25, 26, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στην Άρτα 3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Συμμετέχουν Π. ΜΑΡΚΑΡΗΣ- Π. ΣΟΜΠΟΛΟΣ-Δ.ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

Συντονίζει ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

Οι εκδηλώσεις και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πολλές εκδηλώσεις για μεγάλους αλλά και μικρούς θα πραγματοποιηθεί το 3ο φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας στην Άρτα, με σημαντικούς συγγραφείς και δημοσιογράφους, που έχουν ασχοληθεί με το είδος.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι Π. ΜΑΡΚΑΡΗΣ- Π. ΣΟΜΠΟΛΟΣ- Τ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ- Δ.ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ-
Γ.ΑΖΑΡΙΑΔΗΣ – Χ.ΒΕΡΑΜΟΝ-Ε. ΙΝΤΖΕΜΠΕΛΗΣ.

Το πρόγραμμα αναλυτικά
Στην Αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου “ ο Σκουφάς” θα γίνει έναρξη του φεστιβάλ με προβολή ταινίας μικρού μήκους από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας.
Στη συνέχεια υποδεχόμαστε τον δημοσιογράφο του αστυνομικού ρεπορτάζ και συγγραφέα Πάνο Σόμπολο που θα συζητήσει με τον συγγραφέα και ιδιωτικό ερευνητή Χάρη Βεραμόν για αληθινές υποθέσεις εξαφανίσεων και εγκλήματα στην Ελλάδα.

Συντονίζει ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

 

 

 

 

 

 

 

 

-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ
Ώρα 20:00 Προβολή ταινίας μυστηρίου μικρού μήκους διάρκειας 25 λεπτών, επιλεγμένη από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας

-TRUE CRIME
Ώρα 20:30
Πάνος Σόμπολος – Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης-Χάρης Βεραμόν
Συζήτηση για αληθινές υποθέσεις εξαφανίσεων και για άλλα εγκλήματα στην Ελλάδα

-ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ το πρωί
Το πρωί είναι αφιερωμένο στα μικρά παιδιά.. Οι Φίλοι του Βιβλίου σε συνεργασία με την νηπιαγωγό Αφροδίτη Κατσαούνου, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας, Palso με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας θα πραγματοποιήσουν: Παρουσιάσεις, σκετς, μυστήρια. Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

-ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – PALSO
Ώρα 10:00
Το μικρό ξύλινο ρομπότ και η πριγκίπισσα που κοιμόταν.. ξερή
Η νηπιαγωγός Αφροδίτη Κατσαούνου στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.παίζει με τα παιδιά παρουσιάζοντας το βιβλίο του Tom Gauld “Το μικρό ξύλινο ρομπότ και η πριγκίπισσα που κοιμόταν…ξερή”.

Ώρα 11:00

Ενημέρωση για την κυκλοφοριακή αγωγή
Εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων θα ενημερώσουν τους μικρούς φίλους για ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Ώρα 12:00

Μυστήριο στη βιβλιοθήκη
Ο Κυριάκος Ξανθόπουλος και τα παιδιά από την Palso θα ανακαλύψουν το μυστήριο στη βιβλιοθήκη. Ένας φόνος, πολλά στοιχεία, Θα βρεθεί ο δολοφόνος;

-ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Βράδυ
Το βράδυ είναι αφιερωμένο στους μεγαλύτερους φίλους της αστυνομικής λογοτεχνίας. Στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτας “ο Σκουφάς”, η Ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Συλλόγου θα κάνει την έναρξη της 2ης ημέρας του Φεστιβάλ παρουσιάζοντας ένα απόσπασμα από το αστυνομικό θεατρικό έργο “ Η παγίδα” του Ρομπέρ Τομά, το οποίο προορίζεται να ανέβει στη σκηνή του Συλλόγου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια διπλή παρουσίαση- συζήτηση από τον Γ. Αζαριάδη και την Τ. Παπαθανασίου που θα παρουσιάσουν με χιούμορ και εγκληματική διάθεση ο ένας τον άλλον.

-Η Φιλαρμονική του Συλλόγου θα γοητεύσει με αγαπημένους ρυθμούς από ταινίες.
Τέλος ο πατριάρχης του αστυνομικού μυθιστορήματος Πέτρος Μάρκαρης θα συνομιλήσει με τον Γ. Αζαριάδη εφ’ όλης της ύλης από τα πρώτα βήματα του στη μετάφραση, μέχρι τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το αστυνομικό μυθιστόρημα.

-Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Σκουφά Ώρα 19:00
θα παρουσιάσει ένα απόσπασμα από το αστυνομικό θεατρικό έργο “ Η παγίδα” του Ρομπέρ Τομά, το οποίο προορίζεται να ανέβει στη σκηνή του Συλλόγου.
Σκηνοθεσία: Έλλη Μάνθα
Επιμέλεια Κοστουμιών: Ειρήνη Νάκου Μουσική Επιμέλεια: Ορέστης Τσιαμπάς
Σχεδιασμός και κατασκευή σκηνικών: Σωτήρης Γούσιας, Χρήστος Παππάς
Παίζουν: Φώτης Παπαφώτης, Γιώργος Παπαβασιλείου, Φωτεινή Τσαδήμα, Στέφανος Μασούρας, Γιώργος Σταύρος, Στεργιανή Βερνιώτου, Γεωργία Φωτακοπούλου, Μαριάννα Καραγιάννη

-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Γρηγόρης Αζαριάδης – Τέση Παπαθανασίου Ώρα 19:30
Μια διπλή παρουσίαση από τον Γ. Αζαριάδη και την Τ. Παπαθανασίου που θα παρουσιάσουν με χιούμορ και εγκληματική διάθεση ο ένας τον άλλον.
-Φιλαρμονική Συλλόγου Σκουφάς

Θα μας γοητεύσει με τις μουσικές από αγαπημένες ταινίες υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Αντώνη Κατσαούνου
-Πέτρος Μάρκαρης
Ο πατριάρχης του αστυνομικού μυθιστορήματος Πέτρος Μάρκαρης θα συνομιλήσει με τον Γ. Αζαριάδη εφ’ όλης της ύλης. Από τα πρώτα βήματα του στη μετάφραση, μέχρι τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το αστυνομικό μυθιστόρημα.

-ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ το πρωί
Και αυτό το πρωί είναι αφιερωμένο στα μικρά παιδιά. Στην αίθουσα του Σκουφά, ο συγγραφέας Δημήτρης Καλπούζος σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΠΑΖΛ και την Palso θα πραγματοποιήσουν μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου του “ Ο Τετραπέρατος” με τη συμμετοχή μεγάλων και μικρών.
Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Σκουφά, το Φροντιστήριο Αστρολάβος και το Εργαστήριο Ευφυούς Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα δώσουν τη δυνατότητα σε ομάδες μαθητών να συναγωνιστούν την τεχνητή νοημοσύνη στην ανακάλυψη ενός δολοφόνου.
-ΑΙΘ. ΣΚΟΥΦΑ

Δημήτρης Καλπούζος ώρα 11:00
O συγγραφέας Δημήτρης Καλπούζος σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΠΑΖΛ και την Palso θα πραγματοποιήσουν μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου του “ Ο Τετραπέρατος” με τη συμμετοχή μεγάλων και μικρών.

-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΚΟΥΦΑ
Φροντιστήρια Αστρολάβος ώρα 12:00
Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Σκουφά, το Φροντιστήριο Αστρολάβος και το Εργαστήριο Ευφυούς Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα δώσουν τη δυνατότητα σε ομάδες μαθητών να συναγωνιστούν την τεχνητή νοημοσύνη στην ανακάλυψη ενός δολοφόνου.

-ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ το απόγευμα
Το απόγευμα στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Σκουφά ο συγγραφέας και διδάκτωρ Δημιουργικής γραφής Δημήτρης Καλπούζος θα μας ξεναγήσει στον τρόπο με τον οποίο ο συγγραφέας μετουσιώνει τις σκέψεις του σε λέξεις παρουσιάζοντας ένα Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής.

-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΚΟΥΦΑ
Δημήτρης Καλπούζος 18:00
Ο συγγραφέας και διδάκτωρ Δημιουργικής γραφής Δημήτρης Καλπούζος θα μας ξεναγήσει στον τρόπο με τον οποίο ο συγγραφέας μετουσιώνει τις σκέψεις του σε λέξεις παρουσιάζοντας ένα Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
1.Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης ” O Σκουφάς”
2.Δήμος Αρταίων και Δημοτική βιβλιοθήκη Άρτας.
3.Agatha Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Αθηνών
4.Φίλοι του Βιβλίου
5.Κινηματογραφική λέσχη Άρτας
6.Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Άρτας
7.ΚΔΑΠ Πάζλ
8.Αφροδίτη Κατσαούνου , Νηπιαγωγός
9.Σύλλογος ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών Άρτας.
10.Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
11.Φροντιστήριο Μ.Ε. Αστρολάβος