Tο taxis τρελάθηκε και… προήγαγε σε αρχηγό ΓΕΕΘΑ μία τραπεζοκόμο στην Άρτα

Δεν πίστευε στα μάτια της η τραπεζοκόμος από το Γενικό Νοσοκομείο ‘Αρτας, όταν τύπωσε το αποδεικτικό μισθοδοσίας της από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS
Όπως έγραψε ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, Σοκ έπαθε μια τραπεζοκόμος από το Γενικό Νοσοκομείο ‘Αρτας όταν πήρε στα χέρια της το αποδεικτικό της μισθοδοσίας της. Είδε να αναγράφεται, ότι η ειδικότητα της δεν είναι τραπεζοκόμος, αλλά … Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Ασυναίσθητα γύρισε το βλέμμα στο μισθό της, με την ελπίδα ότι θα είναι κι αυτός ανάλογου ύψους. ‘Όμως, προς μεγάλη της απογοήτευση, αυτός παρέμεινε ίδιος… μόλις 572,62 ευρώ!

Προφανώς πρόκειται για λάθος της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Παρά το αστείο του θέματος, όμως, προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι μπορεί στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών να γίνονται τόσο σοβαρά λάθη.
«Αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την μπάλα», σχολιάζει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων Μιχάλης Γιαννάκος, του οποίου ζητήσαμε την άποψη: «Δεν μπορούν να πληρώνουν τραπεζοκόμο και από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών να την δείχνουν… Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Πέρα από το αστείο του θέματος, αυτό που μας προβληματίζει είναι το εάν τελικά γίνονται λάθη και σε πολύ πιο σοβαρά ζητήματα», λέει ο κ. Γιαννάκος.
Η τραπεζοκόμος, πάντως, ζήτησε να διορθωθεί το …λάθος και να επιστρέψει στη επαγγελματική της κανονικότητα!

Επισκέψεις Οριζόντων Ηπείρου στη Θεσπρωτία

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των Οριζόντων Ηπείρου συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις επισκέψεις και στους τέσσερις νομούς.
Χθες, Πέμπτη επισκέφθηκαν για μια ακόμη φορά το νομό Ηγουμενίτσας και επικεντρώθηκαν στην Πέρδικα, το Καρτέρι, το Μαργαρίτι, το Μόρφι (Μορφάτι) και το Καρβουνάρι.
Συναντήθηκαν με πολίτες και αντάλλαξαν απόψεις. Έγιναν αποδέκτες του προβληματισμού των κατοίκων και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και ενημέρωσαν τόσο για τις θέσεις των Οριζόντων Ηπείρου όσο και για την έννοια της Περιφερειακότητας με βάση την οποία θα αναπτυχθεί η Ήπειρος μόλις αλλάξει η σημερινή της διακυβέρνηση.

Χαιρετισμός Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας
Χαιρετισμό στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας απηύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη. Στη συνέχεια, παρακολούθησε δράση που διοργάνωσαν μικροί μαθητές/τριες, ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσης τους στην εφαρμογή δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.
«Προγράμματα όπως αυτό που παρουσιάζετε εδώ, έρχονται να αναδείξουν ότι το σχολείο του σήμερα είναι πολλά περισσότερα από ένα χώρο διδασκαλίας», σημείωσε η κ. Τζούφη και συνέχισε: «Η εκπαίδευση ποτέ δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη κοινωνία, από το τι γίνεται έξω από το σχολείο».

Επεσήμανε την αξία ανάπτυξης δεξιοτήτων όπως η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση εντός του σχολικού περιβάλλοντος, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς και υπενθύμισε ότι το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, έχει ήδη εντάξει στο εκπαιδευτικό πλαίσιο αντίστοιχες δράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για μια ολιστική προσέγγιση των αναγκών του μαθητή και της σύνδεσης του σχολείου με την κοινότητα, που προκύπτει από προγράμματα Αγωγής και Προαγωγής Υγείας που υλοποιούνται στο δημόσιο σχολείο, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει χώρος για περαιτέρω ανάπτυξής τους.
Το Συνέδριο αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και της οργάνωσης KIDS SAVE LIVES και διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής, από τις 3 έως τις 6 Απριλίου.

Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον υπουργό Εσωτερικών
Πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2019 η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση. Η ΕΣΕΕ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ Σπύρο Γεροντίτη και Νϊκο Μανεσιώτη, κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για την άρση της γραφειοκρατίας, τη μείωση των διοικητικών και οικονομικών βαρών για τις επιχειρήσεις και την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών αγορών.
Οι προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στοχεύουν στην ενοποίηση των υπηρεσιών διεκπεραίωσης υποχρεώσεων από τα Επιμελητήρια, τον εκσυγχρονισμό και απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών κράτους – επιχειρήσεων, καθώς και τη μεγαλύτερη διαφάνεια και συμμετοχή των εμπορικών φορέων στη λήψη των αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης κάθε βαθμίδας.

Ειδικότερα, οι προτάσεις της ΕΣΕΕ αφορούν στα εξής θέματα:
•Αναβάθμιση του Ρόλου των Φορέων του Εμπορίου
•Απλούστευση διαδικασιών – Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος
•Επίλυση διαφορών Κράτους – Πολίτη/Επιχειρηματικότητας
•Επαναστελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας
•Ισχυροποίηση των εποχιακών αγορών και επάνδρωση των δημόσιων υπηρεσιών στις τουριστικές περιοχές
•Διαβούλευση δημοτικών αρχών με τους εμπορικούς συλλόγους για τα δημοτικά τέλη και τη λειτουργία των τοπικών αγορών
•Εφαρμογή εμπορικής χωροταξίας

Καθαρισμός στη Γύρα Λευκάδας
Ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού κόλπου-Λευκάδας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λευκάδας συμμετέχει στην εθελοντική εκστρατεία Let’s do it που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Γύρα Λευκάδας.
Σας περιμένουμε…

Επιμελητήριο Άρτας
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας ενημερώνει ότι η Υπηρεσία δεν θα πραγματοποιήσει συναλλαγές με το κοινό την Τετάρτη 10 Απριλίου, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του υφιστάμενου συστήματος μηχανογράφησης του Επιμελητηρίου, στο νέο Ολοκληρωμένο Σύστημα Πρωτέας CLOUD.

Δρομολόγια ΚΑΜ ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
-Δευτέρα (08-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
-Τρίτη (09-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
-Τετάρτη (10-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
-Πέμπτη (11-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
-Παρασκευή (12-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ασπροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
-Σάββατο (13-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

ΕΙΠΑΝ

«Η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας συνιστά για εμάς αδιαπραγμάτευτο στόχο. Θα εξαντλούμε την αυστηρότητά μας στους κατά συρροή παραβάτες. Η συμμόρφωση με τους κανόνες προστασίας της εργασίας είναι, και πρέπει να είναι, η μόνη δυνατή επιλογή για μία βιώσιμη επιχείρηση»
Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

«Δεν περίμεναν οι επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος, όπως και όλης της πατρίδας μας, να υπογραφεί αυτή η συμφωνία για να επιχειρήσουν στη γειτονική χώρα. Είναι κάτι το οποίο γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες, γι’ αυτό και είμαστε η δεύτερη χώρα σε επενδύσεις. Δεν φαντάζομαι να υπονοεί ο κύριος Σιμορέλης ότι οι επιχειρηματίες που πήγαν μαζί με τον κύριο Τσίπρα είναι όλοι ΣΥΡΙΖΑ και πάνε να κάνουν στο όνομα του δουλειές. Είναι προφανές ότι εμείς θέλουμε να γίνονται επενδύσεις και στα Βαλκάνια και στην υπόλοιπη Ευρώπη με ελληνικό χαρακτήρα»
Από συνέντευξη ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ εκπροσώπου τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”

“Ζηλεύουν και φθονούν ότι η Ελλάδα πάει επιτέλους καλά. Άφησαν να κάνουν πάρτι οι αεριτζήδες –σήμερα συζητείται ένα δάνειο με αέρα σε ελληνικό δικαστήριο- το οποίο επέτρεψε η Ν.Δ. όταν… ήταν κυβέρνηση. Η κ. Μέρκελ είπε ότι η χώρα μας είναι ο πιο ασφαλής επενδυτικός προορισμός είναι ψεύτρα για την κ. Μπακογιάννη;»,
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, στην ΕΡΤ όπου βρέθηκε καλεσμένος στην Πρώτη Είδηση, μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο πιο παραγωγικός νομός της χώρας …από τη χώρα ,είπε, πέρασαν πολλά χρήματα από τον πρωτογενή τομέα και δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε… πρώτη μας δουλειά το 2015 ήταν να προστατεύσουμε τις επιδοτήσεις… Η γεωργία είναι ένας μεγάλος εργοδότης, απασχολεί κόσμο και θέλουμε αυτό να το διατηρήσουμε. Για να το πετύχουμε δίνουμε κίνητρα στους αγροτικούς συνεταιρισμούς…».
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης από το Αγρίνιο, όπου μίλησε σε εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου με ιδιαίτερη αναφορά στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

«Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εργαζόμαστε συστηματικά και υπεύθυνα για την κατά το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών των προσφύγων, αλλά και για την ενίσχυση και υποστήριξη των κοινωνιών υποδοχής. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την μάχη για την απομόνωση, μέχρι εξαλείψεως, κάθε φαινομένου ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού από την ελληνική κοινωνία.
Το ανυπόστατο, «φτηνό», ανερμάτιστο, απάνθρωπο και άκρως τοξικό αντιπροσφυγικό κήρυγμα θα παραμείνει ξένο για το Λαό μας. Το στοίχημά μας είναι καλύτεροι όροι ζωής για όλους ανεξαιρέτως, σε μια κοινωνία δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης».
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων.

Προτεινόμενα για εσάς