Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ΔΥΠΑ στο κλάδεμα δενδρωδών καλλιεργειών στο Ν. Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης της ΔΥΠΑ στο Ν. Άρτας με τίτλο «Κλάδεμα Δενδρωδών Καλλιεργειών (Εσπεριδοειδή, Ελιά, Ακτινίδια, Αμπέλια)». Η υλοποίηση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος κατάρτισης στο κλάδεμα δενδρωδών καλλιεργειών είχε ξεκινήσει στις 12/05/2025 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας και μετά, ακολούθησε το πρακτικό μέρος του προγράμματος σε επιλεγμένα αγροκτήματα συνεταιρισμών – μελών του Επιμελητηρίου Άρτας.

Να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα κατάρτισης «Κλάδεμα Δενδρωδών Καλλιεργειών (Εσπεριδοειδή, Ελιά, Ακτινίδια, Αμπέλια)», διάρκειας ογδόντα (80) ωρών, σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Επιμελητηρίου Άρτας και το αντικείμενό του ήταν οι καταρτιζόμενοι να είναι σε θέση να διαχωρίζουν τα βασικά είδη και τις τεχνικές κλαδέματος ανάλογα με τον επιθυμητό στόχο (κλάδεμα διαμόρφωσης, ανθοφορίας, ανανέωσης κτλ.), να εφαρμόζουν τα βασικά είδη και τεχνικές κλαδέματος ξεχωριστά για κάθε είδος καλλιέργειας (εσπεριδοειδή, ελιά, ακτινιδιά και αμπέλια), να χρησιμοποιούν με ασφαλή τρόπο τα εργαλεία και τον μηχανολογικό εξοπλισμό και να διαμορφώνουν μία δενδρώδη καλλιέργεια εφαρμόζοντας το κατάλληλο κλάδεμα.

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, το απόγευμα της 29ης Μαΐου 2025, δόθηκαν στους καταρτιζόμενους τα πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάρτισης. Τα πιστοποιητικά έδωσαν, εμφανώς ικανοποιημένοι από το γόνιμο αποτέλεσμα υλοποίησης του προγράμματος, ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Φώτιος Φώτης, και ο Διευθυντής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ, Αργύρης Κύρκος.