Λαϊκή Συσπείρωση περιφέρειας Ηπείρου
Να συζητηθεί το ζήτημα της φοιτητικής στέγασης στην Ήπειρο
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αιτηθεί στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης το ζήτημα της φοιτητικής στέγασης στην Ήπειρο ως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές για την εκκίνηση αλλά και τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους. Προβλήματα που –όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση- γεννά και γιγαντώνει η εχθρική για την κάλυψη των φοιτητικών αναγκών κρατική πολιτική της διαρκούς υποχρηματοδότησης, της προώθησης των ΣΔΙΤ στο χώρο της Εκπαίδευσης που καθιστά τους φοιτητές πελάτες ιδιωτικών συμφερόντων αλλά και της μη επιλεξιμότητας έργων στήριξης της φοιτητικής μέριμνας από την Περιφέρεια. Την ίδια στιγμή βέβαια η περιφερειακή αρχή εγκρίνει σε κάθε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για συντήρηση ναών παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της αλλά αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στηρίζοντας τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων, μαζί με τους φοιτητές που θα παραβρεθούν στο Π.Σ., θα ζητήσουμε την απόφαση έμπρακτης στήριξης των φοιτητικών αιτημάτων.
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η παράταξη ψηφίζει θετικά στην πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου να συζητηθεί το προσφυγικό σε ξεχωριστή συνεδρίαση του ΠΣ, καταδικάζοντας το περιεχόμενο των θέσεων που δημοσίευσε η παράταξη. Θέσεις που προκύπτουν από την αποδοχή της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι οποίες την τοποθετούν στο ίδιο κάδρο με την περιφερειακή αρχή του κ. Καχριμάνη και την ΕΝΠΕ στο ζήτημα αντιμετώπισης του προσφυγικού.
Η αποδοχή της πολιτικής εγκλωβισμού των προσφύγων στην χώρα μας, λόγω της συνθήκης του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, χωρίς καμιά αναφορά στις αιτίες που δημιουργούν το προσφυγικό δράμα, με εθνικιστικές αναφορές περί ζητημάτων εθνικής ασφάλειας που προκαλούν οι πρόσφυγες και όχι η ενεργή εμπλοκή της χώρας στους θανατηφόρους ανταγωνισμούς του ΝΑΤΟ, οδηγούν σε έκφραση αντιδραστικών-απάνθρωπων θέσεων τους Ορίζοντες Ηπείρου όπως το να αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες ως κίνδυνος ή το πολύ ως ευκαιρία για»αντισταθμιστικά οφέλη» και πηγή φτηνού εργατικού δυναμικού, να ζητείται μέχρι και ο έλεγχος του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, αφαιρώντας βασικές έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αντιμετώπιση τους ως αυτονόητες το 2020, δίνοντας άλλοθι στην πολιτική καταστολής της ΝΔ.