Αγιασμός των υδάτων στo αναστηλωμένo Γεφύρι της Πλάκας

Με φόντο τον αναστηλωμένο πλέον Γεφύρι της Άρτας θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων.
Ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων προσκαλεί στον αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, στις 11 το πρωί, στον χώρο του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.
Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες της αναστήλωσης βρίσκονται στο τέλος τους και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη της άνοιξης-αρχές καλοκαιριού οπότε και θα αφαιρεθεί ο μεταλλότυπος του γεφυριού.

Επιτροπές καταγραφής και εκτίμησης ζημιών της ΠΕ Άρτας
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου συστάθηκαν οι Επιτροπές καταγραφής και εκτίμησης ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) της 22ας Δεκεμβρίου σε επιχειρήσεις της Π.Ε. Άρτας.
Οι Επιτροπές είναι οι ακόλουθες:
Α) Επιτροπή για βιομηχανικές, βιοτεχνικές μονάδες και επαγγελματικά εργαστήρια
Β) Επιτροπή για εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος και λοιπές επιχειρήσεις (φωτοβολταϊκά πάρκα κλπ)
Γ) Επιτροπή για αγροτικές, πτηνο-κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και αγροτικά μηχανήματα
Το έργο των παραπάνω Επιτροπών αφορά την καταγραφή ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις που αναφέρονται.

Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Άρτας στην ακόλουθη δ/νση: Ταγματάρχη Παπακώστα 6, 2ος όροφος, τηλέφωνο ενδιαφερομένων: 2681363320 και θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες επιτροπές.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1. Η καταγραφή των πιθανών ζημιών σε οικίες θα γίνει από υπηρεσία του αντίστοιχου Δήμου.
2. Η καταγραφή των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο (πλην επιχειρήσεων πρωτογενούς τομέα) θα γίνει από αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Για απόκτηση κοινόχρηστων χώρων 15 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο στους Δήμους 
Νέο, τρίτο κατά σειρά, χρηματοδοτικό πρόγραμμα κατήρτισε το Πράσινο Ταμείο συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ για την απαλλοτρίωση ακινήτων τα οποία είναι χαρακτηρισμένα κοινόχρηστοι χώροι και δεν ανήκουν στο Δημόσιο.
Σκοπός του προγράμματος «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2019» είναι η χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού (Δήμοι) για την απόκτηση αμιγώς κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου που προβλέπονται σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια, με ιδιαίτερη πολεοδομική σημασία και των οποίων η εξασφάλιση αποζημίωσης έχει επείγοντα χαρακτήρα.

Τα αιτήματα των Ο.Τ.Α. αφορούν σε ώριμες απαλλοτριώσεις σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο και αξιολογούνται ως προς το κριτήριο της πολεοδομικής και κοινωνικής συμβολής της απόκτησης του αιτούμενου κοινόχρηστου χώρου.
Το Πράσινο Ταμείο καταβάλλει μόνον το ποσό που αντιστοιχεί αποκλειστικά στα βάρη των Δήμων – και όχι των παρόδιων ιδιοκτητών – για την απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, όπως πλατείες, άλση, πράσινο, παιδικές χαρές, χώροι στάθμευσης. Αιτήματα που αφορούν ειδικά στη διάνοιξη δρόμων, πεζοδρόμων κ.λπ. (υλοποίηση ρυμοτομίας) δεν εμπίπτουν στους στόχους του προγράμματος και δεν θα εξετάζονται. Κοινωφελείς χώροι, όπως οι προοριζόμενοι για σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αθλητικούς χώρους κ.α. δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από τις 30 Δεκεμβρίου 2019 έως και τις 31 Αυγούστου 2020
Οι Δήμοι μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους συμπληρώνοντας το Ειδικό Έντυπο Συμμετοχής που αναρτάται με την παρούσα ανακοίνωση υποβολής προτάσεων, όπου αναφέρονται αναλυτικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η σημασία του EastMed για την  Ήπειρο
Τι ανέφερε ο υπεύθυνος του τομέα Ηπείρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Γιάννης Παπαγιάννης σε ομιλία του
Την μεγάλη σημασία που έχει για την Ήπειρο και ειδικότερα για τον Νομό Θεσπρωτίας η διέλευση του Αγωγου EastMed από την περιοχή μας, ανέδειξε σε ομιλία του ο Γιάννης Παπαγιάννης, Δικηγόρος και Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας. Η ομιλία έλαβε χώρα στο Συνέδριο Ενεργειακής Ασφάλειας Ανατολικής Μεσογείου που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα από το Ελληνικό Παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο Γιάννης Παπαγιάννης είναι υπεύθυνος του τομέα Ηπείρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Το ανωτέρω συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Αθηνών, σε συνεργασία με το Ισραηλινό παράρτημα και το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), με πολύ σημαντικούς ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, καθώς και ακαδημαϊκούς.

