O Mιχάλης Κοτσαρίνης, μιλά στην ΗΧΩ

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε στα δύσκολα

«Σαφέστατα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Η Άρτα δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει και από κανέναν. Διαθέτουμε δυναμική σε όλα τα επίπεδα, ενώ έχουμε δουλέψει σκληρά στα μεγάλα έργα ανάπτυξης, στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό, στην καθημερινότητα, στην κοινωνική μέριμνα» επισημαίνει μιλώντας στην ΗΧΩ, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με τον Χρήστο Τσιρογιάννη, ο Μιχάλης Κοτσαρίνης.

«Από τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά έχω αποδείξει ότι είμαι δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του. Και το βασικότερο όλων: έχω αποδείξει ότι είμαι αιρετός για όλους. Βλέπω όλους το ίδιο και προσπαθώ να δίνω λύσεις στα προβλήματα. Έχω πολύ όρεξη μέσα μου, διάθεση για προσφορά στον τόπο που τόσο αγαπώ, την Άρτα, δηλώνει ο κ. Κοτσαρίνης απευθυνόμενος στους συμπολίτες του.

Όσο για τις μελλοντικές εξελίξεις, ο κ. Κοτσαρίνης, λέει: «Βρισκόμαστε στις πύλες μιας νέας εποχής, με νέο ΕΣΠΑ, με νέο σύστημα διακυβέρνησης στους Δήμους. Ο Δήμος Αρταίων χρειάζεται ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν στα δύσκολα. Εμείς ως «Αρτινών Συνεργασία» το έχουμε αποδείξει. Μέσα σε πέντε χρόνια κάναμε πράγματα που δεν είχαν γίνει σε δεκαετίες. Βάλαμε την Άρτα σε ράγες ανάπτυξης».

Η συνέντευξη του κ. Κοτσαρίνη:

ΕΡΩΤ.: Ζείτε στην Άρτα και έχετε ζυμωθεί με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συμπατριωτών μας. Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του τόπου μας;
ΑΠΑΝΤ.: Είμαι απόλυτα αισιόδοξος, γιατί γνωρίζω τη δυναμική της Άρτας, τη δύναμη και τις ικανότητες των Αρτινών, αλλά και την δυναμική, τις ικανότητες, τη θέληση, το όραμα και το σχέδιο της παρούσας Δημοτικής Αρχής υπό τον Χρήστο Τσιρογιάννη. Πριν σχεδόν 5 χρόνια, όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Αρταίων, είχαμε ένα δίλημμα: Ή να μείνουμε στην κλασσική μέχρι εκείνη τη στιγμή συνταγή της… πεπατημένης, να κάνουμε δηλαδή τα απολύτως προβλεπόμενα και λιγότερα από αυτά ή να χαράξουμε ένα νέο δρόμο και μια νέα λογική στο πώς βλέπουμε την θητεία μας και την δουλειά στο Δήμο Αρταίων.
Πέντε χρόνια μετά, όταν αναλογιζόμαστε πώς είναι σήμερα η Άρτα και πώς ήταν όταν αναλάβαμε, νομίζω έχουμε την απάντηση που μου ζητάτε. Σαφέστατα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Η Άρτα δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει και από κανέναν. Διαθέτουμε δυναμική σε όλα τα επίπεδα, ενώ έχουμε δουλέψει σκληρά στα μεγάλα έργα ανάπτυξης, στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό, στην καθημερινότητα, στην κοινωνική μέριμνα. Το σύνθημά μας είναι ότι η Άρτα αλλάζει και ότι είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας. Αυτή η περηφάνια και αυτή η αλλαγή δημιουργούν την αισιοδοξία ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερες ημέρες για την Άρτα. Για εμάς και τα παιδιά μας.

ΕΡΩΤ.: Σε ποιους τομείς εκτιμάτε ότι προσφέρατε ως Δημοτική Αρχή και εσείς ως Αντιδήμαρχος, στην τοπική μας κοινωνία;
ΑΠΑΝΤ.: Είχα την τύχη να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου από θέσεις-κλειδιά και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, που με εμπιστεύθηκε και με εμπιστεύεται. Τόσο ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΚΜΠΑΠ (όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκα με την δημιουργία νέου ΚΑΠΗ στους Ταξιάρχες και τη μετεγκατάσταση του δημοτικού ωδείου), όσο και τώρα ως Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό για την περιοχή μας.
Λέμε και είναι αλήθεια ότι η Άρτα είναι μια αγροτική περιοχή. Λόγω και του επαγγέλματός μου, ήταν εύκολο να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του χαρτοφυλακίου που μου ανατέθηκε. Συντονισμένα, με σχέδιο και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους παραγωγούς μας. Να τους βοηθάμε με κάθε τρόπο για να βελτιώσουν την παραγωγή τους, αλλά και τις υποδομές τους, ενώ μην ξεχνάτε ότι ως Δημοτική Αρχή έχουμε ξεκινήσει το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε πτηνό-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και αγροτικές καλλιέργειες, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την εύκολη πρόσβαση των ανθρώπων της παραγωγής στα χωράφια τους και στις εγκαταστάσεις τους.

ΕΡΩΤ.: Γιατί πρέπει να σας εμπιστευτεί ξανά και να σας ψηφίσει ένας δημότης της Άρτας;
ΑΠΑΝΤ.: Από τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά έχω αποδείξει ότι είμαι δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του. Και το βασικότερο όλων: έχω αποδείξει ότι είμαι αιρετός για όλους. Βλέπω όλους το ίδιο και προσπαθώ να δίνω λύσεις στα προβλήματα. Έχω πολύ όρεξη μέσα μου, διάθεση για προσφορά στον τόπο που τόσο αγαπώ, την Άρτα. Για αυτούς τους λόγους αποφάσισα να είμαι εκ νέου υποψήφιος, στο πλευρό φυσικά του Χρήστου Τσιρογιάννη, που με το παράδειγμά του έχει αποδείξει ότι όλα είναι εφικτά αρκεί να δουλέψεις σωστά.

ΕΡΩΤ.: Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας, σε μια νέα θητεία; Πείτε μας κάποιες από αυτές.
ΑΠΑΝΤ.: Έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση. Βρισκόμαστε στις πύλες μιας νέας εποχής, με νέο ΕΣΠΑ, με νέο σύστημα διακυβέρνησης στους Δήμους. Ο Δήμος Αρταίων χρειάζεται ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν στα δύσκολα. Εμείς ως «Αρτινών Συνεργασία» το έχουμε αποδείξει. Μέσα σε πέντε χρόνια κάναμε πράγματα που δεν είχαν γίνει σε δεκαετίες. Βάλαμε την Άρτα σε ράγες ανάπτυξης. Οι προτεραιότητές μας εδράζονται στους πέντε βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας: στα αναπτυξιακά έργα, στην καθημερινότητα, στον τουρισμό, στην αγροτική οικονομία και στην κοινωνική μέριμνα. Όλα αυτά μαζί συγκροτούν έναν Δήμο σε δράση. Έναν δήμο για όλους τους πολίτες του. Έτσι θέλουμε την Άρτα. Έτσι είναι η Άρτα και έτσι θα πορευτεί και τη νέα θητεία.

Προτεινόμενα για εσάς