Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού Ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου «Γ.Καραϊσκάκης» από το Κέντρο Υγείας Άρτας

Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η 6η ΥΠΕ υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες που είναι ο καρκίνος του μαστού.

Καθώς η νόσος θεωρείται ιάσιμη, αν ανιχνευθεί εγκαίρως και αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο, υλοποιείται στην Ελλάδα σε ευρεία κλίμακα το Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ», το οποίο απευθύνεται σε 1,8 εκατομμύρια γυναίκες, ηλικίας 45 έως 74 ετών. Για την καλύτερη ενημέρωση των δικαιούχων και του πληθυσμού για το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί ιστότοπος https://mastografia.gov.gr/ , με διαθέσιμες σχετικές πληροφορίες.

Στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου, Πρόγραμμα «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Υγείας Άρτας θα πραγματοποιήσει δράση για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου « Γ.Καραϊσκάκης», την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρες 10:00 έως 13:00, ενώ θα διανείμει και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία!
Ενημερώσου, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε!