Με μεγάλη προσέλευση τα εγκαίνια στη 10η Πανελλήνια Έκθεση και την Εμποροπανήγυρη Άρτας

Γράφει:

η Χριστίνα Μπίζα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου στα εγκαίνια της 10ης Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας και της Εμποροπανήγυρης τα οποία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στις 7,30 το απόγευμα, μία διοργάνωση η οποία αποτελεί θεσμό για τη Βορειοδυτική Ελλάδα, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αρταίων καθώς και η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου ΑΔΑΕ-ΟΤΑ.

Τα εγκαίνια έγιναν χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλινίκου στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων «Κώστα Βάγιας» το οποίο έχει ανακαινιστεί πρόσφατα για να προσφέρει καλύτερες συνθήκες για τους εκθέτες και τους επισκέπτες.

Η φετινή Έκθεση καταλαμβάνει έκταση περίπου 1.500 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η πληρότητα από επιχειρήσεις και φορείς αγγίζει το 100%, όπως και η πληρότητα στην Εμποροπανήγυρη.
Συμμετέχουν επιχειρήσεις από την Άρτα, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και όλη τη χώρα.

Για το χώρο του Λούνα Παρκ επιλέχθηκαν μόνο τα παιχνίδια εδάφους με ενεργές πιστοποιήσεις, κατόπιν ελέγχου των ενδιαφερόμενων προ της εγκατάστασης. Ο χώρος των παιχνιδιών για τα παιδιά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και έχουν επιλεγεί να εγκατασταθούν για πρώτη φορά παιχνίδια νεότερης τεχνολογίας. Το άνετο πάρκινγκ θα παραμένει ανοιχτό στις ώρες λειτουργίας της για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η Πανελλήνια Έκθεση καθώς και η Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσουν έως τις 3 Οκτωβρίου και παράλληλα θα πραγματοποιούνται happenings, μουσικές σκηνές και θεατρική παράσταση.
Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι από 10:00 το πρωί με 14:00 το μεσημέρι και 17:00 το απόγευμα με 22:30 το βράδυ. Το Σαββατοκύριακο, 10:00 το πρωί με 23:00 το βράδυ.

Μετά την ολοκλήρωση της Τελετής των Εγκαινίων ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας με τον Σεβασιώτατο Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικο, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτα Βασίλη Ψαθά, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Φορείς της περιοχής περιηγήθηκαν στους χώρους της Έκθεσης για να ευχηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες καλές δουλειές.

Ο Δήμαρχος Αρταίων σε δηλώσεις αμέσως μετά τα εγκαίνια του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Προσπαθήσαμε φέτος μετά από ένα χρονικό διάστημα μετά τον κορονοϊό, κάμψης της Έκθεσης, να στήσουμε από την αρχή και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές και για τους επισκέπτες αλλά κυρίως για τους εκθέτες ώστε να μας εμπιστευθούν ξανά, να εμπιστευθούν τα προϊόντα μας και να προωθήσουμε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.
Συγκριτικά με πέρυσι είναι διπλάσιοι οι εκθέτες αυτό είναι το ευχάριστο. Πρέπει να φτάσουμε στα προηγούμενα επίπεδα.

Βάλαμε επιπλέον τον τομέα με τη γαστρονομία. Βάλαμε ξεχωριστά τα τοπικά προϊόντα εδώ της Άρτα και συνεργαστήκαμε και με ένα σεφ ώστε να μπορούμε όλη αυτή την εβδομάδα αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα με μία κουζίνα ώστε να τη δώσουμε στους επισκέπτες να την δώσουμε να την χαρούνε και να την εμπιστευτούνε.
Μας εμπιστεύτηκαν οι εκθέτες είναι σημαντικό αυτό να το αναδείξουμε.
Είμαι ευχαριστημένος από την προσφορά και από τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε.

Εμείς πρέπει να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια τον συγκεκριμένο χώρο να τον αξιοποιήσουμε σε όλη την διάρκεια του έτους με διάφορες εκθέσεις και άλλες Εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γεωπονικής, το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε και τα μαγαζιά του Εμπορικού Συλλόγου».

Έκανε γνωστό ο κ. Σιαφάκας ότι θα οργανωθεί στο συγκεκριμένο χώρο ένα τριήμερο με την συμμετοχή επαγγελματιών από τον Εμπορικό Σύλλογο της Άρτας για την στήριξή τους
Αναφέρθηκε επίσης και στο μόνιμο εκθεσιακό χώρο ένα όραμα το οποίο όπως είπε βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την υλοποίηση του.