Κώστας Τσουκαλάς: «Όποια πέτρα και αν σηκώσεις υπάρχει ένα σκάνδαλο της κυβέρνησης»
Στην εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου φιλοξενήθηκε την Τρίτη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς.
Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, καθώς η χώρα «δεν αντέχει άλλη τετραετία πληθωρισμού πολύ μεγαλύτερου από την υπόλοιπη Ευρώπη, καρτέλ, ολιγοπωλιακών πρακτικών, χαμηλής αγοραστικής δύναμης, χαμηλής παραγωγικότητας και διαφθοράς παντού.
Όποια πέτρα και αν σηκώσεις -πολεοδομίες, ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές- υπάρχει ένα σκάνδαλο με την ανοχή αυτής της κυβέρνησης».
Απάντησε στο αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν ακοστολόγητα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας:
«Η κυβέρνηση που μας κατηγορεί για κάτι τέτοιο είναι η ίδια η κυβέρνηση των 12,5 δισ. απευθείας αναθέσεων, των 8,5 δισ. διαγωνισμών με έναν μόνο μειοδότη και του 1,5 δισ. που έχει πάει σε ιδιωτικές εταιρείες για συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Αυτή η κυβέρνηση της απόλυτης σπατάλης χωρίς κανόνες και διαφάνεια, η κυβέρνηση των σκανδάλων, εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ επειδή πρότεινε ένα μέτρο;».
Ο Κώστας Τσουκαλάς επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για «αύξηση παραγωγικότητας, με υψηλότερους μισθούς, ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και επενδύσεων στην καινοτομία», καθώς «με 1.100 ευρώ καθαρά, δεν βγάζει κανείς το μήνα εύκολα», υπογραμμίζοντας την ανάγκη μείωσης των έμμεσων φόρων:
«Στις 20 Μαρτίου ο Πέδρο Σάντσες μείωσε τον ΦΠΑ και τον Απρίλιο είχε μειωμένο πληθωρισμό η Ισπανία. Ο Μητσοτάκης δεν τον μείωσε και αυξήθηκε 56%.
Ο Χριστόδουλίδης στην Κύπρο, είπε ότι είναι πολύ απλό να μειώνεις το ΦΠΑ. Κάνεις έναν έλεγχο, βλέπεις πού είναι οι τιμές πριν τον μειώσεις, ως παρατηρητήριο στην ουσία, μειώνεις το ΦΠΑ και, αν κάποιος έχει αυξήσει τις τιμές μετά επειδή είναι έμπορος, του βάζεις πρόστιμο.
Γιατί η κυβέρνηση δεν έρχεται να ελέγξει το σύνολο των κρίκων της προμηθευτικής αλυσίδας; Γιατί μένει μόνο στο κομμάτι ράφι και όχι με αυτό που γίνεται ενδιάμεσα, όπου πολύ συχνά ο μεσάζοντας είναι ο ίδιος και εμφανίζεται με τρεις μορφές στην αλυσίδα;».