ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης
Aνακοινώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης άνοιξε και θα υποδέχεται το κοινό καθημερινά (και Σαββατοκύριακο) από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως στα τηλ: 2681071919, 2682025330 ή γραπτής στο e-mail: [email protected]Για ομάδες επισκεπτών/τουριστών το κέντρο δύναται να ανοίξει και απογευματινές ώρες.Σταυρούλα Καραβά, Υπεύθυνη γραφείο τύπου ΦΔΑΛ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Αθανάσιο Θανόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της απογραφής των κτιρίων και τις διαδικασίες έναρξης της επικείμενης απογραφής πληθυσμού.
Ο κ. Θανόπουλος επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής ασημένιο αναμνηστικό νόμισμα που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για την απογραφή, πρώτη φορά από τα 200 χρόνια του Ελληνικού κράτους.

Στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 η «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή Ελευθεροχωρίου Φιλιππιάδας»
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου εντάχθηκε η πράξη «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή Ελευθεροχωρίου Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Η πράξη αφορά στην κατασκευή έργων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και τη βελτίωση της ασφάλειας στην περιοχή Ελευθεροχωρίου Φιλιππιάδας, όπως σύγχρονος φωτισμός led του οδικού δικτύου της περιοχής, κατασκευή νέας παιδικής χαράς, αποκατάσταση και αναβάθμιση γηπέδου 5×5, καθώς και αποκατάσταση – αναβάθμιση χώρων αναψυχής. Στόχος της πράξης είναι η αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής, στην οποία κατοικούν Ρομά.

Αυτόματη ανανέωση δελτίων ανεργίας και δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων και την αυτόματη δήλωση επιδοτούμενων ανέργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που έληξαν ή λήγουν στο χρονικό διάστημα από 27 Σεπτεμβρίου 2021 έως και 17 Οκτωβρίου 2021. Με αυτό τον τρόπο, οι άνεργοι της παραπάνω περιφερειακής ενότητας δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσηςδελτίων ανεργίας και δήλωσης παρουσίας.
Ο ΟΑΕΔ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Αρχαιολογία Θεσπρωτίας
Λειτουργία αρχαιολογικού χώρου Ελέας
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας, από την Παρασκευή, 01.10.2021, θα λειτουργεί με νέο ωράριο ώστε να εξυπηρετούνται και οι επισκέψεις σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τα παρακάτω:
•Πέμπτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
•Δευτέρα έως Τετάρτη: κλειστός
Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Προτεινόμενα για εσάς