Από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ Ημερίδα για την καταπολέμηση του Μαύρου Ακανθώδη Αλευρώδη

Θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος

Η παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων καταπολέμησης του Μαύρου Ακανθώδη Αλευρώδη, θα είναι το αντικείμενο της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ του Δήμου Αρταίων, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Άρτας.

Βασικός ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Δρ. Παναγιώτης Μυλωνάς, Γεωπόνος – Διευθυντής Ερευνών και Προϊστάμενος της Επιστημονικής Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας.
Να υπενθυμίσουμε, πως στην Άρτα εδώ κι αρκετούς μήνες εφαρμόζεται πιλοτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την βιολογική καταπολέμηση τους Μαύρου Ακανθώδους που προσβάλλει τις καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ενώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος η ΠΕ Άρτας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης του Μαύρου Ακανθώδη Αλευρώδη με σκοπό την εγκατάσταση στην περιοχή μας του ωφέλιμου εντόμου Encarsia smithi για την επίτευξη βιολογικής ισορροπίας, καθώς και βιώσιμης και μακροχρόνιας λύσης του προβλήματος.