Στο συνέδριο αναλύθηκε η σημασία του αγωγού φυσικού αερίου East Med, για το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα και η συμβολή του στην ανάπτυξη των ευρύτερων περιοχών από όπου θα διέλθει. Στην ομιλία του ο Γιάννης Παπαγιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να διέλθει ο εν λόγω αγωγός από τα ευρύτερα χωρικά ύδατα της Θεσπρωτίας γεγονός που θα συμβάλλει αφενός στην ανάπτυξη του λιμένος Ηγουμενίτσας με αποτέλεσμα να καταστεί αυτός στρατηγικής σημασίας και αφετέρου στην ευρύτερη αναβάθμιση της Ηπείρου.

Επιμελητήριο Άρτας
Πρόσκληση συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FIRIEN-MESSE WIEN 2020
Το Επιμελητήριο Άρτας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Πρέβεζας & Θεσπρωτίας) μετά από την πρωτοβουλία του Περιφερικού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) και υποστηριζόμενα από την Περιφέρεια Ηπείρου, θα συμμετέχει σε κοινή προβολή με περίπτερο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020 στις 16-19 Ιανουαρίου 2020 στη Βιέννη (Αυστρία).
Στο περίπτερο των Επιμελητηρίων : α) θα προβληθούν οι τέσσερις νομοί της Ηπείρου ως τουριστικός προορισμός, β) θα φιλοξενηθούν τουριστικές επιχειρήσεις Μέλη των Επιμελητηρίων, και γ) θα διανεμηθεί προωθητικό υλικό των προβαλλόμενων περιοχών και ενδιαφερομένων επιχειρήσεων τους.
Καλούνται οι επιχειρήσεις, Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ferien-Messe Wien 2020 φιλοξενούμενες στο περίπτερό μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τη Τρίτη 07/01/2020 (στο email: [email protected]).
Η ανωτέρω δράση παρέχετε ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής για τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας. Οι δαπάνες μετάβασης και διαμονής των εκθετών βαρύνουν τους ίδιους.

Μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων για το νέο έτος 
Κάθε τέλος είναι μία νέα αρχή. Με τον ερχομό του νέου έτους θα ήθελε να απευθύνω τις θερμές μου ευχές σε όλους για υγεία, προκοπή, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Το 2019 μένει πίσω μας. Μαζί με τις μικρές και τις μεγάλες του στιγμές. Με τις αλλαγές που έφερε.
Το 2020 ξεκινά.
Φέρνει νέες προκλήσεις.
Και μας αντιμέτωπους μ’ αυτές. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να τις κερδίσουμε.
Όλοι μαζί.
Να δημιουργήσουμε τις γερές βάσεις για τη νέα εποχή.
Για έναν σύγχρονο δήμο, για μία ευρωπαϊκή πόλη, για τα Γιάννενα της νέας δεκαετίας!
Ξέρουμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο.
Ειδικά σε μία κοινωνία που ακόμη δίνει τον αγώνα της για να βγει από την πολυετή κρίση και τις βαθύτατες συνέπειες.
Οφείλουμε όμως να δουλέψουμε.
Με όραμα, με σχέδιο και με διάθεση προσφοράς.
Μας εμπιστευτήκατε και πρέπει να σας το ανταποδώσουμε.
Μαζί με τις θερμές ευχές μου για τη νέα χρονιά σας υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για το Δήμο μας, για τα Γιάννενα.
Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά σε όλους!

ΚΙΝΑΛ για τις απολύσεις στον ΟΤΕ
Σε Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής για τις απολύσεις στον ΟΤΕ, αναφέρονται τα εξής:
«Άλλη μια δίσεκτη χρονιά ξεκίνησε για τους εργαζόμενους
Η διοίκηση του ΟΤΕ έστειλε Πρωτοχρονιάτικα μήνυμα αυθαιρεσίας και ετσιθελισμού. Απέλυσε πέντε εργαζόμενους γιατί απλώς αποφάσισε να αναθέσει σε εξωτερική εταιρεία την φύλαξη των εγκαταστάσεων. Και μόλις την τελευταία στιγμή ανακάλεσε και την απόλυση ενός ακόμη εργαζόμενου που προστατεύεται από τον συνδικαλιστικό νόμο.
Και όλα αυτά:
-ανεξαρτήτως της υψηλής κερδοφορίας,
-παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε στο μισό, από 10% σε 5%, την φορολογία στα μερίσματα (ενώ είχε προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που την μείωσε από 15% σε 10%),
-καίτοι οι εργαζόμενοι του ομίλου στήριξαν την απασχόληση με τίμημα μείωση των αποδοχών τους κατά 9,5% σε μέσα επίπεδα (ρήτρα μη απόλυση στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας)!
Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την προσπάθεια της ΟΜΕ/ΟΤΕ για ανάκληση των απολύσεων και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας,.
Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να παρέμβει άμεσα, ιδιαίτερα από την στιγμή που παραβιάζονται οι συμφωνίες για την προστασία της απασχόλησης».

Προτεινόμενα για εσάς