Κώστας Μπάρκας: «Κι άλλο χτύπημα στους αγρότες από την κυβέρνηση με τα τιμολόγια ΓΑΙΑ της ΔΕΗ»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα «Εμπαιγμός των αγροτών από την κυβέρνηση με τα τιμολόγια ΓΑΙΑ της ΔΕΗ» κατέθεσε ο Βουλευτής νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν εικοσιένα (21) βουλευτές, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, περιγράφονται η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της χώρας λόγω της ακρίβειας και οι συνέπειες από τη συρρίκνωση του νευραλγικού αυτού τομέα της ελληνικής οικονομίας και της υπαίθρου, αναφέρεται στην «απάντηση- ημίμετρο» της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση των χονδρεμπορικών τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ο εμπαιγμός των αγροτών αφού στο ΓΑΙΑ προβλέπεται μηνιαίο πάγιο δέκα (10) ευρώ, δηλαδή εκατόν είκοσι (120) ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που στα καταργούμενα ειδικά αγροτικά τιμολόγια, το ετήσιο πάγιο δεν ξεπερνούσε τα είκοσι (20) ευρώ ετησίως. Και όχι μόνον αυτό αλλά οι αγρότες θα πληρώνουν το πάγιο και τους χειμερινούς μήνες, όταν η κατανάλωση ρεύματος είναι ελάχιστη έως μηδενική.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών μας και των κτηνοτρόφων μας γιατί ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την ψυχή της ελληνικής οικονομίας και η ενίσχυσή του αποτελεί εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης και ανάσχεσης της ερήμωσης της υπαίθρου.