Ημερίδα του ΕΛΙΝΥΑΕ στο Επιμελητήριο Άρτας

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ Γιώργος Παππάς, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Λυκοτραφίτης και η Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού μας Τμήματος Ανίτα Παπανικολάου παραβρέθηκαν στην ημερίδα, που το Παράρτημα Ιωαννίνων του ΕΛΙΝΥΑΕ, συνδιοργάνωσε με το ΤΕΕ Ηπείρου τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Άρτας, με θεματολογία που αφορούσε την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.
Κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ τόνισε ότι “το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ έχει διαχρονικά αποδείξει στην πράξη τη συμβολή του στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και την πρόληψη των επαγγελματικών κινδύνων με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σχετικά με τα θέματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων”.

Επεσήμανε πως “το σπουδαιότερο κεφάλαιο κάθε επιχείρησης είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της” καθώς και ότι “σε κάθε περίπτωση το όφελος από την αποτροπή εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών είναι πολλαπλό και συμβάλλει θετικά και καταλυτικά σε όλα τα επίπεδα της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και του κοινωνικού γίγνεσθαι”.
Η ημερίδα με θέμα «Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία: Εμπειρίες και Προοπτικές» ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία : «Με το βλέμμα στο μέλλον».

Συνδιοργανωτές το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ηπείρου, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιμελητήριο Άρτας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας στην Άρτα, με αρκετούς καλεσμένους και πολίτες.