Στόχος η εξωστρέφεια για τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο Σκουφά

Γράφει:

η Χριστίνα Μπίζα

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «ο Σκουφάς» σε συνδιοργάνωση με την με την Καλλιτεχνική Ομάδα Ποίηση-Poetry-Poesia, με τους διαχειριστές κ. Αναστάσιο Αδάμου και την κ. Στέλλα Πνάκα πραγματοποίησαν εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων του βραβευμένου λογοτέχνη και ποιητή Στάθη Λιώτη την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στη Βιβλιοθήκη «Ο Σκουφάς».

Τα βιβλία του κ. Λιώτη ήταν η ποιητική Συλλογή «Στην καρδιά μου γράφει Ελλάδα» και τα διηγήματα «Και στο θάνατο ζωή».
Αποσπάσματα των διηγημάτων διάβασε η δασκάλα κ. Νεκταρία Στούκα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Κ. Χαρακλιάς.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Σπυριδούλα Χουλιάρα μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου διατύπωσε ενδιαφέρουσες απόψεις και για Ιστορικότητα του «Σκουφά» αλλά και για τους στόχου του.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Ιστορική πορεία του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ο Σκουφάς» λέγοντας:«Η πόλη της Άρτας είναι ο Σκουφάς και ο Σκουφάς είναι η πόλη της Άρτας» θυμίζοντας ότι το έτος ιδρύσεως του Συλλόγου είναι το 1896.

Στάθηκε στο πολύ πλούσιο έργο του «Σκουφά» και ανέφερε ότι «Έχει διδάξει την παιδεία στον Αρτινό λαό».
Αναφέρθηκε στα τμήματα του Συλλόγου το Χορευτικό την χορωδία κλπ. για να σταθεί και στη συγκεκριμένη εκδήλωση λέγοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένη για την έναρξη των δράσεων οι οποίες ξεκινούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ευχαριστώντας τον κ. Λιώτη που ήρθε στην πόλη μας.
Υπενθύμισε ότι θα ακολουθήσει η συμμετοχή του Συλλόγου στο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας και τα σεμινάριο Δημιουργικής γραφής.

Έκανε γνωστό ότι «ο Σκουφάς» θα είναι τα Χριστούγεννα δίπλα και στις εκδηλώσεις τις οποίες θα διοργανώσει ο Δήμος στοχεύοντας όπως υπογράμμισε στο να είναι εξωστρεφής όπως ήταν και πέρυσι.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Σκουφα» κ. Νίκο Μπανταλούκα ο οποίος μερίμνησε ώστε να μπει ο Σύλλογος σε πρόγραμμα προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος της παιδικής βιβλιοθήκης ένα γεγονός στο οποίο στάθηκε και ο ίδιος ο κ. Μπανταλούκας κατά την σύντομη τοποθέτηση του, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή για την υλοποίηση αυτού του οράματος του συλλόγου για της δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης αφού τα παιδιά είναι το μέλλον.

Η κ. Χουλιάρα τόνισε ότι με τη δημιουργία αυτού του ξεχωριστού χώρου, τα παιδιά θα μπορούν και να διαβάζουν και να παίζουν, ώστε να πάρουμε όπως είπε τα παιδιά από το tablet αφού η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας μας έχει κάνει να ξεχάσουμε πως είναι να ανοίγεις ένα βιβλίο. Γιατί τόνισε ότι είναι αλλιώς να διαβάσεις ένα βιβλίο και αλλιώς να το διαβάσεις στο tablet.

«Η μυρωδιά, αυτή η επαφή με το χαρτί, όλα αυτά σε κάνουνε κοινωνό. Σε κάνουν να το φαντάζεσαι κιόλας». Όλοι μας έχουμε πάει όπως είπε σε μια κινηματογραφική αίθουσα και διαπιστώνουμε από ένα βιβλίο που έχουμε διαβάσει, ότι αλλιώς το φανταστήκαμε εμείς, αλλιώς ο συγγραφέας και αλλιώς το έχει φανταστεί ο σκηνοθέτης, για να καταλήξει λέγοντας.

«Αυτό είναι και το καλό και της ποίησης και της λογοτεχνίας ένα «παράθυρο» στον κόσμο. Ανοίγει η ψυχή μας, ανοίγει το νου και την καρδιάς μας. Ειδικά για κάποιους από εμάς που είμαστε σε επιστήμες τεχνοκρατικές, είμαστε Μηχανικοί ,είμαστε Δικηγόροι ή είμαστε Γιατροί κάθε μέρα με το να ασχολούμαστε με τα ίδια και τα ίδια πράγματα περιορίζεται το λεξιλόγιό μας, περιορίζεται η φαντασία μας.

Το να ανοίξουμε ένα βιβλίο μας ξεκουράζει. Ξεκουράζει την ψυχή μας ξεκουράζει τα μάτια μας»