Φιλοτελικός και Φιλοσυλλεκτικός Όμιλος Ιωαννίνων

Έκθεση με τίτλο: «Συλλέγοντας Μνήμες ΙΙ»

Ο Φιλοτελικός και Φιλοσυλλεκτικός Όμιλος Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης-Ε.Ψ.Ε.Π. σας προσκαλούν στην έκθεση με τίτλο:
«Συλλέγοντας Μνήμες ΙΙ» το διάστημα 23/5/2026 έως 7/6/2026 Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00-16:00 και Σάββατο – Κυριακή, ώρες 10:00-14:00 & 18:00-20:00 στο Ιτς Καλέ (Κάστρο Ιωαννίνων, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων).
Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23/5/2026 στις 19:00
Η έκθεση πραγματοποιείται για δεύτερη φορά και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό (δωρεάν είσοδος).

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά συλλογές γραμματοσήμων και συλλεκτικών αντικειμένων (φωτογραφικές μηχανές, παλιές φωτογραφίες από τα ιστορικά Γιάννενα, νομίσματα-χαρτονομίσματα, παλιά οικιακά είδη, κα). Σημειώνεται ότι τα μέλη του Φιλοτελικού και Φιλοσυλλεκτικού Ομίλου Ιωαννίνων θα είναι παρόντα στην έκθεση, προκειμένου να ενημερώνουν το κοινό για την ιδιαίτερη αξία κάθε αντικειμένου.

Στόχος της έκθεσης είναι η γνωριμία και η επαφή με συλλεκτικά αντικείμενα, σε συνδυασμό με την προβολή της ιστορίας και της διαχρονικής αξίας των αντικειμένων.

Παράλληλα, επιδιώκεται η προαγωγή δράσεων στην κοινότητα μέσω της συνεργασίας κοινωνικών φορέων, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας, μέσα από βιωματικές, ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υλοποιηθούν δυο εργαστήρια για άτομα με άνοια και ήπια γνωστική διαταραχή.

Η επαφή με επιλεγμένα συλλεκτικά αντικείμενα δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με άνοια να ανασύρουν μνήμες και προσωπικές εμπειρίες, ενισχύοντας τη νοητική λειτουργία και την ψυχική τους ευεξία.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.