Τ.Σ. Πρέβεζας – Λευκάδας της ΚΝΕ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Το Τ.Σ. Πρέβεζας – Λευκάδας της ΚΝΕ καταγγέλλει τη δράση φασιστοειδών που τις προηγούμενες ημέρες γέμισαν τους τοίχους σχολείων με φασιστικά σύμβολα και συνθήματα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «Δεν μας προκαλεί εντύπωση η επιλογή φασιστοειδών ομάδων να εξαπολύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Η δράση τους υπηρετεί πιστά την κυβέρνηση και τους συμμάχους της που θέλουν να μας πείσουν ότι εχθρός μας είναι ο μετανάστης, ο συνάδελφος και ο συμμαθητής μας, προσπαθώντας να μας αποπροσανατολίσουν από τον πραγματικό εχθρό, δηλαδή το ίδιο το σύστημα που γεννά τις ανισότητες, που στερεί από εκατοντάδες μαθητές την ευκαιρία να μπουν σε ένα πανεπιστήμιο, που γονατίζει χιλιάδες οικογένειες από την ακρίβεια και την ανεργία.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μαθητές βρίσκονται ήδη στα κάγκελα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παιδείας, στις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές, με σχολεία που την μια μέρα καίγονται και την επόμενη πλημμυρίζουν, με τις ειδικότητες στα ΕΠΑΛ να ανοιγοκλείνουν και τους μαθητές να μένουν ξεκρέμαστοι.

Κάθε μαθητής και μαθήτρια να υψώσει τείχος, απομονώνοντας φασιστικές – εθνικιστικές συμπεριφορές, μέσα από το οργανωμένο κίνημα!

Καταδικάζουμε τη δράση αυτών των φασιστικών ομάδων, των ναζιστικών συμβόλων και φασιστικών συνθημάτων. Οργανώνουμε την πάλη μας, τις διεκδικήσεις μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, στη μόρφωση και στη ζωή. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους και το φασισμό».