Συνάντηση του δήμαρχου Β. Τζουμέρκων Νίκου Βαΐτση με την πρέσβη της Αυστρίας]

Σκέψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με πόλεις της Αυστρίας αντάλλαξαν ο δήμαρχος Νίκος Βαΐτσης και η πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Gerda Vogl, κατά την επίσκεψή της στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης» στο Ελληνικό.

Η κ. Vogl, η οποία ξεναγήθηκε από τον δημιουργό του Μουσείου Θεόδωρο Παπαγιάννη, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τα εκθέματά του, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή της να βρεθεί ξανά στην περιοχή, καθώς διαθέτει πλούσια φυσική ομορφιά και μοναδικά αξιοθέατα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο Ν. Βαΐτσης ζήτησε τη συνδρομή της αυστριακής διπλωμάτη στο να «ταξιδέψει» η ομορφιά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στην Αυστρία, είτε μέσω κάποιας παρουσίασης στη χώρα της είτε με την οργάνωση ενός fam trip για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες στην περιοχή των Βορείων Τζουμέρκων και των Κατσανοχωρίων. Επίσης, συζήτηση έγινε για τη δυνατότητα σταθερών δεσμών με κάποιον Δήμο της Αυστρίας, που παρουσιάζει ομοειδή χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η ορεινή κτηνοτροφία, ώστε μελλοντικά να υπάρξει και αδελφοποίηση.

Η πρέσβης τόνισε πως είναι και στις δικές της σκέψεις η οικοδόμηση συνεργασιών σε επίπεδο Δήμων, σημειώνοντας πως υπάρχει ευρύ πεδίο συνεργασιών, πέραν αυτών στον τουριστικό τομέα, που αναμφίβολα αποτελούν προτεραιότητα.