Oμιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Γ. Ζάψα στην Αθήνα

Τις 1+5 δεσμεύσεις της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», ως η επόμενη περιφερειακή αρχή της Ηπείρου, κατέθεσε ο Γιώργος Ζάψας στους απόδημους Ηπειρώτες της Αθήνας, που γέμισαν την αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, μαζί με φίλους και πολιτικές προσωπικότητες της αριστεράς και ολόκληρου του προοδευτικού χώρου.
Στην εκδήλωση για την ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, η υφυπουργοί Παιδείας και Εργασίας, Μερόπη Τζούφη και Κώστας Μπάρκας, ο πρώην υπουργός Στέφανος Τζουμάκας και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Μάκης Κιάμος, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και η επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Σκοπούλη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας, ο Ομότιμος Καθηγητής Παναγιώτης Νούτσος, το μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Στασινός, η υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Νάσση, ο Πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ανδρέας Νταής, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΜ.ΑΡ., ο Σάκης Παπαθανασίου από το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών, ο ερευνητής του «Δημόκριτου» Δημήτρης Λουκάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων Τζουμερκιωτών Αντώνης Κοντός, ο πρώην Πρόεδρος Γ. Οικονόμου, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ.
Με θερμά και συγκινητικά λόγια μίλησαν για τον Γιώργο Ζάψα, το ήθος και τα βαθιά δημοκρατικά πιστεύω του, την επαγγελματική, πολιτική και αυτοδιοικητική του πορεία φίλοι, συνεργάτες και σύντροφοι.
Ο δάσκαλος από τον Κερασώνα Πρέβεζας Νίκος Μπαλής μοιράστηκε στιγμές της κοινής παιδικής ηλικίας, ενώ η Νατάσσα Σακκά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ και η Άννα Μπολόφη, Προϊσταμένη στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, αναφέρθηκαν στις κοινές προσπάθειες για την οργάνωση της νέας δομής της Μαθητείας και την άριστη επαγγελματική τους συνεργασία.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γιάννης Σκοπούλης, ο οποίος με συγκίνηση ανέτρεξε στην πολύχρονη κοινή πολιτική του πορεία με τον Γιώργο Ζάψα, σημειώνοντας πως «είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει πράξη τη σύνθεση και τη συναίνεση».
Τέλος, στην στενή συνεργασία και την κοινή τους προσπάθεια που είχε ως επιστέγασμα τη δημιουργία της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», αναφέρθηκε ο Κώστας Μπασιούκας.
Ο Γ. Ζάψας στην ομιλία του σημείωσε, μεταξύ άλλων:
«Οι εκλογές στις 26 Μαΐου είναι μια ιστορική ευκαιρία ώστε η Ήπειρος να αλλάξει τροχιά. Να μην θεωρείται και να μην είναι πια η φτωχή και μη αναπτυγμένη περιοχή της Ε.Ε.
Η «επόμενη ημέρα» για την Ελλάδα της κρίσης ήρθε με την λήξη του ασφυκτικού περιορισμού των μνημονίων. Η κυβέρνηση έχει κανονικοποιήσει τον κεντρικό σχεδιασμό, δίνει την δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση, μέσα από τον «Κλεισθένη Ι» αλλά και τον «Κλεισθένη ΙΙ», που ακολουθεί, να ανασυνταχτεί, να συνθέσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει, με τρόπο δημοκρατικό, ανοιχτό και κοινωνικά επωφελή.
Η διοίκηση της περιφέρειας Ηπείρου, την επόμενη ημέρα, δεν πρέπει να είναι ένα όργανο εξουσίας.

Πρέπει να είναι εκείνη που θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, την γνώση και τα εργαλεία στους Ηπειρώτες να χτίσουν το δικό τους μέλλον. Ένα μέλλον που περνά μέσα από την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την εξωστρέφεια, τη δημιουργία.
Αυτή την ευκαιρία, η Ήπειρος να αλλάξει πορεία, θα την αδράξουμε. Και πρέπει να την αδράξουμε συνολικά, χωρίς εγωισμούς.
Το όραμά μας για την Περιφέρεια είναι μια Ευρωπαϊκή περιφέρεια προσβάσιμη, φιλόξενη ακόμη και φιλόδοξη, ικανή να συγκριθεί με τις πρώτες Ελληνικές αλλά κα τις ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.
Το όραμά μας συμπληρώνεται με μια κοινωνικά δίκαιη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και οικονομικά διατηρήσιμη ανάπτυξη της Ηπείρου και των Ηπειρωτών».

Προτεινόμενα για εσάς