Mε υπογραφή Δημάρχου Αρταίων δημιουργία παιδικών χαρών σε Μύτικα και Απόμερο

Στην εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικών χαρών και ηλεκτροφωτισμού στην Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού, προχώρα η Δημοτική Αρχή ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ Λ. ΒΕΡΛΕΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. – ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ε. ΚΑΣΑΗΣ. Πρόκειται τις απαραίτητες εργασίες υποδομής προκειμένου να τοποθετηθούν τα όργανα, το δάπεδο ασφαλείας, το πίλαρ, η περίφραξη και τα φωτιστικά σε δύο παιδικές χαρές στις Τοπικές Κοινότητες Μύτικα και Απόμερο. Το έργο, ύψους 70.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από Δημοτικούς πόρους, έχει ως στόχο, αφενός να έχουν όλες οι τοπικές κοινότητες και οι γειτονιές της πόλης από μια σύγχρονη παιδική χαρά και αφετέρου να πληροί τα κριτήρια ασφάλειας για τα παιδιά.

Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ με την Πρέσβη της Αυστρίας 

Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ επισκέφθηκε η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή.
Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα και επικεντρώθηκε στην προώθηση των σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία των Ιωαννίνων και παρουσίασε τα βήματα εξωστρέφειας που γίνονται όπως και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης.
Η Πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πόλη των Ιωαννίνων, την φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά και τόνισε ότι η συνεργασία με τον Δήμο θα συνεχιστεί.

Ο Β. Γιόγιακας για τον εθνικό κλιματικό νόμο και τη δραστική μείωση των ανατιμήσεων στο ρεύμα
Στον «οδικό χάρτη» προς την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050 ο οποίος περιγράφεται στον νέο εθνικό κλιματικό νόμο αναφέρθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι ο εθνικός κλιματικός νόμος έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία δοκιμάζεται από την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας και μια περίοδο στην οποία ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται συχνότερα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις. Σημείωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση μας θα συνεχίσει να παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να την ανακούφιση νοικοκυριά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναφερόμενος σε έναν μηχανισμό δραστικού περιορισμού των ανατιμήσεων στο ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Δήμος Ηγουμενίτσας
«2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ»
Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί την Παρασκευή 27/05/2022 και ώρα 19.00μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην παρουσίαση του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών (Α μέρος) για παιδιά και νέους με τίτλο “Όλα κύριε Αριστοφάνη είναι εδώ, όπως τα αφήσατε; ” από την ΑΜΚΕ ΑΒΓΟ και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑΣ.
Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ, αποτελείται από θεματικά εργαστήρια, βασισμένα σε 3 κείμενα του Αριστοφάνη, τον Πλούτο, την Λυσιστράτη και τις Όρνιθες, με όλες τις μορφές της τέχνης (ζωγραφική, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, φωτογραφία). Τα εργαστήρια, απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών και άνω σε αλληλεπίδραση με την τρίτη ηλικία.
Βασικός στόχος του Σύνθετου Πολυθεματικού Φεστιβάλ, είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή από το Α έως το Ω με την θεατρική διαδικασία, καθώς και με άλλες μορφές τέχνης.

Σεμινάριο για το συγγραφικό έργο του Μιχάλη Αράπογλου
Το Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών-Θεσπρωτίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τα Κ.Ε.ΠΕ.Α Κόνιτσας και Πραμάντων την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και το ΙΛΕΖ (Ίδρυμα Λαογραφικών Ερευνών Ζαγορίου) σας προσκαλούν στο σεμινάριο με τίτλο:
Μιχάλης Αράπογλου
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ,
ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΡΟΣ,
ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ,
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ
3-4-5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στους χώρους:
-Παρασκευή, 18:00-21:30, στο αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου
Ιωαννίνων.
-Σάββατο, 9:00-13:00, στην Αρχαία Δωδώνη και Νησάκι Παμβώτιδας,
αναχώρηση 15:30 – επιστροφή πλοιαρίου 18:00.
-Κυριακή, 9:00-14:00, στα χωριά του Ζαγορίου.
Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, και κάθε ενδιαφερό-
μενο την πρώτη ημέρα και οι δύο ακόλουθες ημέρες αποκλειστικά για εκπαιδευτι-
κούς Σκοπός η μετάδοση – μεταβίβαση, πληροφοριών – γνώσεων από το συνολικό επιστημονικό, συγγραφικό έργο του κ. Αράπογλου.

Τμήμα Μουσικών Σπουδών: συναυλία στο κάστρο της Άρτας
Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 ξεκινούν οι δράσεις της Εντατικής Εβδομάδας που
διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου TUNE από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την ίδια μέρα και ώρα 12:30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί
συνέντευξη τύπου, όπου θα γίνει παρουσίαση των δράσεων του έργου, με έμφαση
στην Εντατική Εβδομάδα που διοργανώνεται στην Άρτα και στην τελική συναυλία
που θα πραγματοποιηθεί στο κάστρο της Άρτας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022.

Δήμος Ζηρού: επίθεση σε βάρος Δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης
Την σύσσωμη και απερίφραστη καταδίκη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού, της επίθεσης σε βάρος Δημοτικού συμβούλου, εκφράζεται με ανακοίνωση του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την αήθη επίθεση που δέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, έξω από το Δημαρχείο Φιλιππιάδας, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας προς τον συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο και υπογραμμίζουμε σε όλους τους τόνους, ότι η βία είναι απολύτως καταδικαστέα στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει τη διακοπή κάθε συνεργασίας με τον επιτιθέμενο, ο οποίος λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τον Δήμο και την έναρξη όλων των απαιτούμενων διαδικασιών διοικητικής αποβολής του από καταληφθείσα δημοτική έκταση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Εκ μέρους του Προέδρου κ. Μπέλλου Κων/νου και των μελών του ΔΣ του Συλλόγου οι οποίοι εκπροσωπούν 2.500 χιλιάδες κυνηγούς, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Έξαρχο Ιωάννη του Σπυρίδωνα (Ιστοριογράφο – Ιστορικό Ερευνητή)για την ευγενική προσφορά φωτογραφικού υλικού στα γραφεία του Συλλόγου μας, το οποίο χρονολογείται από το 1904 μετά το τέλος των σκοπευτικών αγώνων του Συλλόγου.