ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ: Δράσεις του Συλλόγου 'Επιστήθιοι Φίλοι'

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Άρτας “Επιστήθιοι Φίλοι” ανακοινώνει μια σειρά δράσεων στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας δράσεων κατά του καρκίνου του μαστού που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβρη, με στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και στήριξη των ασθενών με καρκίνο του μαστού.
Πρόγραμμα Δράσεων:

1. 12 Οκτωβρίου – Δωρεάν Κλινική Εξέταση Μαστών: Εξειδικευμένοι γυναικολόγοι θα πραγματοποιήσουν δωρεάν κλινική εξέταση μαστών στην Άρτα και θα εκπαιδεύσουν το κοινό στην αυτοεξέταση. (9:30-13:30, Σκουφά 79)

2. 20 Οκτωβρίου – Δράση “Περπατώ για τη Ζωή”: Ο Σύλλογος διοργανώνει πεζοπορία σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον στην περιοχή της Κορωνησίας, με δυνατότητα παρατήρησης της τοπικής ορνιθοπανίδας. (ραντεβού στις 5:00 το απόγευμα, στη πίσω παραλία) -Συνδιοργάνωση με Δράση Γυναικών Άρτας.

3. 1 Νοεμβρίου – Συμμετοχή στο 11ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας: Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Τσιρογιάννη θα μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς και τη σημασία της υποστήριξής τους.

4. 2 Νοεμβρίου – Εσπερίδα για τη Διατροφή: Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Φιλιππιάδας, διοργανώνεται ενημερωτική εσπερίδα για τη σημασία της σωστής διατροφής ως μέσο πρόληψης και φροντίδας της υγείας.
Οι δράσεις του Συλλόγου εστιάζουν στην πρωτογενή πρόληψη, που περιλαμβάνει σωστή διατροφή και άσκηση, αλλά και στη δευτερογενή πρόληψη, με έμφαση στην εξέταση των μαστών. Παράλληλα, η στήριξη των ασθενών αποτελεί κεντρικό πυλώνα της δράσης μας.

Επικοινωνία:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας ή για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο:
-Τηλέφωνο: 2681052484, 6974313153
-Email: epistithioi.filoi@gmail.com
ή να ενημερωθείτε από τη σελίδα μας
-Facebook: https://www.facebook.com/breastfriendsgr
Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Άρτας “Επιστήθιοι Φίλοι”
-Διεύθυνση: πρ. Δημοτικό Σχολείο Πλησιών Άρτας