
Συλλαλητήρια για τα Τέμπη
Συγκεντρώσεις για τα τρία χρόνια από το πολύνεκρο
Μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν συλλαλητήρια σε κεντρικά σημεία της Ελλάδας, για τα τρία χρόνια που συμπληρώνονται από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Με πανό που έφεραν συνθήματα για την απόδοση δικαιοσύνης, πλήθος μαθητών και φοιτητών συγκεντρώθηκαν σε κεντρικά σημεία από όλη την Ελλάδα.
Στην Αθήνα, από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου, πλήθος μαθητών και φοιτητών συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια πριν την πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις σε σχολεία της Αθήνας, ώστε οι μαθητές να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Παράλληλα, έχει ήδη οριστεί νέο κάλεσμα για το ερχόμενο Σάββατο στο Σύνταγμα, όπου μαθητές και φοιτητές θα δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που οργανώνουν ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, εργατικά κέντρα, σωματεία και άλλοι φορείς.
Καλέσματα
-Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Άρτας Πρέβεζας Λευκάδας, σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: Καμιά συγκάλυψη – καμία ανοχή…Τα Τέμπη δεν ήταν μια κακιά στιγμή! Ήταν έκφραση μιας απάνθρωπης πολιτικής, που μπροστά στην ανταποδοτικότητα και στο κέρδος δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή, αλλά γεννά και συγκαλύπτει εγκλήματα…. Η πραγματική δικαίωση για τα Τέμπη δεν θα έρθει από αυτόκλητους «Σωτήρες» αλλά μέσα από τον οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, μέσα από αγώνες για υποδομές και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων και όχι των κερδών και των πολεμικών σχεδιασμών.
Καλούμε τους συναδέλφους στα συλλαλητήρια:
Στην Άρτα, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
Στην Λευκάδα, στις 12 μ., στην πλατεία Αγ. Μηνά.
Στην Πρέβεζα, στις 11 π.μ., στα Δικαστήρια.
Για να δυναμώσει ο αγώνας! Για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη!».
-Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) με ανακοίνωσή της «…καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αφορμή τα τρία (3) χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και στο μεγάλο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς επίσης και στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας την ίδια ημέρα».