H ομιλία της Δημάρχου Νικολάου Σκουφά Ροζίνας Βαβέτση στην Ορκωμοσία

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 19:30 μ.μ., στο ιστορικό Μνημείο Πέτα η τελετή ορκωμοσίας της Δημάρχου Νικολάου Σκουφά, κ. Ροζίνας Βαβέτση, του νέου δημοτικού συμβουλίου και των συμβούλων των κοινοτήτων.
Η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, κ. Ροζίνα Βαβέτση, στην ομιλία της στο πλαίσιο της τελετής αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην τελετή ορκωμοσίας και συνεχάρη όλους τους εκλεγμένους συμβούλους, ανεξαρτήτου παράταξης, ανέφερε:
«Δεσμεύομαι ενώπιών σας ότι θα τηρήσω στο ακέραιο την εντολή σας με τη διαρκή προσπάθειά μου για το καλό και την προκοπή του τόπου, ανταποδίδοντας την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου χαρίσατε.

Αυτός ο όρκος που δίνουμε σήμερα, είναι πάνω από όλα όρκος καθήκοντος και δέσμευσης, όρκος που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας προσπάθειας, καθώς παλιά και νέα στελέχη που συνθέτουν τη νέα δημοτική αρχή του δήμου μας, θα χρειαστεί να δίνουμε καθημερινά σκληρό αγώνα για να κρατήσουμε ψηλά το δήμο και να ικανοποιήσουμε τους πολίτες με εντιμότητα, σύνεση και συνεργασία.
Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή γιατί στην προσπάθειά μου αυτή είχα και έχω δίπλα μου ανθρώπους με διάθεση για προσφορά, που ανεξάρτητα αν εκλέχτηκαν ή όχι ,είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα μας και να προσπαθούν καθημερινά για την πρόοδο του τόπου και την ευημερία των πολιτών. Κοιτάζουμε μπροστά και μόνο μπροστά, απαλλαγμένοι από παλιές νοοτροπίες.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από σύγχυση αξιών, αμφισβήτηση θεσμών και απαξίωση της πολιτικής ζωής, οι αιρετοί θα πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο συμπεριφοράς και σεβασμού, μέτρο αφοσίωσης και παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού προς την κοινωνία και κυρίως προς τους νέους ανθρώπους που προσδοκούν να πιστέψουν στις αρχές «.
Στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία την οποία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Γιάννης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλίνικου, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς Βασίλειος, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης Χρήστος, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Γιαννούλης Ευστάθιος , Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Επίσκεψη του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού στον Δήμαρχο Ιωαννιτών
Τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Κωνσταντίνο Κούτρα δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική και έδωσε την δυνατότητα να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας για την ενδυνάμωση των σχέσεων του στρατού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όπως τόνισε άλλωστε ο Δήμαρχος η 8η Μεραρχία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης.
«Ήρθα να συγχαρώ το νέο δήμαρχο και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Να έχει μία παραγωγική θητεία σε μία σημαντική περιοχή της χώρας που αποτελεί έδρα της 8ης Μεραρχίας» ανέφερε ο κ. Κούτρας.

«Η επίσκεψη αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα προβλήματα της περιοχής. Η 8η Μεραρχία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ζωής της πόλης έχοντας αγαστές σχέσεις και φυσικά μακρά ιστορία», ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων. Ο κ. Κούτρας πρόσφερε στον Δήμαρχο το έμβλημα του Γ’ Σώματος Στρατού και το νόμισμα του Διοικητή και ο δήμαρχος ανταπέδωσε με ένα φωτογραφικό λεύκωμα που καταγράφει την ιστορία των Ιωαννίνων τον τελευταίο αιώνα.

Μουσική σύμπραξη δύο Αρτινών δημιουργών
Ο συνθέτης Βασίλης Δράκος μελοποίησε το σατιρικό ποίημα του Γιάννη Κουτρούμπα «Το σύνδρομο του ψυχολόγου» και πρόσφατα το ανέβασε στο διαδίκτυο.
Αναζητήστε το και ακούστε το στο You tube , Βασίλης Δράκος Το σύνδρομο του ψυχολόγου.
“Με προθυμία πάντοτε / και μεγάλο ζήλο/ στου έρωτα τα θέματα/ βοηθούσε κάθε φίλο./ Όποιο μεγάλο πρόβλημα /προέκυπτε στη σχέση/ σε βάθος το ανέλυε/ σε άκρη και σε μέση…”

Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με το προεδρείο του ΣΕΓΑΣ

Ο υφυπουργός Αθλητισμου Λ. Αυγενάκης συνομιλεί με με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο (Α) και τον Γενικό γραμματέα Βασίλη Σεβαστή (2Α) κατα την διάρκεια συνάντησης τους, Αθήνα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019.

Με το προεδρείο του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Παραβρέθηκαν οι κ. Παναγόπουλος (πρόεδρος), Σεβαστής (γενικός γραμματέας) και Δημάκος (α’ αντιπρόεδρος) θέτοντας θεσμικά και τρέχοντα ζητήματα, σε αναλυτικό υπόμνημα που κατέθεσαν.
Συζητήθηκαν, σε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας, η Ολυμπιακή προετοιμασία εν όψει των Αγώνων στο Τόκυο, ο προγραμματισμός αποκατάστασης λειτουργικότητας σταδίων και προπονητηρίων, όπως π.χ. της Παιανίας και του Αγίου Κοσμά, η δημιουργία σταδίου στο Σχιστό, ζητήματα φοροκινήτρων και τρόποι άντλησης κονδυλίων από σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και η αντιμετώπιση του ντόπινγκ, η λειτουργία του ΕΣΚΑΝ και η προοπτική της επαναλειτουργίας του ΕΚΑΕ.

Αιτήσεις Εγγραφής Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) αποτελούν θεσμό και βασικό πυλώνα της διά βίου μάθησης στην Ελλάδα. Παρέχουν τη δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου. Τα Σ.Δ.Ε. συνθέτουν ένα ευέλικτο, καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα Σ.Δ.Ε παρέχουν δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, αναπτύσσουν δεξιότητες, διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές δομές. Το πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες και η παρακολούθησή του είναι υποχρεωτική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (25 ώρες την εβδομάδα), εκτός των Σ.Δ.Ε. καταστημάτων κράτησης που λειτουργούν πρωινές ώρες.

Καθ’ όλο το μήνα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, στο ΣΔΕ Άρτας και στo Τμήμα του ΣΔΕ Άρτας στη Φιλιππιάδα, γίνονται δεκτές αιτήσεις εγγραφής για το νέο σχολικό έτος 2019-2020.
Απαραίτητα δικαιολογητικά :
1. Αίτηση εγγραφής (παρέχεται από το σχολείο)
2. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο αλλοδαπής
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο ΣΔΕ Άρτας (Κτήριο 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, Περιφερειακή Οδός Άρτας – Έναντι Δημαρχείου Άρτας) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 5-8 μμ. Τηλ. επικοινωνίας: 2681074354. Η κατάθεση των δικαιολογητικών για συμμετοχή στο Τμήμα του ΣΔΕ Άρτας στη Φιλιππιάδα μπορεί να γίνεται και στο ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 5-8 μμ.
Πληροφορίες στο τηλ. 2681074354 (ώρες 5–8 μ.μ.) και στο τηλ. 6977672239.

Εγγραφές μαθητών στις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΑΕΔ Άρτας 
Θα λειτουργήσουν έξι ειδικότητες-ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ μαθητών στις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΑΕΔ Άρτας Στο νέο σχολ.έτος 2019 – 2020 θα λειτουργήσουν στις ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Άρτας οι εξής ειδικότητες :
1.Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ
2.Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας
3.Bοηθών Φαρμακείου
4.Τεχνιτών Θερμικών κ Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
5.Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών.
6.Υπαλλήλων οικονομικών καθηκόντων
Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. είναι διετής.

Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ τάξη έχουν νέοι και νέες και οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και
I.Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α΄ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ή πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας και
II.Έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 έως 2003.
Στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχονται:
1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
2. Απαραίτητα βιβλία – βοηθήματα
3. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.
4. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών
5. Σπουδαστική άδεια, μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
6. Επίδομα στέγασης και σίτισης, σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις
7. Αναβολή Στράτευσης.
Αιτήσεις υποβάλλονται στη Γραμματεία του ΚΕΤΕΚ – ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΑΡΤΑΣ καθημερινά από ώρα 08:00 – 13:30.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Άρτας στο τηλέφωνο 2681070006 (Διόδια Άρτας- Πέτα). e.mail : [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς