Διακήρυξη υποψηφίων της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Εκλογές στο υπηρεσιακό συμβούλιο του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Την Πέμπτη 10 Οκτώβρη θα γίνουν οι εκλογές, για την εκλογή εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Άρτας.

Στη Διακήρυξη των υποψηφίων της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι όργανα ελέγχου και επικύρωσης της νομιμότητας των αποφάσεων των Διοικήσεων των νοσοκομείων, κυρίως σε ζητήματα : υπηρεσιακών μεταβολών (μετατάξεις εσωτερικές-εξωτερικές, αποσπάσεις), αδειών ασκήσεως ιδιωτικού έργου, υλοποίησης των βαθμολογικών και μισθολογικών ποινών που συνδέονται με την αξιολόγηση, τις κρίσεις των προϊσταμένων τμημάτων (πλην της συνέντευξης) .
Η λειτουργία τους λοιπόν, οι αρμοδιότητες του και ο ρόλος τους καθορίζονται από την πληθώρα των αντιδραστικών νόμων που καθορίζουν την ζωή των υγειονομικών (…)

ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ
Κριτήριο λοιπόν για την επιλογή υποψηφίων στις εκλογές πρέπει να είναι η διαμορφωμένη θέση, στάση και δράση που έχει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων απέναντι στην κεντρική αυτή αντιλαϊκή πολιτική για την υγεία στο σύνολο της.

ΟΙ υποψήφιοι, της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» μπορούν και θέλουν να αντιπαρατεθούν με όλες τις παραπάνω αντιδραστικές επιλογές στο χώρο της υγείας,

ΜΕΣΑ & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Όσα συζητιούνται και αποφασίζονται στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι στο πλαίσιο και τις κατευθύνσεις της συνολικής πολιτικής της κάθε κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την υγεία. Δηλαδή της πολιτικής και των μέτρων για απολύσεις, αξιολόγηση, πειθαρχικά, κινητικότητα, συγχωνεύσεις- κατάργηση κλινικών, τμημάτων, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις.

Αξιοποίησε την κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ψήφισε με κριτήριο τη ζωή και τις ανάγκες σου. Είτε ψηφίζεις για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είτε ψηφίζεις για τις εκλογές για το σωματείο ή την ομοσπονδία, η ψήφος είναι μία και το κριτήριό της ενιαίο. Είναι ψήφος για τα δικαιώματά σου, τη ζωή, το μέλλον σου, ψήφος για την υγεία, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας που συνθλίβονται στις μυλόπετρες των ισχυρών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Με την ψήφο σου για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο: Στείλε ηχηρό μήνυμα ενημέρωσης, διεκδίκησης, αγωνιστικότητας και απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν να περιορίσουν τις επιλογές σου σε λύσεις διαχειριστικές, ατομικές, λύσεις ανοχής της βάρβαρης κατάστασης που βιώνουμε και την οποία αποδέχονται τελικά ως αναγκαστική και «εφικτή».

Καταδίκασε στην πράξη τις πρακτικές βολέματος των «γαλάζιων παιδιών» όπως έγινε στο τμήμα τακτικών ιατρείων, όπου παρακάμφθηκε κριμένη υπάλληλος αλλά και άλλοι συνάδελφοι που πληρούσαν τα κριτήρια, για να τοποθετηθεί επίλεκτος του κυβερνώντος κόμματος.

Σταμάτησε το bullying από τις ιδιαιτέρες που απαιτούν να εξυπηρετηθούν σε ημέρα στάσης εργασίας και ζητούν ονόματα απειλώντας να φέρουν τη διευθύνουσα να συμμορφώσει τους υπαλλήλους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους!

ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
Η μόνη πραγματική διέξοδος είναι η οργανωμένος αγώνας ενάντια την αντιλαϊκή πολιτική για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία προς όφελος των εργαζομένων».
Γιώτη Άννα-ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών
Ιερωνυμάκη Άννα-ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών Ακτινολογικών Εργαστηρίων
Κώτση Αγγελική-ΔΕ Βοηθών Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων
Πάντζος Περικλής-ΔΕ Τεχνικού
Τσαλαπάτη Αγγελική-ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας