ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλεισμός Κασσελάκη από την υποψηφιότητα για πρόεδρος

Όλγα Γεροβασίλη: «Το κόμμα έδειξε μεγάλη ανοχή και υπομονή»

Επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (12/10) μετά την ολοκλήρωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πως εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία οτι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την απόφαση στην οποία διαπιστεύθηκαν ως παρόντες, 151 μέλη του οργάνου. Η πολιτική απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα και στην συνέχεια έγινε ψηφοφορία για την τροπολογία επί της πρότασης Μουζάλα για απόρριψη της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

Η τροπολογία είχε ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, κάτι το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς δεν έγινε επίσημη καταμέτρηση όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ενώ για 138 υπέρ κάνουν λόγο ανεπίσημες πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί πως με την ονομαστική αναφορά διαφώνησαν 12 μέλη.

Η επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής άρχισε με τρεις ώρες καθυστέρηση καθώς η Κουμουνδούρου αναζητούσε απαρτία προκειμένου να ξεκινήσει. Όταν τελικά επιτεύχθηκε η απαρτία από το στρατόπεδο «Κασσελάκη» μπήκε στην συνεδρίαση μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη προκειμένου να μεταφέρει την πολιτική θέση της πλευράς του πρώην προέδρου.

Μετά την είσοδο της στην αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε τον λόγο για να μιλήσει, χωρίς, όμως, να διαθέτει το απαιτούμενο καρτελάκι διαπίστευσης. Της εξήγησαν πως δεν μπορεί να μιλήσει καθώς δεν είχε γραφτεί ως παρούσα και δεν είχε το καρτελάκι, καλώντας τη να γραφτεί και να πάρει καρτελάκι αν θέλει να μιλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν άμεση η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη καθώς φέρεται να απάντησε στην Θεοδώρα Τζάκρη: «Αν θέλει η συντρόφισσα Τζάκρη να πάρει τον λόγο να πάρει κάρτα και να διαπιστευθεί».

Γεροβασίλη: «Λέμε ένα “Ως εδώ!”»
Η Όλγα Γεροβασίλη στην τοποθέτησή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η μίνιμουμ πράξη αξιοπρέπειας είναι αυτό που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα. Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Είμαστε στο σημείο αυτό μετά από συγκεκριμένες συμπεριφορές, τοποθετήσεις σε πολιτικά θέματα, αλλά και ζητήματα ήθους και ύφους, που τέθηκαν με ευθύνη του πρώην προέδρου. Εμείς δεν κάναμε επιθετικές ενέργειες, αλλά αμυντικές ενέργειες όλο αυτό τον καιρό». Σε αυτό το πλαίσιο η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε: «Το κόμμα έδειξε όλους αυτούς τους μήνες πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή απέναντι στον πρώην πρόεδρο. Από την πλευρά μου έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τον Φεβρουάριο στο συνέδριο αλλά τότε η άποψη μου δεν ήταν πλειοψηφική. Σήμερα είναι. Οι κινήσεις μας είναι αντίδραση στη δράση. Λέμε ένα “Ως εδώ!”. Ποιοι μιλούν για τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Εκείνοι που όταν είχαν την πλειοψηφία δεν ανέχονταν καμιά διαφορετική άποψη κι έφτιαχναν εσωτερικούς εχθρούς και υπονομευτές; Σήμερα είναι μια καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα μας και την ιστορία μας».