Παρέμβαση του Θόδωρου Κολιοπάνου για τη γέφυρα Άρτας

Ανοιχτή Επιστολή προς Αλέξανδρο Καχριμάνη και Χριστόφορο Σιαφάκα

Σχετικά με τη γέφυρα Άρτας, θα ήθελα να επαναλάβω τα αυτονόητα μετά πέντε ολόκληρα χρόνια.

Η ενδεδειγμένη λύση είναι απλή, οικονομικότερη από κάθε άλλη και πολεοδομικά σωστή.

Να κατασκευασθεί, δηλαδή, μια νέα παρόμοια δίπλα ακριβώς στην υπάρχουσα δύϊχνη προεντεταμένη (του καθηγητού μου κ. Θ. Τάσιου), για να έχουμε τελικά μια τετράϊχνη γέφυρα.

Η οριζοντιογραφία καταδεικνύει, ότι οι οδοί προσπέλασης είναι ήδη έτοιμες και δεν απαιτείται ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο απαλλοτριώσεων και οδοποιίας.

Η Περιφερειακή οδός Άρτας είναι τετράϊχνη και πριν και μετά την γέφυρα και στο σημείο αυτό δεν χρειάζεται να περιμένουμε την ολοκλήρωση της διευθέτησης της κοίτης Αράχθου.

Τα «όνειρα» για κρεμαστές και συρματόσχοινα, είναι για τη Ν. Υόρκη και το Λος Άντζελες. Εδώ είμαστε στη Βυζαντινή Άρτα και δίπλα στον πρωτομάστορα.

Απλά, η νέα γέφυρα χρειάζεται πλατειά και ασφαλή πεζοδρόμια για πεζούς, ποδηλάτες και κυρίως τους επισκέπτες.

Ο κύριος Περιφερειάρχης μεταφέρει τα οκτώ (8) εκατομμύρια ευρώ στη νέα θέση, γίνεται γρήγορα η μελέτη και η πίστωση αυτή είναι αρκετή και για τη νέα γέφυρα και για την επισκευή της υπάρχουσας.

Οι κραυγές του τύπου «έχουν προχωρήσει άλλες μελέτες» ή ότι «θα χαθούν πιστώσεις», δείχνουν άγνοια ή έλλειψη θάρρους, ν’ αναγνωρισθούν λάθη του παρελθόντος.

Ήδη έχουν χαθεί περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια αβουλίας και απραξίας.
Ο κύριος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας με τον κύριο Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη πρέπει να ενεργήσουν ΑΜΕΣΩΣ.

Με εκτίμηση
Θεόδωρος Κολιοπάνος
πρ.Υφ.ΠΕΧΩΔΕ