Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΡΤΑΣ Εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχει καθιερωθεί για το έτος 2024-2025 στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Παρασκευή από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή».
Στο πλαίσιο εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024 και προκειμένου οι μαθητές/τριές μας των Ολιγοθέσιων Σχολείων να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αθλητισμού και να καλλιεργηθούν σε θετικές κοινωνικές αξίες- στάσεις με τη συμβολή του αθλητισμού, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, μέσω των Συμβούλων Εκπαίδευσης κ. Κεχαγιά Βασιλικής ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής), κ. Ντόκα Αγλαΐας ΠΕ70, κ. Μπίμπα Μαρίας ΠΕ70, κ. Νταμάνη Κατερίνας ΠΕ60 και κ. Ντούτση Δημητρίου ΠΕ70 (Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και τα Ολιγοθέσια Σχολεία, διοργανώνουν Αθλητική σχολική δράση με τίτλο:

«Κεντρική Εκδήλωση Ολιγοθέσιων Σχολείων για την Ημέρα Αθλητισμού», και κοινό σύνθημα:
«Ενώνουμε δυνάμεις όλοι μαζί», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 9:30΄στο γήπεδο Παναγιάς Διασέλλου.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά που προέρχονται από απομακρυσμένες σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, να βρεθούν με συνομήλικούς τους και μέσα από αθλητικές δραστηριότητες και παιδαγωγικά παιχνίδια, να κατανοήσουν τις αξίες και την ωφελιμότητα που προσφέρει η άθληση, εφαρμόζοντας στην πράξη τη συμπερίληψη και το σωματικό γραμματισμό.

«Η επιτυχία μιας τέτοιας διοργάνωσης αφορά στην ψυχαγωγία των παιδιών, στις εμπειρίες και γνώσεις που θα αποκομίσουν, όπως και στους ισχυρούς δεσμούς που θα αναπτυχθούν μεταξύ μαθητών/τριών των σχολείων, όσο και με τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων» σημειώνει η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας Δρ Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου σε σχετική ανακοίνωση.