Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης ΘΛΙΨΗ στην Φιλιππιάδα

Απώλεια στην αυτοδιοίκηση της Ηπείρου

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 2023

Τους τελευταίους μήνες έδινε την προσωπική του μάχη

Θλίψη προκάλεσε στην αυτοδιοίκηση της Ηπείρου η αναγγελία του θανάτου του Δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη. Ο Γιώργος Ζυγούρης, ο οποίος είχε εκλεγεί πριν από έναν χρόνο στο αξίωμα, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης (15/10) στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και σε ηλικία 60 χρονών.

O Δήμαρχος Ζηρού, τους τελευταίους μήνες έδινε την προσωπική του μάχη δεν τα κατάφερε και τα ξημερώματα της Τρίτης έφυγε από τη ζωή.

Η είδηση του θανάτου του έχει γεμίζει με θλίψη την Φιλιππιάδα, που δυστυχώς δεν τα κατάφερε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδιά του για την Φιλιππιάδα και τον Δήμο Ζηρού.
«Με αβάσταχτη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Δήμαρχό μας Γεώργιο Ζυγούρη ο οποίος σήμερα 15 Οκτωβρίου 2024 έχασε πρόωρα την μάχη για τη ζωή που έδινε το τελευταίο διάστημα. Αποχαιρετούμε τον άνθρωπό μας που ακριβώς ένα χρόνο πριν εκλέχτηκε Δήμαρχος του τόπου μας» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ζηρού.

Ο Γιώργος Ζυγούρης ασχολήθηκε με τα κοινά της περιοχής. Στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Ζηρού ήταν υποψήφιος δήμαρχος το 2010 και έως το 2014 όταν διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου.
Στις εκλογές του 2023, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Πολίτη» εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Ζηρού.

Ο Γιώργος Ζυγούρης γεννήθηκε στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, του Δήμου Ζηρού. Ολοκλήρωσε το σχολείο στη Φιλιππιάδα και σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Μηχανικού και στην 733 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων.
Απο το 1990 που επέστρεψε στη Φιλιππιάδα, διατηρούσε Τεχνικό Γραφείο Πολιτικού Μηχανικού , ήταν κάτοχος Μελετητικού πτυχίου και Πιστοποιημένος Εκλεκτής Επενδύσεων μέλος του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών ΥΠΑΝ.

Είχε εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας, καθώς και ως Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBAN II και ως Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (Διαχειριστικής Π.Ε.Π. Ηπείρου).

Συλλυπητήρια από φορείς
Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Γιώργου Ζυγούρη, προκάλεσε κύμα θλίψης και συγκίνησης, ενώ πολλά ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα Δημάρχων και Φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Σε Ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Αρταίων γα τον αδόκητο και πρόωρο θάνατο του Δημάρχου Δήμου Ζηρού, Γιώργου Ζυγούρη αναφέρονται τα εξής:
«Ο Δήμος Αρταίων εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο και πρόωρο θάνατο του Δημάρχου Δήμου Ζηρού, Γιώργου Ζυγούρη. Ο εκλιπών υπήρξε ένας αφοσιωμένος και δραστήριος άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, που με τη δράση του συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής του. Το ήθος, η εργατικότητα και το αίσθημα ευθύνης που τον χαρακτήριζαν θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων όσων τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Αρταίων εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, καθώς και στους συνεργάτες και φίλους του, ευχόμενοι δύναμη και κουράγιο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η απώλεια του Γιώργου Ζυγούρη αφήνει μεγάλο κενό στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία του Δήμου Ζηρού. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του Δημάρχου Δήμου Ζηρού, Γιώργου Ζυγούρη, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Δημάρχου, Ζηρού κ. Γεωργίου Ζυγούρη συνεδρίασε προκειμένου να εκφράσει τη θλίψη του και να αποτίνει ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αποφάσισε ομόφωνα:
-Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για τον θάνατο του Δημάρχου του Δήμου Ζηρού, κ. Γεωργίου Ζυγούρη.
-Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αείμνηστου Δημάρχου.
-Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία αντιπροσωπία του Δήμου με επικεφαλής τον κ. Δήμαρχο
-Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του, εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου
-Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου
Τέλος, αναθέτει κάθε παραπέρα ενέργεια στον κ. Δήμαρχο»

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
Ο Δήμος Δωδώνης και ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Ντακαλέτσης εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του φίλου Γιώργου Ζυγούρη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης αφήνει το δικό του αποτύπωμα στην αυτοδιοίκηση και την περιοχή του. Αφήνει ανεκπλήρωτο το όραμα που είχε και τα σχέδιά του.

Σε όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.
Αιωνία του η μνήμη.

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Πρέβεζας 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού Ν. Πρέβεζας, αποχαιρετά με θλίψη το Δήμαρχο Ζηρού Γιώργο Ζυγούρη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή χτες το βράδυ, μετά από σκληρή, πολύμηνη μάχη με την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.
Εκφράζουμε τα πιο βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη μητέρα του και την αδελφή του, καθώς και σε όλους τους οικείους του.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ
Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Δημάρχου Ζηρού, Γιώργου Ζυγούρη.

Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για την οικογένειά του, την τοπική κοινωνία του Δήμου Ζηρού, την Ήπειρο και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο αείμνηστος Γιώργος υπήρξε άριστος επιστήμονας, άρτιος επαγγελματίας, ευσυνείδητος κρατικός λειτουργός και αφοσιωμένος αυτοδιοικητικός για το Δήμο και τους πολίτες του.

Στους οικείους του, καθώς και στην ευρύτερη «οικογένεια» του Δήμου Ζηρού εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για το χαμό του Δημάρχου τους.
Στον δε αξέχαστο Γιώργο να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του πατρώας γης, το οποίο θα τον σκεπάζει και η μνήμη του αιώνια.