N O V A R T I S ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Γράφει ο Πάρις Κονιτσιώτης

Εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου – με εξαίρεση το μικρό διάστημα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών – βομβαρδιζόμαστε από τα ΜΜΕ για το περιβόητο σκάνδαλο NOVARTIS. Σκάνδαλο το ανεβάζουνε , σκευωρία το κατεβάζουνε , το λεξιλόγιό μας έχει περιοριστεί σε αυτές τις λέξεις με κορυφαία την ονομασία της Ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας. Είναι τέτοιος ο ρυθμός και τόσο καταιγιστική η επανάληψη της λέξης ΝOVARTIS που προχθές το πρωί αντί να πω καλημέρα στη γυναίκα μου …της είπα NOVARTIS.

Άλλο που δεν είχαμε , λες και δεν μας έφτανε το σύνδρομο Ερντογάν «δεν με χωράει ο τόπος μου » το έχω ονομάσει, με την κυριότερη -σήμερα -παρεπόμενη παρενέργεια για τη χώρα μας σε αυτό, που είναι το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.
Όλος αυτός ο θόρυβος για τη NOVARTIS θαρρώ πως έχει λειτουργήσει υπέρ της εταιρίας , γιατί η διαφήμιση είναι πάντα διαφήμιση , έστω κι αν είναι αρνητική. Στα φαρμακεία όλοι πλέον …θα ζητάμε τα φάρμακα με το όνομά της. Στην ουσία της υπόθεσης δεν θα κάνω το ατόπημα να μπώ , γιατί είναι σίγουρο ότι όποια θέση και να πάρω θα θεωρηθώ από τους διαφωνούντες …σκευωρός. Σκευωρός ο ένας , σκευωρός ο άλλος “ το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του Ελληνικού Κράτους »,η μεγαλύτερη σκευωρία ,χάσαμε τη μπάλα και την αλήθεια.

Και ο χρόνος περνάει μόνο με τη NOVARTIS στην ταμπέλα …
Αυτό που προξενεί κατάπληξη είναι ότι με τη «τακτική της φασαρίας» δεν έχει κληθεί ακόμη- «έτσι για τους τύπους »- στην Επιτροπή, ο κυριότερος μάρτυρας που είναι ο επικεφαλής της NOVARTIS στην Ελλάδα ο κ. Κων/νος Φρουζής.
Αλήθεια συμβαίνουν παρόμοια σε οποιαδήποτε άλλη χώρα !
Το ισοπεδωτικό είναι ότι έτσι γίνεται ανέκαθεν στη χώρα μας , θλιβερή διαπίστωση για τη λειτουργία πολιτικών και θεσμών. Άλλωστε αν γινόταν όλα κανονικά στην πολιτική , οι πολιτικοί … θα μένανε χωρίς δουλειά. Μόνο σε γιορτές και παντός είδους εκδηλώσεις καταντάνε κολλιτσίδες –όπως οι θερμίδες το καλοκαίρι – και ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του λαού , αλλά …λόγω της κρίσης δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.

Καθίσταται αβίαστα σαφές από αυτά που βλέπουμε και ακούμε τις τελευταίες μέρες στην τηλεόραση ότι η ελληνική δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά. Πολεμικά όπλα σε γιάφκες, κοντάρια καδρόνια κράνη και άλλα εργαλεία σε «απαλλοτριωμένα » υπόγεια Ανωτάτων Σχολών , επιθέσεις σε αστυνομικούς , η Ελλάδα που αντιστέκεται «με βόμβες μολότωφ ελεύθερα στις τσάντες » …Είναι η προσπάθεια της οργανωμένης κι επιθετικής μειοψηφίας να επιβληθεί στη μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία.

Η ουσία είναι ότι η συμπεριφορά του σουλτάνου και η υπόθεση NOVARTIS έχουν εξαντλήσει όλα τα αποθέματα υπομονής μας για τους χειρισμούς εθνικών θεμάτων με αποκορύφωμα τη στρατηγική για το δυσεπίλυτο γρίφο του ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ, όπου τα ερωτήματα είναι κρίσιμα και για την ώρα αναπάντητα με κυριότερα :

-Γιατί αυτοί οι κατατρεγμένοι και ανήμποροι μουσουλμάνοι δεν καταφεύγουν σε μουσουλμανικές χώρες όπως το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ , τα Αραβικά Εμιράτα που ψάχνουν και για εργατικά χέρια ;
-Για να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη γιατί δεν ψάχνουν άλλους δρόμους όπως από τη Βουλγαρία και τη Ρωσία παρά μόνον στοιβάζονται απέναντι από τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά
μας ;
-Τι ρόλο παίζουν όλες αυτές οι ξένες ΜΚΟ ( για παράδειγμα υπάρχει Τουρκική ΜΚΟ στην Λέσβο )στην Ελλάδα ;

-Γιατί η Ευρωπαική Ενωση χάσκει μπροστά στα καραβάνια των μεταναστών και πως βοηθάει στο κλείσιμο της πύλης εισόδου που είναι η χώρα μας ;
Και η απίθανη ελληνική κοινωνία να αφήσει « τους διαγωνισμούς ευαισθησίας » για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά και τις αντιφατικές συμπεριφορές με ντροπιαστικά τσιμπούσια με χοιρινό και αλκοόλ από «εμποράκους του πατριωτισμού » και να σταθεί αρωγός στη λύση του προβλήματος.
Ως εδώ κύριοι. Η μείζονα αντιπολίτευση ας ασκήσει επιτέλους εποικοδομητική για όλους αντιπολίτευση και η Κυβέρνηση ας τρέξει με χίλια στο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ γιατί « θα την καταπιεί ».
Η NOVARTIS είναι για εσωτερική κατανάλωση , μπορεί να περιμένει…