Έξωση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Ζητήθηκε να παραδώσουν τα κλειδιά της υπόγειας αίθουσας του ΚΚΜΠΑΠ,

Στο δρόμο οι ομάδες Ποδοσφαίρου και Χαντμπολ

Κίνημα συμπαράστασης από φιλάθλους και πολίτες

Να πάρει πίσω την απόφαση ο Δήμαρχος Αρταίων

Η ιστορική ομάδα της πόλης της Άρτας, η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, βρίσκεται υπό διωγμόν, μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρταίων να προχωρήσει σε έξωση των Τμημάτων Ποδοσφαίρου και Χαντμπολ, από την υπόγεια αίθουσα του κτιρίου του ΚΚΜΠΑΠ, στην οδό Ορλάνδου, στο κτίριο που στεγάζεται από το 2011.

Οι άνθρωποι της Αναγέννησης κάνουν λόγο για ακατανόητη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, που αντί να στηρίξει έναν ιστορικό Σύλλογο της πόλης της Άρτας, τόσο στο Ποδόσφαιρο όσο και στο Χάντμπολ- Γυναικών (έχει κατακτήσει δώδεκα (12) Πρωταθλήματα Ελλάδος και δέκα Κύπελλα), προσπαθεί δια της εξώσεως να τον εξοντώσει οικονομικά αλλά και αθλητικά, παρότι, όπως σημειώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, αναλαμβάνουν τα έξοδα της ΔΕΗ και Ύδρευσης.
Σε επιστολή προς τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΤΑΙΩΝ Κον Χρήστο Τσιρογιάννη, τους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ και ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, με ΘΕΜΑ: Έξωση των Συλλόγων της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ από την υπόγεια αίθουσα του κτιρίου του ΚΚΜΠΑΠ, αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες – Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αξιότιμοι Κυριοι
Είμαστε οι Σύλλογοι «ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Ποδόσφαιρο» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Χάντμπολ»,
Σχετικά με την απόφαση του Δημάρχου Αρταίων κου Χρήστου Τσιρογιάννη, που μας γνωστοποιήθηκε, προφορικώς προς τους Συλλόγους μας, να παραδώσουμε τα κλειδιά της υπόγειας αίθουσας του ΚΚΜΠΑΠ, με σκοπό την δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Ανοιας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο Σύλλογος «ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Ποδόσφαιρο», από την ίδρυσή του το 1960 (με τη συγχώνευση του Α.Ο. ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ –έτος ίδρυσης 1926, Α.Ο. ΑΕΤΟΣ –έτος ίδρυσης 1949 και Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –έτος ίδρυσης 1950), πρωτοστατεί στα αθλητικά δρώμενα της Αρτας, εκπροσωπόντας τον Νομό Αρτας σε όλη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Χάντμπολ» και το τμήμα Χειροσφαίρισης Γυναικών αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ελλάδος. Έχει κατακτήσει δώδεκα (12) Πρωταθλήματα Ελλάδος και δέκα Κύπελλα Ελλάδος ενώ και το τμήμα ΝΕΑΝΙΔΩΝ έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Δεκάδες αθλήτριες έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες.
Το 2011, από τον τότε Δήμαρχο κ Ιωάννη Παπαλέξη παραχωρήθηκε η υπόγεια αίθουσα στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αρτας και στους Συλλόγους μας δύο γραφεία στο Ισόγειο και στο Ισόγειο του κτιρίου. Μετά την στέγαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ στον 1ο όροφο και τα Γραφεία Διοίκησης του ΚΚΜΠΑΠ στον 1ο όροφο, συστεγαστήκαμε στην υπόγεια αίθουσα του κτιρίου μαζί με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, τον Αύγουστο του 2020. Έκτοτε διαμορφώθηκε, διατηρήθηκε και ανακαινίστηκε η αίθουσα και ο εξωτερικός χώρος, για τις ανάγκες των δύο Συλλόγων. Το βασικότερο όμως είναι ότι συγκεντρώθηκε και συγκεντρώνεται το ιστορικό αρχείο (Φωτογραφίες – Εγγραφα – Πρακτικά – Λάβαρα – Κύπελλα) πολλών δεκατιών.

Ο χώρος θα γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων φιλάθλων και όχι μόνο για να γνωρίσουν την ιστορία των δύο Συλλόγων (πρόσφατη και παρελθούσα), να διαθέσουν αν έχουν στην κατοχή τους, για αναπαραγωγή και φύλαξη προσωπικό τους αρχείο.
Μακροχρόνιο αίτημά μας είναι η πλήρης και οριστική κατοχύρωση να παραχωρήσει ο Δήμος Αρταίων, κατά χρήση την αίθουσα στους Συλλόγους μας.
Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας είναι λογικό και πραγματοποιήσιμο και θα βρεί την κατανόηση και τη συμπάθεια της Δημοτικής Αρχής και την ικανοποίηση του φίλαθλου κόσμου της Αρτας.

Είναι αυτονόητο ότι οποιοσδήποτε Σύλλογος της περιοχής, θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αίθουσα για κάποια εκδήλωση.
Επίσης αναλαμβάνουμε τα έξοδα της ΔΕΗ και Ύδρευσης, από τον Αύγουστο του 2020 και μετά.
Ζητάμε την συμπάθειά σας και την συμπαράστασή σας, προς τον ιστορικότερο Σύλλογο του Νομού Αρτας.
Για τους Συλλόγους υπογράφουν για τον ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΑΚΗΣ και για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ –Χάντμπολ ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΛΛΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.
Την επιστολή συνυπογράφει για τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΡΤΙΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ο ΜΠΑΝΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.

Προτεινόμενα για εσάς