Η Πρόληψη σώζει ζωές

Γράφει:

η Χριστίνα Μπίζα

Μία πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Κέντρο της πόλης της Άρτας δίπλα στο Άγιο Δημήτριο σε κτήριο του Δήμου Αρταίων από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών και φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» στα πλαίσια της προσπάθειας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Ένα κάλεσμα ανθρωπιάς βρήκε ανταπόκριση και φέτος αφού μια μακροχρόνια ουσιαστική πορεία και παρουσία των «Επιστήθιων Φίλων» αφήνει ένα αποτύπωμα μίας πολύ σημαντικής ανθρώπινης προσφοράς και αναγνωρισιμότητας ως «ασπίδα» προστασίας μέσα από αλλεπάλληλες δράσεις προσφοράς προς όλους τους Δημότες της Άρτας.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών και Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» Αφροδίτη Κράβαρη σε δηλώσεις της μας ανέφερε: «Κάνουμε όπως κάθε χρόνο την συγκεκριμένη εκδήλωση η οποία σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες και όχι μόνο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Το μήνυμα είναι ότι η Πρόληψη Σώζει Ζωές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους τους καρκίνους όχι μόνο για τον καρκίνο του μαστού. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Τόνισε ότι κάθε γυναίκα θα πρέπει να ελέγχει το σώμα της. Υπογραμμίζοντας, «Αυτό που κάνουμε εδώ είναι ψηλάφηση, να μάθουν οι γυναίκες. Είναι η πρώτη κίνηση σε αυτό τον τομέα να ψάξουμε να δούμε τι έχει το σώμα μας. Ψηλάφηση μαθαίνουν οι γιατροί εδώ πως θα την κάνουμε. Όλα τα υπόλοιπα τα βάζουμε σαν πρόγραμμα για να κάνουμε τις εξετάσεις μας τις ετήσιες κάθε φορά για το μαστό μας».

Εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την προσέλευση λέγοντας «Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση φέτος. Ήρθαν πάνω από 100 άτομα. Όπως κάθε χρόνο».

Η προσέλευση τονίστηκε ότι συνεχίστηκε από τους ενδιαφερόμενους μέχρι στις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου παίρνοντας μάλιστα και μικρή παράταση από τον αρχικό προγραμματισμό.

Για την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών και Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» μίλησε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας στο Δήμο Αρταίων και μέλος του Συλλόγου κ. Αγγέλα Τσώλα λέγοντας: «Ένας Σύλλογος όμορφος στην πόλη μας «Οι Επιστήθιοι Φίλοι» έχουν διοργανώσει την γιορτή τους, την γιορτή μας, την γιορτή της γυναίκας με δωρεάν ψηλάφηση και ενημέρωση στις γυναίκες. Όμορφη εκδήλωση, κοινός στόχος, κοινό μήνυμα.

Ο Δήμος Αρταίων στηρίζει αυτές τις προσπάθειες.

Το μήνυμα είναι για όλους κοινό. Η Πρόληψη σώζει ζωές. Προλαμβάνω, πρέπει να αγαπήσω τον εαυτό μου, να μάθω το σώμα μου. Τα λέω τα ξαναλέω αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι το δώρο μας. Το δώρο της Ζωής μας».
Εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την προσέλευση του κόσμου και στην συγκεκριμένη εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών και φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» ελπίζοντας ο κάθε άνθρωπος κάθε γυναίκα από κάθε εκδήλωση να μπορέσει να βάλει ένα λιθαράκι ώστε να κτίσει ποιο ισχυρές βάσεις για τον εαυτό της για την οικογένεια της για τη ζωή της.

Έκλεινε, καταλήγοντας, προς την άποψη ότι κάθε γυναίκα κρατάει στα χέρια της την μοίρα της.

Τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών και Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» συνεχίζουν τις δράσεις τους και την Κυριακή στις 20 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα θα βρίσκονται στην Κορωνησία σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση με περπάτημα κοντά στη φύση.