SOS, SOS, SOS, SOS, SOS, SOS….""Υγειονομική βόμβα ""
Γράφει ο Άλκης Παπαχρηστάκης
(Μέγιστη Αδιαφορία για τους κατοίκους της Άνω Πόλης)
Πέρασαν 4 μήνες από την μέρα που ειδοποιήθηκε η Δημοτική αρχή για την απαράδεκτη εικόνα στην “Λάκα Παπαχρήστου “ένα πολυσύχναστο μέρος, ένας μικρός παιδότοπος.
Η Αδιαφορία για τις περιοχές της πόλης και ειδικά της Άνω Πόλης δεν περιγράφεται.
4 μηνες πριν ο τότε πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άρτας μεγαλοστομως μας απάντησε και μας μάλωσε.
*****(Καραμπίνας Αντώνης) είπε:Το ότι δεν υπάρχει παιδεία και βάζουν φωτιά στους κάδους;
Ότι πετάνε τα σκουπίδια εκτός κάδου;
Ότι μπήκε φωτιά σε παράλληλη οδό και κόντεψε να καει περιουσία;αλλά Αλκης Παπαχρηστακης δε το πρόλαβες να το βγάλεις..
Δε μας είπες όμως τι φταίει..φταίει η δημοτική αρχή;φταίει ότι οι υπάλληλοι δε μαζεύουν απ έξω απ τους κάδους τα σκουπίδια;
Σε παρακαλώ για το θεό..δε μοιράζω ευθύνες αλλά για να αλλαχθεί κάδος βυθιζόμενος θέλει και μια διαδικασία.*****
Ευτυχώς πέρασαν 4μηνες και πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία, είναι βέβαιο ότι δεν ρίχνω ευθύνες στους συμπαθείς υπαλλήλους της καθαριότητας οι οποίοι δεν φέρουν καμμία ευθύνη αλλά ευθύνη φέρει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου που γνωρίζει το θέμα αλλά δεν βρίσκει τζισιπιzs και εν γένει η Δημοτική αρχή.
Ο πολίτης σας έδωσε την δυνατότητα να λειτουργήσετε τον δήμο και να λύνετε τα προβλήματα που υπάρχουν και όχι να το ρίξετε στον τσάμικο και καλαματιανό αδιαφορώντας για την καθημερινότητά
Εμείς οι κάτοικοι της Άνω Πόλης θα μεταφέρουμε το πρόβλημα και την αδιαφορία στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας και ο κάθε ένας να ανάλαβει τις ευθύνες.
Τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της Άνω Πόλης είναι τόσο σοβαρά που ενδεχομένως κάποιοι κάτοικοι αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο.
Γιατι:
Γιατί τα τρόφιμα μπορεί να γίνουν μολυσματικά όταν παραμένουν αδιαθετα για μεγάλο χρονικό διάστημα και κυρίως όταν περιέχουν υπολείμματα τροφίμων η άλλων οργανικών ουσιών οπότε επέρχεται σήψη.
Επίσης κάποιοι μικροοργανισμοί που θα βρεθούν στα απορρίμματα μπορούν να επιζήσουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα [π.χ. η σαλμονέλα του τύφου (4-115 ημέρες), η σαλμονέλα του παρατύφου (24-136 ημέρες) και η σαλμονέλα της εντερίτιδα ς (μέχρι 150 ημέρες). Οι κίνδυνοι μεταδόσεως ασθενειών από τα απορρίμματα σχετίζονται με την εμφάνιση και τον πολλαπλασιασμό “φορέων” μεταδόσεως διαφόρων νόσων. Παράδειγμα μύγες, ψύλλοι , κατσαρίδες, κουνούπια, σκνίπες, ποντίκια και άλλα τρωκτικά αυξάνονται ταχέως σε συνθήκες μη ελεγχόμενου υγιεινού περιβάλλοντος ενώ είναι πολύ συχνό το φαινόμενο μύγες ή τρωκτικά όπως οι ποντικοί να τρέφονται από υλικό απορριμμάτων ή όταν υπάρχει απρόσεκτη απόρριψή τους γύρω από αυτά. Οταν βρέχει οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την στιγμή διευκολύνουν την μετάδοση των παθογόνων σε ζώα ή έντομα φορείς καθώς αυτά μετατρέπονται σε «οχήματα» μεταφοράς παθογόνων μικροοργανισμών από τους σωρούς των απορριμμάτων στο αστικό περιβάλλον. Επακολουθεί η πιθανότητα μετάδοσης λοιμωδών μεταδοτικών νοσημάτων (π.χ. δερματοπάθειες, εντερολοιμώξεις) στον άνθρωπο μέσω κάποιων από αυτά τα έντομα ή τρωκτικά «φορείς μικροβίων».
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και δεν χωράει άλλη αδιαφορία.
Λοιπόν πριν μας μαλώσετε λυστε το μεγάλο προβλημα που υπάρχει το γρηγορότερο δυνατόν γιατί και εμείς δεν θα μείνουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια.