Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Άρτας για το Νοσοκομείο Μόνο ο Λαός Σώζει το Λαό!

«Δεν είναι νέο και άγνωστο στον λαό της περιοχής ότι το ΓΝ Άρτας βρίσκεται σε διαδικασία διάλυσης και μαρασμού. Και λέμε διαδικασία γιατί οι αιτίες είναι άθροισμα συγκεκριμένων πολιτικών χρόνων με στόχο, την υπαρκτή πλέον διάλυση, του ΕΣΥ. Το ζήτημα ,βεβαίως, δεν αφορά μόνο το δικό μας νοσοκομείο, αλλά όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία, στις επαρχιακές πόλεις, καθώς και τα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Άρτας για το Νοσοκομείο Άρτας.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «Το θέμα, το οποίο επομένως ,ανακύπτει και αφορά την υγεία όλων, μπαίνει με βάση την ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών στην κορυφή. Της διεκδίκησης, της πάλης, της συμπαράστασης στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, της κινητοποίησης όλων των μαζικών φορέων της περιοχής!
Αντίθετα, η προπαγάνδα της κυρίαρχης πολιτικής, με τη λογική μιας εικονικής πραγματικότητας, την οποία διαψεύδει με δραματικό τρόπο η πραγματική ζωή, προσπαθεί να θάψει τα προβλήματα και τις αγωνίες κάνοντας έναν ιδεολογικό πόλεμο λέξεων. Ακρίβεια, φοροληστεία, διάλυση δημόσιας υγείας και παιδείας, φτώχεια, αντικαθίστανται με ανάπτυξη-κέρδη-τζίρος-επιχειρηματικότητα-ισχύς-επενδυτές.
Και στο δικό μας, επομένως μικρόκοσμο, της πόλης μας η ίδια πραγματικότητα ισχύει, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα!

Η ίδια ιεράρχηση των αναγκών υπάρχει για το λαό της περιοχής!
Εργασία, υγεία, υγιεινή, μόρφωση, παιδεία, πολιτισμός και ψυχαγωγία.

Όταν επομένως το νοσοκομείο της πόλης μας ξεψυχά για να λειτουργήσει και να καλύψει τις ανάγκες του λαού της περιοχής, εμείς θα συνεχίσουμε να καλούμε ενάντια στη «σιγή ασυρμάτου», που θέλουν να επιβληθεί από βουλευτές -διοίκηση και ΥΠΕ. Όλα πάνε καλά και όλα θα λυθούν από την πολιτική του Υπουργείου Διάλυσης της Δημόσιας Υγείας! Κι από κοντά, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δημοτικές αρχές, που πάντα αναγνωρίζουν το πρόβλημα ,αλλά ούτε κιχ δεν κάνουν για να διεκδικήσουν λύση, λόγω αναρμοδιότητας! Αυτές προφανώς «κρίνονται» με βάση τα «οράματα» της οικονομικής ανάπτυξης και του ανταγωνισμού, πουλώντας κοσμοπολιτισμό και εξωστρέφεια, απευθυνόμενοι κατά τη λογική τους στο γαλατικό χωριό, συμβάλλοντας έτσι στην αντιστροφή της ιεράρχησης των πραγματικών αναγκών.

Επειδή, η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει φτάσει στο απροχώρητο (αν υπάρχει εκτίμηση στη διαβάθμιση της διάλυσης!),εμείς ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, καλούμε εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, όλους τους μαζικούς φορείς και σωματεία της περιοχής, όλον τον αρτινό λαό ,στη μόνη ουσιαστική λύση, που είναι ο συντονισμός και η κινητοποίηση, μαζικά και οργανωμένα, όπως έδειξε και η προηγούμενη πείρα με την περσινή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου».