H υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια μιλά στην ΗΧΩ

Η κοινωνία είναι τα δικά μας γκάλοπ!!!

-Ο κ. Παπαλέξης έχει ήδη κριθεί και τη Κυριακή είναι η σειρά να κριθεί και ο κ. Τσιρογιάννης!
-Ο απερχόμενος Δήμαρχος, προσπαθεί στο «και πέντε» να δείξει ότι έχει έργο

«Ο κ. Τσιρογιάννης ζητά «ψήφο συνέχειας» και ο κ. Παπαλέξης «ψήφο επανόδου»- ο ένας έχει ήδη κριθεί και τη Κυριακή είναι η σειρά και του κου Τσιρογιάννη να κριθεί. Εμπιστεύομαι την κρίση του Αρτινού λαού» δηλώνει η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής Δημοτικής της Αναγέννησης Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια στην ΗΧΩ.
«Τα δικά μας γκαλοπ είναι η κοινωνία που βοά! Μια κοινωνία που δεν ανέχεται να την εμπαίζουν. Η εικόνα που έχουμε αποκομίσει εμείς, από την επαφή μας με τον κόσμο είναι ότι οι Αρτινοί αποφάσισαν κι έχουν ήδη προκρίνει την Δημοτική Αναγέννηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Σε μας, λοιπόν, πέφτει ο κλήρος να ανατρέψουμε, με την βοήθεια όλων, αυτή την κατάσταση στασιμότητας στον Δήμο μας» τονίζει η κ. Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια.

Μιλώντας για τον Δήμο και τις αντίπαλες υποψηφιότητες, η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων σημειώνει: «Πώς τα κατάφερε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή και δεν δημοπράτησε ούτε ένα έργο ΕΣΠΑ; Πάλι φταίει η γραφειοκρατία; Θεωρώ, λοιπόν, ότι πίσω από τον επικοινωνιακό θόρυβο του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος προσπαθεί στο «και πέντε» να δείξει ότι έχει έργο (πολλές φορές και με ξένα κόλλυβα…) κρύβεται η αγωνία ενός ολόκληρου μηχανισμού να παραμείνει στην εξουσία. Ο κος Τσιρογιάννης ζητά «ψήφο συνέχειας» και ο κος Παπαλέξης «ψήφο επανόδου» για να συνεχίσει αυτά που άφησε στη μέση. Ο κος Παπαλέξης έχει ήδη κριθεί για το έργο του. Σε αυτές τις εκλογές είναι η σειρά του κου Τσιρογιάννη να κριθεί. Εμπιστεύομαι την κρίση του Αρτινού λαού».

Όσον αφορά τις εκλογές της Κυριακής, η κ. Ταπραντζή-Κοίλια, υπογραμμίζει πως: «σε αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι: Από τη μια, έχουμε τους θιασώτες ενός δημαρχοκεντρικού συστήματος, το οποίο βαρύνεται με τις παθογένειες του παρελθόντος και το οποίο επιδιώκει να παραμείνει στην εξουσία. Από την άλλη, έχουμε την πρόκληση της νέας εποχής, με τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική. Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η δική μας παρέμβαση ως Δημοτική Αναγέννηση. Έχουμε, όπως είπαμε, δώσει ήδη «εξετάσεις» με την διάρθρωση του Προγράμματός μας. Θέτουμε στο επίκεντρο την αλλαγή της καθημερινότητας του πολίτη με στοχευμένες δράσεις και αισθητικές παρεμβάσεις, έχοντας πάνω απ’ όλα ως προμετωπίδα μας τον Πολιτισμό! Δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο από το να προσπαθούμε, με μια πλατιά και ενωτική πνοή, να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η εποχή μας. Θα αδράξουμε τις ευκαιρίες για ουσιαστική ανάπτυξη και όχι για «έργα βιτρίνας», χάρις στα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα. Η ως τώρα εμπειρία μου στον χώρο της Αυτοδιοίκησης έχει δείξει ότι το μόνο που χρειάζεται είναι όραμα, στρατηγική και πάνω απ’ όλα ανοιχτές διαβουλεύσεις και συντονισμένη δουλειά».

Τέλος για την πρόταση του κ. Τσιρογιάννη να γίνει κι άλλο debate, η κ. Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια επισημαίνει: «ο κος Τσιρογιάννης, μετά την μνημειώδη “πατάτα” να επιλέξει ως αντίπαλό του για τον δεύτερο γύρο τον έτερο θητεύσαντα Δήμαρχο, προχωρά και σε ένα ακόμη ολίσθημα, να προκρίνει και ραδιοφωνικό σταθμό της αρεσκείας του για το δεύτερο debate, παραγκωνίζοντας όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας. Μια προσπάθεια “να πάρει το αίμα του πίσω” σε φιλικό γήπεδο; Ποιος ξέρει…»

Η συνέντευξη της υποψήφιας Δημάρχου Αρταίων, επικεφαλής κ. Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια στην ΗΧΩ έχει ως εξής:

ΕΡ.: Στο βαθμό που η σύνθεση και η πληρότητα του ψηφοδελτίου έχουν τη σημασία τους σε αυτές τις εκλογές, τι έχετε να μας πείτε για το δικό σας ψηφοδέλτιο;
ΑΠ.: Είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που έχουμε πλήρη αριθμό υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, δηλ. 51, και ψηφοδέλτια στο σύνολο των τοπικών κοινοτήτων. Σε κάποιες, λίγες περιπτώσεις, όπου οι τοπικές κοινωνίες εκφράστηκαν αυτόβουλα και αυτόνομα, στηρίζουμε τις επιλογές τους.
Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν άνθρωποι που ζούν και εργάζονται στον Δήμο μας. Προέρχονται από όλους τους κοινωνικούς χώρους και τα κινήματα της πόλης: αγροκτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί… Καθένας στον τομέα του, γνωρίζει τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου μας από πρώτο χέρι.
Η Δημοτική Αναγέννηση δεν αποτελείται από τουρίστες της πόλης, ευκαιριακούς επισκέπτες, πλανόδιους της πολιτικής φιλοδοξίας και προϊόντα ενός τηλεοπτικού marketing. Είμαστε οι Άνθρωποι αυτού του Δήμου, είμαστε οι Άνθρωποι αυτής της πόλης… Πιστεύουμε ότι ο Δήμος μας ανήκει στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, στους νέους γονείς, στους συνταξιούχους, στα παιδιά, στους ανθρώπους με αμαξίδια, σε όλους όσους ζουν και εργάζονται εδώ…

ΕΡ.: Τι έχετε να μας πείτε για το πρόγραμμά σας;
ΑΠ.: Το Πρόγραμμά μας είναι το πρώτο μας μεγάλο έργο, πριν καν αναλάβουμε την διοίκηση. Είναι προϊόν της διάδρασης και της πλατιάς διαβούλευσης των επιτροπών μας που αποτελούνται από υποψήφιους και φίλους της Δημοτικής Αναγέννησης, υπό τον συντονισμό και την εποπτεία μου. Προϊόν αυτής της ζύμωσης είναι το πρόγραμμά μας για τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, καθώς και οι προτάσεις μας για έναν σύγχρονο Δήμο. Είναι, αν θέλετε, ένα δείγμα γραφής για το πώς αντιλαμβανόμαστε την διοίκηση.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το Πρόγραμμά μας δεν είναι μια απλή “έκθεση ιδεών”. Είναι το καταστάλαγμα της κοινής βούλησης και το εργαλείο μας για την ανάδειξη κάθε γωνιάς του Δήμου μας: της πόλης, του Αμβρακικού και των ημιορεινών. Γι’ αυτό και, σε επίπεδο συμβολισμού, επιλέξαμε να το παρουσιάσουμε στην Ροδαυγή, στην Κορωνησία και στην πόλη της Άρτας, θέλοντας να αναδείξουμε την σημασία όλης της επικράτειας του δήμου μας. Με τον τρόπο αυτό, δεσμευόμαστε για τη στάση που θα κρατήσουμε όταν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου και για την επόμενη ημέρα.

ΕΡ.: Προεκλογικά κάποιοι «διέρρευσαν» διάφορες δημοσκοπήσεις, ακόμη και στοιχηματικά παιχνίδια με περίεργες «αποδόσεις», για διάφορους υποψήφιους Δημάρχους. Ποια είναι η θέση σας γι’ αυτά;
ΑΠ.:Φαίνεται ότι όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις ορέξεις κάποιων, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα… Από τη μια, δημοσιεύτηκαν κάποιες –ο Θεός να τις κάνει– δημοσκοπήσεις που έγιναν από εταιρείες–μαϊμού. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει πολλά για τη δράση και τις μεθοδεύσεις τους… Από την άλλη, είδαμε στοιχηματικά παιχνίδια να εμπνέονται από τα «ευρήματα» των «δημοσκοπήσεων». Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στόχευση είναι ξεκάθαρη: Η πάση θυσία διατήρηση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, εν ανάγκη και με τη χρήση υλικών κατεδαφίσεως από την προηγούμενη κατάσταση… Η μέθοδος γνωστή και δοκιμασμένη: «πες-πες, κάτι θα μείνει». Όπως και να ‘χει εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες μεθοδεύσεις και στην αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης με όρους λοταρίας!.. Τα δικά μας γκαλοπ είναι η κοινωνία που βοά! Μια κοινωνία που δεν ανέχεται να την εμπαίζουν. Η εικόνα που έχουμε αποκομίσει εμείς, από την επαφή μας με τον κόσμο είναι ότι οι Αρτινοί αποφάσισαν κι έχουν ήδη προκρίνει την Δημοτική Αναγέννηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Σε μας, λοιπόν, πέφτει ο κλήρος να ανατρέψουμε, με την βοήθεια όλων, αυτή την κατάσταση στασιμότητας στον Δήμο μας.

ΕΡ.: Τι έχετε να πείτε για τον απόηχο του τηλεοπτικού debate των υποψήφιων δημάρχων; Επίσης, μετά από αυτό ο κύριος Τσιρογιάννης ζήτησε να γίνει καινούριο debate σε δύο μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας. Ποια είναι η θέση σας;
ΑΠ.:Ως προς το debate, νομίζω ότι στην τηλεοπτική αυτή συζήτηση με τους υποψήφιους δημάρχους η στάση μου ήταν ξεκάθαρα σταθερή σε ό,τι με κόπο στήσαμε σαν άποψη και πρόγραμμα. Μετέφερα, ακόμη, τον δυναμισμό με τον οποίο μήνες τώρα συμμετέχουμε προεκλογικά σε αυτήν την αυτοδιοικητική μάχη. Ήμουνα αυτή που στη συζήτηση εισέπραξε τη μόνη επίθεση από την παλαιά κατάσταση στο Δήμο. Απάντησα και σ’ αυτό με όσο πιο δυναμικό τρόπο μπορούσα. Αισθάνομαι δικαιωμένη από τα συγχαρητήρια και την συμπαράταξη του κόσμου την επόμενη ημέρα.

Σε σχέση με το καινούριο debate που ζήτησε ο απερχόμενος Δήμαρχος: ο κος Τσιρογιάννης, μετά την μνημειώδη “πατάτα” να επιλέξει ως αντίπαλό του για τον δεύτερο γύρο τον έτερο θητεύσαντα Δήμαρχο, προχωρά και σε ένα ακόμη ολίσθημα, να προκρίνει και ραδιοφωνικό σταθμό της αρεσκείας του για το δεύτερο debate, παραγκωνίζοντας όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας. Μια προσπάθεια “να πάρει το αίμα του πίσω” σε φιλικό γήπεδο; Ποιος ξέρει… Εμείς προσπερνάμε το άγχος του απερχόμενου Δημάρχου να αντιστρέψει το θετικό για εμάς κλίμα που δημιουργήθηκε μετά το debate. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί σε κάθε δημόσια αυτοδιοικητική αντιπαράθεση, έτσι ώστε να ξανακαταγραφεί ο καθάριος λόγος και η δυναμική μας. Προκρίνουμε σαν επιθυμία μας την δημόσια συζήτηση με όλα τα μέσα ενημέρωσης και τους φορείς του τόπου μας, με την ευχή να συμμετέχουν με μια ερώτηση ο καθένας. Εδώ, μπροστά στους δημότες, στα βάθρα της Δημοκρατίας, χωρίς να αποκλείουμε και να προκρίνουμε κανέναν, ώστε να φανεί μιά φορά ακόμη τι άλλο; Η πασιφανής ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΕΡ.:Πώς χαρακτηρίζετε το έργο των δύο συνυποψηφίων σας, του κου Τσιρογιάννη και του κου Παπαλέξη που έχουν διατελέσει Δήμαρχοι; Θεωρείτε ότι θα πρέπει να τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσουν το έργο τους;
ΑΠ.:Πιστεύω ότι οι πλέον αρμόδιοι για να κρίνουν το έργο του κου Τσιρογιάννη και του κου Παπαλέξη παλαιότερα, είναι οι δημότες. Βλέπετε, πίσω από τις όποιες μελέτες και μακέτες, καθώς και πίσω από την τέχνη του «να βαφτίζεις το κρέας ψάρι» βρίσκεται η ίδια η καθημερινότητα, η οποία δεν «φτιασιδώνεται» με τίποτα! Μια βόλτα στην αγορά και μια ματιά στις υποδομές του Δήμου μπορούν να το φανερώσουν. Υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις εδώ και τέσσερις τετραετίες και, πιστέψτε με, έχω και γνώση και άποψη για το πώς λειτουργούν τα πράγματα. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να δεχτώ δικαιολογίες ότι για όλα φταίει η υποχρηματοδότηση λόγω των μνημονίων ή η υποστελέχωση των υπηρεσιών. Δεν θα κουραστώ να το φωνάζω: γιατί κάποιες άλλες πόλεις τα κατάφεραν καλύτερα; Έχετε πάει στα Τρίκαλα, για παράδειγμα, να δείτε τι γίνεται; Πώς τα κατάφερε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή και δεν δημοπράτησε ούτε ένα έργο ΕΣΠΑ; Πάλι φταίει η γραφειοκρατία; Θεωρώ, λοιπόν, ότι πίσω από τον επικοινωνιακό θόρυβο του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος προσπαθεί στο «και πέντε» να δείξει ότι έχει έργο (πολλές φορές και με ξένα κόλλυβα…) κρύβεται η αγωνία ενός ολόκληρου μηχανισμού να παραμείνει στην εξουσία. Ο κος Τσιρογιάννης ζητά «ψήφο συνέχειας» και ο κος Παπαλέξης «ψήφο επανόδου» για να συνεχίσει αυτά που άφησε στη μέση. Ο κος Παπαλέξης έχει ήδη κριθεί για το έργο του. Σε αυτές τις εκλογές είναι η σειρά του κου Τσιρογιάννη να κριθεί. Εμπιστεύομαι την κρίση του Αρτινού λαού.

Σε ό,τι αφορά εμένα, θα ήθελα από εδώ να δηλώσω και να δεσμευτώ ότι, αν ο Αρτινός λαός μου εμπιστευτεί την διακυβέρνηση του Δήμου και δεν παρουσιάσω ουσιαστικό έργο στο τέλος της τετραετίας, δεν πρόκειται να ζητήσω ξανά την ψήφο του. Απλά και καθαρά. Θα έχω την πολιτική ευθιξία να πάω στο σπίτι μου, σε αντίθεση με κάποιους από τους συνυποψήφιούς μου…

ΕΡ.: Γιατί εσείς και όχι κάποιο άλλος;
ΑΠ.: Η διοίκηση δεν είναι μόνον θέμα διαχείρισης, αλλά –κυρίως– θέμα οράματος, κουλτούρας και πολιτικού πολιτισμού. Θεωρώ ότι το πρώτο το έχω κερδίσει ως επιχειρηματίας, το δε δεύτερο έχει σφυρηλατηθεί μέσα από την διαδρομή μου ως εκλεγμένο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (τρεις τετραετίες στην αντιπολίτευση, μια τετραετία στην συμπολίτευση) υπηρετώντας από θέσεις ευθύνης (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου – Αντιδήμαρχος, α/πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου.).

Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι: Από τη μια, έχουμε τους θιασώτες ενός δημαρχοκεντρικού συστήματος, το οποίο βαρύνεται με τις παθογένειες του παρελθόντος και το οποίο επιδιώκει να παραμείνει στην εξουσία. Από την άλλη, έχουμε την πρόκληση της νέας εποχής, με τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική. Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η δική μας παρέμβαση ως Δημοτική Αναγέννηση. Έχουμε, όπως είπαμε, δώσει ήδη «εξετάσεις» με την διάρθρωση του Προγράμματός μας. Θέτουμε στο επίκεντρο την αλλαγή της καθημερινότητας του πολίτη με στοχευμένες δράσεις και αισθητικές παρεμβάσεις, έχοντας πάνω απ’ όλα ως προμετωπίδα μας τον Πολιτισμό! Δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο από το να προσπαθούμε, με μια πλατιά και ενωτική πνοή, να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η εποχή μας. Θα αδράξουμε τις ευκαιρίες για ουσιαστική ανάπτυξη και όχι για «έργα βιτρίνας», χάρις στα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα. Η ως τώρα εμπειρία μου στον χώρο της Αυτοδιοίκησης έχει δείξει ότι το μόνο που χρειάζεται είναι όραμα, στρατηγική και πάνω απ’ όλα ανοιχτές διαβουλεύσεις και συντονισμένη δουλειά, ώστε οι δημότες να είναι συμμέτοχοι και συνδημιουργοί.

ΕΡ.: Και επειδή, κα Ταπραντζή, όσοι ασχολούνται με τα κοινά είστε και άνθρωποι, μπορείτε να μας πείτε μερικά πράγματα για την Τζένη;
ΑΠ.: Το μεγαλύτερο στοίχημα για εμένα, έχω πει ότι είναι και το μετά… ο θεός να μας έχει καλά, να μας δώσει χρόνο να διοικήσουμε και σε μεγαλύτερες θέσεις ευθύνης, όταν, λοιπόν, παραδώσουμε στους νέους, να έχουμε μείνει οι ίδιοι, χωρίς να έχουμε χάσει ούτε ένα τόσο δα κύτταρο από τον εαυτό μας. Αυτή είμαι, με τον άντρα μου και τα παιδιά μου, με τους φίλους και τους συναγωνιστές μου… έτσι να έχω μείνω, όταν έρθει η ώρα… Ακόμη, Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη κατάκτησή μου σε αυτήν την αυτοδιοικητική μάχη είναι ότι όλοι με προσφωνούν με το όνομά μου και όχι με το επίθετό μου. Δείγμα ότι με θεωρούν δικό τους, κοντινό άνθρωπο. Ελπίζω να αξιωθώ να τους το ανταποδώσω!..

Προτεινόμενα για εσάς