Οι αριστούχοι που μας κάνουν περήφανους

Ανήκει στους πρώτους αριστεύσαντες της Άρτας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017, όπου συμμετείχε ως μαθητής του 2ου ΓΕΛ Άρτας. Στη συνέχεια, εισήχθη μεταξύ των πρώτων στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του. Πλέον ετοιμάζεται να συνεχίσει τη συναρπαστική ακαδημαϊκή του πορεία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όπου θα ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο δημόσιο δίκαιο.

Ο λόγος για τον Γεράσιμο Διβάρη από την πόλη της Άρτας. Φέρελπις νέος, άριστος φοιτητής, με μεγάλο πάθος για τον αθλητισμό, καθώς παράλληλα με τις ιδιαίτερα απαιτητικές σπουδές του δεν εγκατέλειψε ποτέ το μπάσκετ με το οποίο ασχολείται ερασιτεχνικά και σήμερα.

Έχοντας αποφοιτήσει από τη Νομική Αθηνών, εργάστηκε ως ασκούμενος δικηγόρος και αφού πέτυχε στις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τον Μάϊο του 2023, άσκησε τη δικηγορία το τελευταίο έτος. Παράλληλα, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με άριστα από τη Νομική Σχολή Αθηνών στο Δημόσιο Δίκαιο – Δημόσιες Πολιτικές, με Ειδίκευση στο Δίκαιο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σήμερα, έχει γίνει αποδεκτός στη Γαλλία από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το Πανεπιστήμιο Παρί-Παντεόν-Ασσάς για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Τελικά, επέλεξε το πρόγραμμα Δημοσίου Δικαίου στην εμβληματική Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Παρί-Παντεόν-Ασσάς (Université Paris-Panthéon-Assas), το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει αυτές τις μέρες.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή, καθώς μετακομίζει στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές στο πλέον απαιτητικό Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, τρέφει μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς πέρα από μία μεγάλη πρόκληση αποτελεί και μία εξαιρετική ακαδημαϊκά ευκαιρία, αλλά και μία εμπειρία ζωής.
Εμείς δεν έχουμε παρά να του δώσουμε συγχαρητήρια και να του ευχηθούμε εγκάρδια μια λαμπρή σταδιοδρομία. Να συνεχίσει να εμπνέει τους νέους και τις νέες της Άρτας θυμίζοντας πως όλα είναι δυνατά με μεράκι, πίστη και σκληρή δουλειά!