Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κρίσιμα ερωτηματικά από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη

Κρίσιμα ερωτηματικά προκύπτουν από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για την επιδημιολογική κατάσταση της ΠΕ Ιωαννίνων, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σχετικά με την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της ΠΕ Ηπείρου , που πράγματι προκύπτει για το τελευταίο διάστημα με βάση τα δεδομένα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ , καταλήγει στο συμπέρασμα ότι « η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση της ΠΕ Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα Νοσοκομεία ασθενών από την γειτονική Αλβανία , οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο εξωτερικών».

Επιπλέον σε άλλο σημείο των δηλώσεών του αναφέρει «.. σε ορισμένες παρασπονδίες μη τήρησης των μέτρων , που δημιούργησαν εστίες διασποράς, που ελέγχθηκαν και ελέγχονται από συστηματικές ιχνηλατήσεις που πρωτοποριακά και εξαντλητικά διενεργούν οι Υπηρεσίας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου» ενώ καταλήγει ότι « ενδεχόμενη ένταξη της ΠΕ Ιωαννίνων στις «κόκκινες» περιοχές θα προκαλέσει πολύ περισσότερα προβλήματα..
Όλα τα παραπάνω θέτουν κρίσιμα ερωτηματικά προς την κυβέρνηση και στους θεσμικούς τοπικούς φορείς, σχετικά με τους όρους διαφάνειας και δημοσιοποίησης κρίσιμων αποφάσεων που επηρεάζουν την τοπική κοινωνία και πιο συγκεκριμένα:

1. Με βάση ποια πληροφόρηση ο κ. Καχριμάνης σπεύδει να κάνει αυτές τις δηλώσεις; Γνωρίζει κάτι επιπλέον που η τοπική κοινωνία δεν γνωρίζει;

2. Ποιες είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου εξωτερικών με βάση τις οποίες διακομίζονται ασθενείς από την γειτονική χώρα; Υπάρχει πρωτόκολλο συνεργασίας και μια ποια κριτήρια γίνονται οι διακομιδές;

3. Είναι προφανές ότι επιδημιολογική επιβάρυνση δεν προκύπτει από τις διακομιδές , προκύπτει όμως πίεση στο σύστημα περίθαλψης. Σε ποιες παρασπονδίες άραγε αναφέρεται ο κ. Περιφερειάρχης και τι ακριβώς έλεγχοι γίνονται και ποια είναι τα αποτελέσματα και τα αντίστοιχα μέτρα που έχουν ληφθεί;
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γίνεται φανερό σε όλους τους πολίτες και στην περιοχή μας, ότι το κυβερνητικό αλαλούμ στην διαχείριση της πανδημίας βλάπτει σοβαρά την κοινωνία, τα δε επανειλημμένα lockdown μέσα στα lockdown, υπογραμμίζουν εμφατικά τραγικές ανεπάρκειες και αποτυχίες.

Προτεινόμενα για εσάς