«Οριακά» πέρασε η πρόταση Κασσελάκη για αλλαγές στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

 

Τις αλλαγές που προτείνει για την ηγεσία και τις θέσεις-κλειδιά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά.
«Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σε μια νέα πορεία εξωστρέφειας, με έναν σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, της κοινωνίας, των πολιτών», τόνισε ο κ. Κασσελάκης, που συμμετείχε στη συνεδρίαση μέσω Zoοm, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στην Κρήτη, ενώ σημείωσε πως «η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή», προσθέτοντας: «Και σε αυτή τη νέα πορεία, εισηγούμαι μια νέα σύνθεση για το Προεδρείο της κοινοβουλευτικής μας εκπροσώπησης, η οποία πιστεύω θα ενισχύσει την αποδοτικότητά μας ως ομάδα αλλά και τη δύναμη πυρός μας».

Τελικά με 17 υπέρ, 12 κατά και 4 «παρών» υπερψηφίστηκε η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, γεγονός που αυξάνει τους τριγμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Άμεση ήταν η αντίδραση των «87», που διεμήνυσαν πως ο κ. Κασσελάκης είναι «πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην ΚΟ» του κόμματος.

Στη συνέχεια, η πλευρά Κασσελάκη απάντησε στους «87», λέγοντας να τον προκαλέσουν στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, «αν το επιθυμούν». Προσέθεσε πως ο κ. Κασσελάκης «έχει τεράστια πλειοψηφία στην βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά».

Πώς ψήφισαν τα μέλη της ΚΟ
-Υπέρ: Άκριτα, Αποστολάκης, Αυλωνίτης, Βέττα, Γαβρήλος, Δούρου, Θρασκιά, Κασιμάτη, Κόκκαλης, Μάλαμα, Μεϊκόπουλος, Ν. Παππάς, Π. Παππάς, Πούλου, Σαρακιώτης, Τζάκρη, Χρηστίδου.
=Κατά: Φάμελλος, Γεροβασίλη, Γιαννούλης, Καλαματιανός, Κεδίκογλου, Κοντοτόλη, Λινού, Μπάρκας, Νοτοπούλου, Ξανθόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ψυχογιός.
-«Παρών»: Ζαμπάρας, Καραμέρος, Μαμουλάκης, Παπαηλιού.
Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον κ. Κασσελάκη για την τοποθέτησή του ως επικεφαλής της ΚΟ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, για την τιμητική πρόταση προς το πρόσωπό μου και τα πρόσωπα για τη στελέχωση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Νίκος Παππάς είπε: «Είναι ένα αποτέλεσμα καθαρό, ένα αποτέλεσμα δημοκρατικό, ένα αποτέλεσμα που μας δίνει την εντολή να πάμε όλοι/όλες μαζί παρακάτω. Από αυτή τη στιγμή και μετά δεν έχει καμία σημασία το τι ψήφισε ο/η κάθε βουλευτής. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενωμένοι, με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις μπορούμε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία».