«Nτουέτα» και… «σφήνες»

Για τα «ντουέτα» των Περιφερειών και το ποιοι προηγούνται, ποιοι μπαίνουν «σφήνα» διαβάζω στην εφημερίδα Παρασκήνιο… Με τις περιφερειακές εκλογές να απέχουν πλέον λιγότερους από τρεις μήνες και τους περισσότερους υποψήφιους περιφερειάρχες να έχουν μπει στη μάχη εδώ και καιρό, τα «ντουέτα» της πρωτιάς έχουν αρχίσει να σχηματοποιούνται, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν «σφήνες» και υποψηφιότητες που επίσης «παίρνουν κόσμο».

Ως προς τους στόχους των κομμάτων, η ΝΔ, που είχε κερδίσει επτά περιφέρειες το 2014, διακηρύσσει ότι θέλει όλος ο χάρτης να βαφτεί γαλάζιος, αν και αυτό συναντά αντικειμενικές δυσκολίες…. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει ιδιαίτερα αυτοδιοικητικά ερείσματα, προσπαθεί να κρατήσει τις «θέσεις» του, ενώ σε αρκετές Περιφέρειες στηρίζει πρόσωπα που δεν προέρχονται από το κόμμα παρά έχουν μια «κεντροαριστερή» χροιά.

Να υπενθυμίσω πατριώτη, πως με την ύπαρξη του «Κλεισθένη» οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα εκλέγονται «εν όλω» από την πρώτη Κυριακή, ακόμα και στις περιφέρειες, όπου η μάχη είναι δυσκολότερη, παρατηρείται πανσπερμία υποψηφιοτήτων…

Τα διάφορα «ντουέτα» αλλού είναι ενδιαφέροντα, αλλού όχι… στη Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τατούλης vs Νίκας… Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Κατσιφάρας vs Φαρμάκης… στη Στερεά Ελλάδα. Γκλέτσος vs Σπανός …

Κι αν ανησυχείς για την Περιφέρεια Ηπείρου, πατριώτη, ιδού: Καχριμάνης vs Ριζόπουλος… Στην Ήπειρο, λέει, πρώτο φαβορί είναι εκ νέου ο νυν περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, με το ερώτημα να είναι, αν θα χρειαστεί και δεύτερο γύρο ή όχι, όπως το 2014.

Αν υπάρξει δεύτερος γύρος, φαβορί είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος, σύμβουλος επικοινωνίας, Σπύρος Ριζόπουλος, ενώ πολύ χαμηλά καταγράφεται ο Γιώργος Ζάψας, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να συμβεί… κάτι ανάλογο, είδαν και στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ… αν είναι στον β’ γύρο, Καχριμάνης-Ριζόπουλος, δεν θα πλήξουμε… αλλά ίσα-ίσα που θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν ή μάλλον τι θα δηλώσουν, οι Ζάψας, Δημητρίου…

Αποκεφαλισμοί…
Να το έχει αντιληφθεί αυτό ο Καχριμάνης; Δεν αποκλείεται, αφού όλο και αναζητά υποψήφιους απ’ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ… στη Θεσπρωτία πήρε την Δήμαρχο Σουλίου, την Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση, που οι ΚΙΝΑΛ-έοι, της Θεσπρωτίας την «καταχέριασαν»!!!

Πήγε ο Αλέξανδρος να κάνει το ίδιο στα Γιάννενα και οι ΚΙΝΑΛεοι, πήραν τον… μπαλτά! Σκληρή στάση του ΚΙΝΑΛ κατά Καχριμάνη και ΝΔ στην Ήπειρο. Διέγραψε μέλος του επειδή κατεβαίνει με τον υποψήφιο της ΝΔ (Καχριμάνη)!!!

Στην διαγραφή του Γαβριήλ Παπαναστασίου προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, καθώς όπως αναφέρει υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.
Συγκεκριμένα η «κόκκινη κάρτα» βγήκε επειδή κατεβαίνει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κομματικού υποψήφιου Περιφερειάρχη της ΝΔ (του κ. Καχριμάνη) στην Ήπειρο.

Η ανακοίνωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής: «Η Νομαρχιακή Επιτροπή, μετά από συνεδρίαση την 5-3-2019, αποφάσισε ομόφωνα την διαγραφή του μέλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Γαβριήλ Παπαναστασίου, μέλους της συντονιστικής γραμματείας τοπικής οργάνωσης Ζαγορίου, διότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με διαφορετικό ψηφοδέλτιο πέραν αυτού που στηρίζει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η παρούσα απόφαση θα κοινοποιηθεί στην Ε.Δ.Ε.Κ.Α.Π., όπως προβλέπεται από το καταστατικό.»

Ρε παιδιά, αφήστε τα μίση… έχετε πολλούς και διαγράφετε;

Ψαλίδα…
Διάβασα για μια δημοσκόπηση που δίνει άλλο νούμερα από αυτά που συνηθίσαμε στον ΣΚΑΙ, όπου ο Κυριάκος πάει γκαζωμένος με πάνω από 10 μονάδες… κι έρχεται η δημοσκόπηση από την εταιρεία Prorata που δημοσιεύει (Τετάρτη 6/3) το Kontra Channel…

Τι λένε ρε παιδιά, τα βασικότερα σημεία της μέτρησης της εταιρείας, που απευθύνθηκε σε νέους ως 34 ετών, είναι: Στις 4,5 μονάδες κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων. 24% λαμβάνει ΝΔ, 19,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, 5% Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ενώ στην πέμπτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 4% . Εκτός Βουλής το Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ.

Τάκουσες…πολί μοοοοοο; Άκουσε και τα υπόλοιπα…
– 49%: από δω και πέρα η οικονομία θα πάει καλύτερα (47%: χειρότερα)
– 74%: θετική η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού (24%: αρνητική)
– 71%: θετικοί στη νομιμοποίηση κάναβης για φαρμακευτικούς λόγους (26%: αρνητικοί)
– 40%: θετικοί στη νομιμοποίηση της κάναβης για ψυχαγωγικούς λόγους (59%: αρνητικοί)
– 60%: θετικοί στο σύμφωνο συμβίωσης (37%: αρνητικοί)
– 48%: θετικοί στην ταυτότητα φύλου (48%: αρνητικοί)
– 49%: θετικοί στο διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας (48%: αρνητικοί)
– 79%: θα πάω να ψηφίσω (21%: δεν θα πάω να ψηφίσω)

Πατριώτη… νομίζω πως οι νέοι άνθρωποι στην πατρίδα μας, ξέρουν και μπορούν να κρίνουν… αν και πάλι διχασμένοι είναι…

Απολογισμός
Ο Αλιβιζάτος, πατριώτη, αυτός ο άγιος άνθρωπος, που έκανε εκλογές στο ΚΙΝΑΛ με έγκυρο τρόπο, έφτασε στο σημείο να απολογείται για την δήλωσή του «ο Τσίπρας πιάνει πουλιά στον αέρα»… Μάλιστα με δήλωσή του, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος απαντά στον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξή του, για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος διευκρινίζει ότι ούτε ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ούτε να διεκδικήσει κάποιο δημόσιο αξίωμα, όπως αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αλιβιζάτος προκάλεσε σάλο με συνέντευξή του, όταν δήλωσε ότι είναι απαισιόδοξος για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ καθώς τον χώρο του τον έχει καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οτι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ έξυπνος και πιάνει πουλιά στον αέρα.

Οι αναφορές αυτές του Νίκου Αλιβιζάτου, που ήταν αυτός που έπεισε τους Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Καμίνη για την ανάγκη ενότητας της κεντροαριστεράς και ήταν ο άνθρωπος που φρόντισε για την διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις και οδήγησαν πολλούς να τον κατηγορήσουν ότι προσεχώρησε στους γεφυροποιούς και ότι επιθυμεί να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανυπόστατα όλα αυτά… και να τόλεγε ο Αλιβιζάτος, τι νόημα θα είχε; Στο τέλος θα φανεί ποιος κέρδισε και ποιος όχι…

Ξεθωριάζει…
Στην αρχή, μας έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους και ψάχναμε να βρούμε κάνα κάρφωνα στο YouTube… τώρα, όλο και μας αναμεράει και μιλά για την πατρίδα του, που όμως δε τη ξέρει, δεν έζησε εκεί…

Ο Αντετοκούνμπο, πατριώτη, δηλώνει: Είμαι Αφρικανός, δεν είμαι απλώς ο «Greek Freak»… Βαθιά μέσα μου ξέρω από πού προέρχομαι… ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αναφέροντας τις αφρικανικές ρίζες του και την καταγωγή του από τη Νιγηρία, αλλά και μιλώντας για την Ελλάδα, σημειώνει πως «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία»…

Κι ακόμα παρακάτω, λέει πως «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό… Προφανώς γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών», τόνισε ο Γιάννης…

Δηλαδή; Εμείς εδώ στην Ελλάδα, δεν διδάσκουμε «τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών;», αγαπητέ; Εντάξει… μπορεί να τα εννοούμε, όλα αυτά αλλιώς…

Ν.Α.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς