτσας Χρήστος αναφέρονται τα εξής: «Από την πρώτη κιόλας στιγμή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και μέχρι και το τέλος της, ο ανωτέρω αντιδήμαρχος προέβη σε ένα γαϊτανάκι επιθέσεων εις βάρος των εργαζόμενων του Δήμου που παρευρίσκονταν στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου για υπηρεσιακές ανάγκες (γραμματέας δημοτικού συμβουλίου, νομικός σύμβουλος του Δήμου, διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, τεχνική υπηρεσία) με εντελώς απρεπείς, ανάρμοστες, απαράδεκτες και εκφοβιστικές εκφράσεις, με έναν οχετό αναίτιας και απρόκλητης υβρεολογίας, παρουσιάζοντας τους συναδέλφους ως ανίκανους, αργόσχολους, διαπλεκόμενους, ουσιαστικά υπαίτιους για όλα τα κακώς κείμενα του Δήμου.

Σε ένα τόνο και ύφος που πολλές φορές άγγιξε και ξεπέρασε τα όρια του τραμπουκισμού.
Συνεπικουρούμενος σε κάποια θέματα από έτερο αντιδήμαρχο, ο οποίος (σε εντελώς βέβαια διαφορετικό ύφος) εξέφρασε ανοιχτά υπόνοιες για τη λειτουργία και την επάρκεια της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Έχοντας και συμπαραστάτες στο κοινό που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση, μια ομάδα δημοτών, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης οχλαγωγούσαν και επιτίθονταν λεκτικά προς τους συναδέλφους.
Πραγματικά τραγελαφικές καταστάσεις ….

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του εν λόγω αντιδημάρχου, πραγματικά δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Έχει καταθέσει εδώ και καιρό τα διαπιστευτήριά του. Από τις παρουσίες του στα δημοτικά συμβούλια, επί ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπου χωρίς να είναι ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος έκανε διαρκώς παρεμβάσεις, στις οποίες κάθε τρεις και λίγο έβαλε λεκτικά εναντίον των υπαλλήλων του Δήμου Ζηρού. Συνεχίστηκε φυσικά σε πιο έντονους ρυθμούς από την ημέρα που ανέλαβε ο ίδιος χρέη αντιδημάρχου, ενώ πραγματικά έπαιξε τα ρέστα του στην κοινωνία της Φιλιππιάδας και του Δήμου Ζηρού συνολικά, με το κλείσιμο, εν μία νυκτί, του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου, ορμώμενος από το μίσος του εναντίον των εργαζόμενων σε αυτό, αδιαφορώντας πλήρως για το τι θα γίνει με τα παιδιά και ενήλικες με αναπηρία που εξυπηρετούνται από το ΚΔΑΠ καθώς και τις οικογένειές τους.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους, εργαζόμενους στο Δήμο Ζηρού. Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση : Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τους εκφοβίζει. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να τους χρησιμοποιεί ως τον αποδιοπομπαίο τράγο για να κρύψει τις δικές του αδυναμίες και τη δική του ανεπάρκεια.

Καλούμε τη δημοτική αρχή Ζηρού, το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολό του να πάρει άμεσα θέση (κάτι το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει πράξει από την πρώτη στιγμή, και κατά τη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου) και να προστατεύσει τους συναδέλφους, καταδικάζοντας ρητά και ομόφωνα όλα όσα συνέβησαν, απομονώνοντας παράλληλα όσους λειτουργούν με αυτό τον τρόπο και φροντίζοντας να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν τους τιμάνε, προσβάλουν τους θεσμούς τους οποίους έχουν εκλεγεί να υπηρετούν, δημιουργούν μια εντελώς τοξική κατάσταση στο δήμο συνολικά.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζηρού, αλλά και όλων των Δήμων της περιοχής, δεν έχουν να αποδείξουν τίποτε σε κανέναν. Δεν έχουν να δώσουν διαπιστευτήρια για τη συνέπεια και την εργατικότητά τους σε κανέναν.
Δίνουν καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια πραγματικά δύσκολο αγώνα για να κρατήσουν όρθιο και ανοιχτό το Δήμο, προσπαθώντας να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου. Σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, σε προσωπικό (είναι χαρακτηριστικό ότι η διεύθυνση τεχνικών έργων, περιβάλλοντος και πολεοδομίας του Δήμου Ζηρού, εναντίον της οποίας στράφηκαν κυρίως τα βέλη της προχτεσινής επίθεσης, με ευθύνη αρμοδιοτήτων των τμημάτων τεχνικών έργων, υπηρεσίας δόμησης, προγραμματισμού, προμηθειών, ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης – αποχέτευσης, είναι στελεχωμένη με μόλις τέσσερις μηχανικούς). Με την πολιτεία να φορτώνει καθημερινά στους Δήμους νέες αρμοδιότητες και ευθύνες (π.χ. διαχείριση αδέσποτων ζώων) αδιαφορώντας με ποιο προσωπικό, με ποιους πόρους και με ποια τεχνογνωσία αυτοί θα ανταπεξέλθουν σε αυτές.
Οι συνάδελφοι, αυτό τον αγώνα θα συνεχίσουν να τον κάνουν, όλοι μαζί ενωμένοι σα μια γροθιά, όσο και αν κάποιοι θέλουν να επιτύχουν το αντίθετο. Πραγματικά δε θα τους γίνει το χατίρι!»