50 χρόνια Νέα Δημοκρατία

Γενέθλια σήμερα (04.10.2024) για τη Νέα Δημοκρατία καθώς συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την ιδρυτική της διακήρυξη στις 4 Οκτωβρίου 1974. Το ημερολόγιο έγραφε 4 Οκτωβρίου 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανακοίνωνε την ίδρυση μίας νέας πολιτικής παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, που «την επέβαλε η εθνική ανάγκη» όπως έλεγε ο ίδιος.

Η Νέα Δημοκρατία οδήγησε τη χώρα σε μεγάλες ιστορικές στιγμές: την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την πτώση τη Χούντας και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε ΕΟΚ.
Με το άνοιγμα της παράταξης στην κοινωνία, με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και παρεμβάσεις σε καίρια ζητήματα καταλαμβάνει χώρο, από τις παρυφές του Κέντρου έως τη Κεντροδεξιά πτέρυγα, πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και πάντα με την εναρμόνιση της Ευρώπης, γιατί η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν θα ήταν Ευρώπη.

Σήμερα, κορυφώνονται οι επετειακές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του ιστορικού κτηρίου της Ρηγίλλης 18, όπου πολλές γενιές θα γιορτάσουν τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας με την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

50 χρόνια προσφοράς στην Πατρίδα με αποφάσεις και πολιτικές, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα που αξίζει στην κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.

Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π Άρτας
Αθανασίου Χαράλαμπος